Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
CAPOEIRA WHIT EDUARDO OCHOA (MEXICO)
Събития
18-22 февруари (сряда-неделя) 2009, 10.00-14.00 ч.
Червена зала Red Hause
Капоейра уъркшоп с Едуардо Очоа - Професор Лалодонте (Мексико)

Капоейра е изкуство, създадено от африканските роби, доведени от португалците в Бразилия през XVI век. Съвременен израз на радостта и свободата, афро-бразилска синкретизация на съпротивата, която ритуализира една игра на движения, бойни изкуства, акробатика и танц, изпълнена с музика и ритъм. В Капоейра няма боеве и битки, тя представлява по-скоро игри, йогос.

Главната идея на този уъркшоп е българските участници да опитат елементи на играта-танц. Това включва песни и думи на португалски език, музика на каиксиксис, пандейро и биримбау, ритници, защити и флорейос (акробатики), рода (кръгове), капоейра игри. Преподаването на капоейра не е единствената цел на уъркшопа, той също се стреми да предаде концепции като Макулеле, Самба де Рода и форро, които са основни елементи на играта.

Едуардо Очоа (Професор Лалодонте) е фотограф, учител по фотография и литургически кантор. Занимава се с капоейра от 1998 г. и е участвал в семинари и срещи в Бразилия, Израел и САЩ. Защитава професура през август 2008 в Longe Do Mar, Мексико сити (ContraMestre Cigano), в Обединената асоциация по капоейра, Бъркли, Калифорния (Mestre Acordeón) и в Cordao de Ouro, Sao Paulo (Mestre Suassuna).

Предварителна регистрация за уъркшопа - на office@redhouse-sofia.org или на тел. 02/988 81 88. Броят на местата е ограничен. Необходимо е участие в петте дни, не се допуска частично участие.
На английски език.
Такса за целия уъркшоп: 75 лв. резервирайКоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.01 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,976,012 уникални посещения