Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Неко Новелас в България - 10 Октомври 2008
Новини
Неко Новелас в България - 10 Октомври 2008

На 10 октомври от 20:00 ч. в залата на Централния военен клуб Неко Новелас ще ни изненада с топъл, ритмичен, джази микс от африкански, бразилски и европейски саунд.

След продължилото повече от 3 месеца лятно турне на Неко Новела, част от което включваше най-големите европейски фестивали, харизматичният изпълнител заслужено спечели титлата за най-гореща холандска звезда. Новият му албум „New Dawn” се нареди в топ 10 на световната класация за уърлд музика, заедно с Мано Чао, Уоча Клан, Шантел, Хабиб Койте и Йосун Н`дур и е номер едно в Холандия. „Този албум е моят отговор на глобализацията, но не в политически, а в музикален смисъл” – казва Неко. Той говори за музиката като за универсален, отправен към сърцето eзик, разбираем от всеки. Скоро той ще открие концерта на на Жорж Мустаки в Париж, няколко дни след това има участие в родния си град Мапуто и веднага след това концерт в Queen Elizabeth Hall в Лондон.
Ключът към успеха на „New Dawn” се дължи на страстта на Неко към експеримента и умелото смесване на стиловете. Всяко от 14те парчета е изненада. Атрактивният изпълнител абсорбира музика от цял свят, като трансформира музикалното богатство на черния континент със свежи аранжименти. В неговия топъл баритон африканските хармонии докосват Европа, Бразилия и Ямайка. Вълнуващ микс от афро – бийт, бразилска самба, боса нова, реге и марабента с изненадващи промени в темпото настроенията омагьосват публиката и я въвличат в танц. За разлика от обичайните афро-бийт групи Новелас използват афрозвученето само като фон и основа, върху които надграждат стилове, влияния, ритми и хармония.
Музиката на Неко е отражение на неговата натура, винаги търсещ новото, експеримента, стремящ се към перфектното във всеки звук. Публиката няма как да устои на пленителната му усмивка, на лекотата, с която топлият му, дълбок глас се лее от сцената и на неговата покана „Пейте и танцувайте с нас!”

Билетите за концерта му в София са по 30 лв. Те могат да бъдат купени в билетния център на НДК и мрежите на Евентим, Тикетстрийм и Тикет плюс, магазините Пикадили, Германос и др. Организторите на фестивала пускат пакетна цена от 40 лв. за концерта на Неко Новела и испанската нуево фламенко група Калима, която ще свири в зала 1 на НДК на 18 октомври.КоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.02 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,975,893 уникални посещения