Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
SOCIAL SALSA OPEN 2009
Новини
Social Salsa Open 2009

Ново: В категория за начинаещи състезателите трябва да са се занимавали със салса не повече от една година

SOCIAL SALSA OPEN 2009

1. Регистрация: двойките са длъжни да се регистрират преди състезанието, като попълнят съответния регистрационен формуляр и заплатят такса за участие от 30 лева (за двойка). Повече информация търсете при вашия инструктор или на тел. 0898477002

2. Състезателни дивизии: състезателите ще бъдат разделени в две дивизии:

Дивизия за начинаещи – тук задължително трябва и двамата състезатели да са се занимавали със салса не повече от една година.

Дивизия за средно-напреднали – тук могат да се включат всички желаещи.     
                                                                                   
3. Начин на протичане на състезанието:

Първи тур(квалификации): Свободно танцуване(freestyle).Двойките, които са разпределени в серии, танцуват върху непознат за тях музикален микс, включващ една или две песни с продължителност между минута и минута и тридесет секунди.Без значение е стилът на тацуване (cuban, LA style On1, NY style On2).Поддръжки и акробатики са ПОЗВОЛЕНИ.
Двойките с най-предно класиране отиват на полуфинала.

Втори тур (полуфинал): Свободно танцуване(freestyle).Двойките, които са разпределени в серии, танцуват върху непознат за тях музикален микс, включващ една или две песни с продължителност между минута и минута и тридесет секунди.Без значение е стилът на тацуване (cuban, LA style On1, NY style On2).Поддръжки и акробатики са ПОЗВОЛЕНИ.

Трите двойки с най-предно класиране отиват на финала.
Трети тур (финал): Свободно танцуване(freestyle). Двойките, които са в една серия, танцуват върху непознат за тях музикален микс, включващ една или две песни с продължителност не повече от две минути.Без значение е стилът на тацуване (cuban, LA style On1, NY style On2). Поддръжки и акробатики са ПОЗВОЛЕНИ.

Забележка: нито една двойка в нито един момент няма да бъде оставена да танцува сама на сцената. Състезанието има характер на “надиграване”.Не са задължително състезателите да бъдат облечени с танцови костюми, но е препоръчително. Можете, докато танцувате, да промените съответния стил на танцуване(например от “cuban” преминете в” LA stytle”), но без това да засяга вашия “timing”.

4. Критерии за оценка на състезателите
4-1. Спазване на темпото (Timing)
4-2.Музикалност
4-3.Техника/Партниране/
4-4.Стил

Съдиите ще направят своята оценка на състезателите въз основа на следните критерии:

Timing
Съдиите ще следят внимателно за спазване на темпото. Ако влезете на “едно” трябва да продължите да танцувате на 1 до края на музикалния микс.Ако влезете на “две” трябва да продължите да танцувате на 2 до края на музикалния микс.

Музикалност
В тази категория е от значение - дали двойката   използва и интерпретира акцентите и паузите на музиката.Дали успява да долови и емоционално да отрази настроението на различните музикални инстументи,  различните музикални сюжети. Вариативност на двойката да танцува по вокала,  барабаните,  пианото, тромпета и т.н.

Техника/Партниране
Този критерий е в голяма степен свързан с воденето и следването на партньорите от двойката, както и с контакта между тях. Допълнителни фактори са сложността на комбинациите им и колко чисто са изпълнени. техническото изпълнение на акробатики, поддръжки ; въртенета и др. В тази категория влизат и пазене на баланс, синхрон, липса на контакт и др.

Стил
В тази графа ще е от значение наличието на: правилни линии на ръцете , точност и плътност на стъпката при движението по сцената, лекота на движението, грациозност, чистота на изпълнението на танца.

От участниците се очаква да бъдат етични и да избягват пререканията и разсейването на своите конкуренти по време на танц.

Участниците сте бъдат оценявани от момента в който стъпят на дансинга (с началото на Първия тур) - тяхната поява (излизане на сцената), поклони и изход от сцената.КоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.02 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,791,369 уникални посещения