Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Live from Buena Vista – Тhe Havana Lounge
Новини
Live from Buena Vista – Тhe Havana LoungeНа 6-ти февруари 2009г София за сетен път ще се превърне в столица на Куба под темпераментните ритми на шоуто “Live from Buena Vista – Тhe Havana Lounge”. Харизматичните кубинци, добили световна слава от лентата Buena Vista Social Club идват по покана на Жокер медиа и Stella Artois, точно година след последното си шоу у нас.

В главната роля и този път ще видим невроятната Teresa Garcia Caturla, не случайно наричана в цял свят Великата дама на Кубинската музика. Вече знаем, че само няколко секунди са й необходими, за да омае публиката с характерния си глас и завиден темперамент. Часове обаче ще са й нужни, за да покаже всички стъпки, движения и номера, които владее на сцената.

В интервю за чуждата преса Teresa Garcia Caturla наскоро сподели, че не може да спре да танцува: “Чуя ли родни ритми, музиката направо нахлува в мен и започвам да танцувам, без да мога да спра”. Със сигурност е способна да танцува дори и боса, с маракаси, с публиката и на влакче. А какво ли още да очaкваме от нея, предстои да разберем на 6-ти февруари в зала 1 на НДК.
Teresa Garcia Caturla е най-малката дъщеря на един от най-големите кубински композитори и музиканти Alejandro García Caturla. Всички 11 деца в семейство Caturla станали музиканти и певци, и съвсем естествено и тя поела по този път. След като завършила училище, талантливата Teresa започнала да пее със сестрите си в група Anacaona. Съвсем скоро обаче самата Aidé Portuondo, сестра на Omara Portuondo и основателка на една от най-успешните и известни формации по това време в Куба, я поканила да стане част от най-великолепния женски квартер El cuarteto de Aida. Това се случило в далечната 1963г, а от тогава до сега четирите диви на Куба, сред които и забележителната Omara Portuondo обиколили всички краища на света с El cuarteto de Aida.

През годините Teresa Garcia Caturla е пяла в различни формации и е работила с най-добрите кубински музиканти и певци. Сред тях са Tito Gómez, Pío Leyva, the Bermúdez brothers, Amadito Valdés, Rubén González…и разбира се Omara Portuondo. Дълги години звездата й огрява най-известните клубове в Хавана – Tropicana и La Campana. През 1998г се сформира групата Afro-Cuban All Stars, а завладяващия, характерен глас и тепмерамент на Teresa стават запазена марка на формацията. В шоуто “Live from Buena Vista – Тhe Havana Lounge”, където на сцената се срещат световно известните музиканти от Buena Vista Social Club и Afro-Cuban All Stars, в светлината на прожекторите и този път ще блесне Великата дама на кубинската музика - Teresa Garcia Caturla .

Организаторите от Жокер медиа напомнят, че билети за шоуто “Live from Buena Vista – Тhe Havana Lounge” се продават на касите на Билетния център в НДК, в мрежата на Ticketstream.bg, Office 1 Superstore и Eventim.bg. Цената им е от 20 до 70 лв.КоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.01 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,792,288 уникални посещения