Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Фестивалът "Meet the World"
Новини
Beleza Brazil & Meet the WorldСРЕЩНИ СВЕТА В НОВ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ПРЕЗ ОКТОМВРИ

През октомври столичната музикална сцена се обогатява с още един нов фестивал. Той се нарича „Meet the World” и ще представя стила уърлд, който в последните години е хит в целия свят. Развитието на комуникациите, глобализацията, смесването на културите и обогатяването на традиционните музикални стилове са в основата на създаването на уърлд музиката. В нея попадат екзотиката на латино- и африканските ритми, красивите звуци на индийската и арабската музика, циганските песни, сложната и разнообразна славянска и балканска етно музикa и т. н.

Всъщност българската музика се популяризира най-много по света точно от изпълнителите на стила уърлд. Музиканти като Теодосий Спасов, Мистерията на българските гласове, Иво Папазов – Ибряма, Нона Йотова, Стоян и Елица и много други, интерпретирайки български ритми, правят изключително атрактивна и харесвана музика. Традиционната етно и фолк музика, осъвременена с елементи на поп, джаз, рок и други модерни стилове е емоционална, приятна и лесна за слушане. Затова не е случайно, че тя се превръща в нов, огромен звуков свят, който превзема световните музикални сцени и класации. Радиостанции като BBC и авторитетни издания като National Geografic, Mondomix и др. отделят специално място на изпълнителите от този жанр и раздават престижни награди.

Фестивалът „Meet the World” ще се състои в периода от 10-ти до 24-ти октомври. В програмата на първото му издание организаторите са включили някои от най – интересните и атрактивни имена от уърлд сцена в момента.

На 10 октомври във Военния клуб ще бъде концертът на Неко Новела – група от Холандия, чийто членове са родени в Мозамбик. Те ще имат концерт и в Русе, който ще бъде в залата на операта на 11 октомври от 19.00 часа.

На 18-и в зала 1 на НДК ще свири испанската нуево фламенко група Калима. Тя ще гастролира в Сливен на 20 октомври и в Пловдив на 22 октомври в палата номер 2 от 19.30 часа. За феновете на бразилелектрото е концертът на клубните любимци от Холандия Зуко 103, който ще бъде в зала „Хр.Ботев” на 24-и Октомври.

С този фестивал искаме да представим новата музика на света, казват от агенция „БГ Саунд Стейдж”, организатор на фестивала. В нея всеки може да открие “своя” ритъм, независимо от кой край на света идва той. И да покажем, че в музиката хората губят своите различия, запазвайки изключителната си индивидуалност.

Билети в мрежите на Евентим, Тикетстрийм, Тикет Плюс, Дюкян Меломан, Пикадили, Германос и ПфотосинтезисКоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.02 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,804,141 уникални посещения