Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Frankie Morales в България!
Новини
Frankie Morales в България!Frankie Morales
вокалистът на Tito Puente Orchestra на живо в Бургас
15 август 2008, латино сцена, фестивал Spirit of Bugras
Frankie Morales, вокалистът на световно известната група на краля на латиното и петкратен носител на награда Грами - Tito Puente, ще излезе за първи път на българска сцена, заедно с най-добрия български перкусионист Калин Вельов и групата му Tumbaito, по време на фестивала Spirit of Burgas.


Frankie Morales в България! За Frankie Morales:
Роденият в Ню Йорк певец с пуерторикански произход от малък расте в света на латино ритмите. Още 14 годишен Frankie Morales започва кариерата си като бек вокал на латино легендата Joe Bataan, а през следващите 6 години има изпълнения с имена като Ismael Rivera, Ismael Miranda, Celia Cruz, Pellin Rodriguez и Cheo Feliciano. Следва първия му запис като вокал - Sabor Del Barrio, след което става вокалист на групата Bad Street Boys.Безспорен успех в кариерата на Frankie Morales е поканата да се присъедини към известната група на петкратния носител на награда Грами Tito Puentes. Frankie Morales е с Tito Puente Orchestra от 1990 и записват заедно албумите Dancemania (1999) и Mambo Birdland (2000), последния от които печели Грами. Дори и днес, 8-години след смъртта на Tito Puente, той продължава да е вокалист на групата и издава два свои албума - Mambo of the Times (2002) и A Toda Velocidad (2008)

За Калин Вельов и група Tumbaito:
Калин Вельов е несъмнено най-известният български перкусионист в наши дни. Завършил Националното музикално училище, Националната Консерватория в България, както и учил в катедра „Латино” на Консерваторията в Родердам, Холандия. Калин е имал възможността да се учи от най–добрите музиканти в страната и чужбина. Като перкусионист и барабанист, Калин участва редом с най-известните музиканти и певци в България, като: Акага, Медикус, Дони и Момчил, Ку-ку бенд, Лили Иванова, Стоян Захариев, Каналето, Нона бенд, Jazzbreakers, Латино партизани и много други. Също така участва в различни телевизионни предавания и представления, прави записи и пътува на турнета из цялата страна. На международната сцена Калин участва заедно с групата Forte (която е в класациите на Top 40), в техните музикални изяви в България, както и в цяла Европа. Участва съвместно и с групи като: PROJECT 2000, Latin/Antillean band PEGASAYA, салса формацията SIEMBRA, антилската салса група GERALD Y LA RITMICA, бразилската група ELECTROCOCO и много други.

През юни 2006 е издаден първият сингъл на Калин като певец и песнописец – „Как се случва любовта”, латино песен изпълнена в дует с Нина Николина. Най-новата формация на перкусиониста е салса групата Tumbaito, която свири на живо от началото на 2007 в различни клубове, салса и латино джаз събития в цялата страна.

Frankie Morales в България!

Frankie Morales в България!КоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.02 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,789,972 уникални посещения