Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
САЛСА КЛУБ ЗА НЕЗРЯЩИ - Rueda De Roce, Поли

Те предизвика истинска сензация и възхищение, създавайки първия САЛСА КЛУБ ЗА НЕЗРЯЩИ. Определено затова се изисква нещо повече от някакви салса умения – изисква се смелост. Да отвориш салса клуб в днешни дни е като да си купиш сандвич от Макдоналдс (пазарът е разработен, става все по-популярно и модерно), но да направиш клуб по салса за слепи – хм, това вече е нещо различно. Поли е инструкторка в Rueda De Roca и с нея се срещна Маги Благоева.

 

 

Разкажи за себе си – опиши се с няколко думи, що за човек си, какви интереси и хобите имаш, нещо което не знаем за теб, а е интересно?

ШЕМЕТ безподобен, който много Обича да танцува. Хобито ми е да уча чужди езици, както е казал мечо Пух "колкото повече - толкова повече"

 

Как, кога и защо реши да започнеш да танцуваш салса, кое те привлече?

Като приключих със състезателната си дейност усетих, че ми лисва тръпката от танца. Огромна празнина, която не може да се запълни с нищо. По душа съм си латино тип и салсата просто беше едно допълнение на това, което съм.

 

Колко време и при кого си танцувал? Изкажи впечатления за различните места, където си бил?

Танцувала съм 10 години спортни танци в клуб "Гардения" и всичките емоции и вълнения по тренировки и състезания още не могат да излязат от главата ми. После танцувах в Red Salsa Team...

 

Кога ти дойде на ум идеята да започнеш да преподаваш салса?

Никога не съм имала намерение да преподавам салса... Илиан ме покани и без да мисля се съгласих.

 

А как ти дойд наум да преподаваш на слепи, изобщо разкажи ми подробно за появата и развитие на тази идея?

Както казах, Илиан ме покани и през ум не ми е минало, че няма да се справя. Когато влязах в Rueda De Roce, вече имаше поставена основа и аз самата не съм започнала от нулата, но всичко това изисква търпение и усилия.

 

Кой ти помогна? /Място за благодарности/

По-скоро аз помагам, отколкото някой да помага на мен, а това място за благодарности ми напомни за раздаване на награди и получиля награда започва да благодари на родата до 9-то коляно, на приятелите, на съседите, а аз искам само да благодаря на Илиан, че се е сетил за мен :)

    

Тя само за слепи ли и е, или може и други хора да идват?

Както казах, аз заварих групата с вече заучени основни фигури. Не можах да повярвам, че за толкова кратко време е постигнато толкова много. Аз просто забравям, че те са незрящи.....

 

А харесва ли им, забавляват ли се?

МНОГО!!! Те са купонджии с изключително чувство за хумор!!! ....

 

Смяташ ли, че преподаването на слепи има бъдеще?

С търпение и любов всичко се постига, а когато знаеш и как да го направиш, тогава имаш правилния ключ за правилната врата, която може да ти покаже един толкова различен свят...

 

Разкажи ми как протича един урок?

Протича най-нормално. Присъствала съм на тренировки на няколко школи по салса, не сме измислили нищо ново. Просто понякога се налагат много подробни обяснения и това са моментите, в които се усещам, че изисквам малко повече от това, което те могат да ми дадат, но за щастие, те са упорити и се справят с моята взискателност :)

 

И нещо от теб?

Обичайте се!

С Поли от "Rueda De Roce" се срещна Маги Благоаева

  

Интервюто с Илиан, инструктор и основател на "Rueda De Roce", можете да прочетете тук!

  

BG Salsa Team ® 2006 - 2007

Време за зареждане: 0.01 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,975,927 уникални посещения