Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
BIG BIG SUMMER REGGAE PARTY vol.5
club PULSE
General Levy (UK)
Macka B & The Roots Ragga Band (UK)
Live act
In
BIG BIG SUMMER REGGAE PARTY vol.5

BIG BIG SUMMER REGGAE PARTY vol.5

Experience into Roots Reggae, Dancehall, Dub & Jungle
11 July/Friday/ 2008
PARTY CENTER 4 KM

Visuals by The Rain Army
Start 21:00

Zionlionz Soundsystem и DS Music имат удоволствието да Ви съобщят, че петото издание на BIG BIG SUMMER REGGAE PARTY - най-голямото ежегодно събитие за реге музика у нас, ще се проведе на 11 Юли /Петък/ в столичния 4КМ Party Center. За първи път България посреща две от легендите на ямайската музика – General Levy (UK) и Macka B & The roots Ragga Band (UK). И двамата имат зад гърба си албуми, хитове, съвместна работа с много от най-големите имена на тази сцена, но това не е най-важното в случая. Важното е, че у нас пристигат двама от най - ясните и осъзнати говорители на растафарианската култура, за да предадат, всеки един от тях, по уникалния си категоричен начин посланието:
Peace, Love, Unity, Respect!

Big Big Summer Reggae Party (Experience into Roots Reggae, Dancehall, Dub & Jungle) демонстрира за пети пореден път ясна тенденция за развитие и растеж, като се превръща в едно от най-значимите реге събития на Блаканите. Фестивалът расте заедно с интереса към реге музиката сред младото поколение, който значително се е увеличил в сравнение с 2004 година, когато Big Big Summer Reggae Party бележи своето начало. Желанието на организаторите от Zionlionz Soundsystem и DS Music е да срещат публиката както със световно известни изпълнители, така и с изгряващите реге артисти на България.


DJGeneral Levy (UK)
Легендарният General Levy е ветеран на Английската ъндерграунд сцена. Музиката, която прави е вдъхновена от Ямайски и Африкански влияния. Вторият му албум Wickeder General” е избран за най-добър реге албум за 1992г, а самият General Levy за най-добро реге MC от Британската регеиндустрия.

През 1994 Levy е привлечен от независимият Jungle лейбъл “Renk Records”, за да записва с Jungle продуцента M Beat. Успехът между двамата е налице и същата година излиза песента Incredible, която пожънва невероятен успех и е обявена за една от най-добрите Jungle песни за всички времена. Оттогава General работи с най-различни имена като: Sly & Robbie and Sting International, Shaggy, Steelie & Cleevie, Artful Dodger, Jetstar, Ajang, Joe Grind, Gussie P, Stingray, Heartical Records и мн. др.


DJMACKA B (UK)
Macka B е един от най-ярките и харизматични представители на “roots” реге сцената. Практикуващ растафарианец от ямайски произход, той живее и работи в Лондон (UK). Музиката му е директно продължение на започното от “големите” в регето: Bob Marley, Burning Spear, Peter Tosh, U-Roy, I-Roy, Big Youth, Prince Far-I.

През 1982 посещава Ямайка и участва в MC състезание, заедно с Pato Banton и Rankin Ann, което печели.Това отваря много врати пред него и възможности да работи с артисти от ранга на Mad Professor. През 90-те Mаcka B записва 8 албума за лейбъла на Mad Professor “Ariwa”. В тях работи с музиканти като Tony Rebel,Gregory Isaacs, Pаto Banton, Steel Pulse, Earl 16.

1991г. е избран за най-добро МC от Британската реге индустрия. Участва във всички големи реге фестивали по целия свят и разпространява расафари посланието, което заема централна част от неговия живот.


Билети - предварителна продажба започва на 24.06.2008 в мрежите на Eventim и Ticketstream - първите 200 билета - 16лв , останалите - 18лв.
На място цената е 20лв.


Очаквайте повече информация скоро!КоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.01 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,804,212 уникални посещения