Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
MEET THE WORLD през месец Юни
Събития
СВЪРШИХА ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ БИЛЕТИ
ЗА САРА ТАВАРЕШ И АНА МОУРА

Изчерпаха се промоционалните билети, пуснати едва преди месец, за концертите на Сара Тавареш и Ана Моура. Мултиплатинената португалка Сара Тавареш ще пее в зала „България” на 26 юни, а на следващия ден там ще потопи зрителите в блаженна емоция ослепителната Ана Моура, любимка на Мик Джагър. Самият той признава, че буквално е капитулирал пред изяществото и таланта на даровитата изпълнителка, с която прави съвместно турне.

Концертите са част от фестивала за уърлд музика “Meet the world”, организиран от продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж”. 

Фестивалът ще бъде открит от европейския крал на Балканската музика DJ Шантел и неговия Bucovina Club Orkestar. Той ще дойде от клубовете на Франкфурт, за да взриви на 7 юни зала „Универиада”. Парчетата от албума му „Диско партизани” избухват като странна пародия с неподправен хумор и карат слушателите да танцуват от радост.

Част от фестивала ще бъде на безплатна открита сцена в Борисовата градина. Ще се състои през уикенда на 13 и 14 юни. Организаторите на фестивала обещават още много изненади с темите „Sounds from Barcelona” и „So Keres, Bulgaria?“ , които ще разкрият за публиката по-късно.

Пилотното издание на фестивала “Meet the world” се състоя миналия октомври и представи „Zuco 103”, испанската групи „Calima” и холандско-мозамбигската група Neco Novellas.

MEET THE WORLD през месец Юни

DJ ШАНТЕЛ И НЕГОВИЯ BUCOVINA CLUB ORKESTAR ОТКРИВАТ
ФЕСТИВАЛА „MEET THE WORLD”


DJ Шантел и неговия Bucovina Club Orkestar откриват фестивала „Meet the world” на 7 юни в зала „Универсиада”. Целият месец е посветен на уърлд музиката, концерти ще има  в няколко столични зали.

Казват, че Shantel е „интерфейсът” между Ориента и Европа. Роденият в Германия, но с украинско потекло Стефан Шантел буквално революционализира музикалната сцена. Енергичният му микс от стилове от Югоизточна Европа, балканският огън, съчетан с електронни ритми и звуци, заслужено се радва на най-голямата медийна слава от ерата на пънк-рока насам. Така, тръгвайки от Франкфурт в последните години се разпространява един нов музикален феномен, който придобива глобални размери: от Осло до Истанбул, от Берлин до Рио и от Мелбърн до Кейптаун.

Албумът на Стефан Шантел от август 2007 – „Disko Partizani” е хитов в Германия и Австрия, в края на годината беше номер едно в чарта на Турция, а по същото време Хантел беше написал и музиката за новия филм на Фатих Акин - "Краят на рая". В албума „Disko Partizani” музиканти от различни източноевропейски страни свирят сватбена ромска музика, клезмер, диско, сръбска духова музика, полка, ска, реге, турски поп, хип-хоп, рок, фънк.

И дори  най-неподатливите и неизкушени в  чалгата се предават пред уникалния балкански ритъм. Все едно дали се появява като DJ или като live-музикант и певец, той оставя след себе си една кипяща и „душевно-потна“ публика, която, омагьосана от магнетичните ритми, често „атакува“ в танцов екстаз сцената, и дълго след шоуто се пита - истина ли е това, което е преживяла през тази турбулентна и наситена на емоции нощ.

Много по-спокойна, но въпреки това силно чувствена е музиката, която ще представят в  два последователни дни две дами от Португалия. Пленителната Сара Тавареш ще изпълни с горещи ритми зала „България” на 26 юни, а  фадистката  Анна Моура ще спечели сърцата на публиката на 27 юни.

Когато Сара Тавареш изпя „One Love”  всички останаха пленени от искреността и жизнерадостта в нея, от цялата тази голяма любов, която Сара пръскаше към всеки и частица от която остана в сърцата ни.  Сара се посвещава на музиката още от дете. Започва да композира, подтиквана от желанието да опознае себе си и това я връща към корените й в Африка, в Кабо Верде - родината на родителите й.  Последният й албум  “Balance” е платинен в Португалия, а Сара е номинирана за наградата на BBC Radio 3. Музиката от албума обхваща различни поколения, различни националности, различни танцови стилове. Освен композитор и фантастична певица, Сара е изненадващо добра китаристка. Критиката я сравнява с Ayo, Sheryl Crow и най-вече  Tracy Chapman. 

Анна Моура е единствената фадо певица, която гастролирала заедно „Ролингстоунс” в техния проект „The Rolling Stones Project vol 1”, с който обикалят Япония, Америка и Европа. Те записват две съвместни изпълнения - „No Exepectations” и  “Brown Sugar”, които превземат класациите. Гласът на Анна буквално помита слушателското пространство, а одухотвореността и вълнуващите й интерпретации на фадото я превръщат в една от най-пленителните и завладяващи звезди в Европа и Америка. 

Организаторите на фестивала обещават още много изненади с темите „Sounds from Barcelona” и „So Keres, Bulgaria?“ , които ще разкрият за публиката по-късно.

Ограниченото  количество промоционални билети  са на цена 20, 30 и 40 лева за концерта на Сара Тавареш, 20, 35 и 50 лв. за Ана Моура и 20 и 30 лева за Шантел. След изчерпване на количествата цените ще се вдигнат с по 10 лева всяка. Te могат да бъдат намерени онлайн  на eventim.bg, както и магазини Пикадили, веригата Германос и зала България.


MEET THE WORLD през месец ЮниКоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.02 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,792,301 уникални посещения