Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Четвъртият фестивал на салсата в България
BG Salsa Fiesta Team
Четвъртият фестивал на салсата в България Четвъртият фестивал на салсата в България
Четвъртият фестивал на салсата в България

Едно ново поколение „салса” ще представи
Четвъртият фестивал на салсата в България

Гореща латино фиеста ще залее София в
първите празнични дни на месец май.


03 април 2008

С професионална демонстрация на различните видове салса от танцовата двойка Памбос (Лос Памбос) и Мария Агапиу, вчера на прес конференция в столичния клуб „Salsa Plus” бе обявено началото на Четвъртия БГ Салса фестивал. Като създател на първата и единствена 100% музикална салса формация в България – „Тумбаито”, Калин Вельов е едно от лицата на фестивала.

Под ритъма на салсата, организаторите анонсираха старта на подготовката на фестивала и поредицата събития, които ще подгреят феновете на салсата за същинската фестивална програма. Тя ще се състои в София в периода 2 - 4 май.

Четвъртият фестивал на салсата в България ще представи едно ново поколение „салса”, съвместно с „Дирекция култура” към Столична община и с генералната подкрепа на Фанта.

„За пръв път се включваме като съорганизатори в такъв тип културна инициатива, която ще привлече толкова разнородна чуждестранна публика в София и ще предложи на столичани и всички гости на града множество интересни и зрелищни събития в рамките на Четвъртия БГ Салса фестивал,” сподели представител на Дирекция „Култура” на Столична община на медийното събитие.

Тридневен фестивал, посветен на салсата, ще събере за четвърта поредна година най-добрите международни и водещите български изпълнители, инструктори и артисти на латино танци (салса, бачата, ча-ча-ча, зук, регетон, меренге, румба). Над 7000 участници от странатa и чужбина (САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Испания, Франция, Румъния, Турция, Израел и много други) ще могат да се насладят на естетиката на танца и автентичните звуци на музиката в ритъма на салсата от 2 до 4 май т.г.

Международен микс от професионални двойки и отбори салсери и салсероси – представители на новото поколение в салсата, ще покажат най-актуалните и оригинални хореографски и артистични постижения от световната и родна сцена.
Превърнал се в един от най-добрите салса фестивали в Европа, четвъртото издание на БГ Фанта Салса Фестивал е подготвил зрелищни шоута, импровизирани демонстрации, персонални и групови уроци, уникални спектакли, тематични DJ партита и амбициозна състезателна програма не само за познавачите и любителите на салсата, които активно се занимават с танцуване, но и за всички почитатели на този тип култура, които тепърва искат да се запознаят с нея.
Съчетавайки най-новото и интересното от света на салсата, 4-тият БГ ФАНТА САЛСА ФЕСТИВАЛ, съвместно с „Дирекция култура” към Столична община и с генералната подкрепа на Фанта, ще представи не едно „обичайно” ежегодно салса събитие, а един салса фестивал от „ново поколение” със следните елементи:
Подгряващи фестивала уроци по танци ще представят една нова форма на интерактивност и обмен на танцови умения с публика на открито. Всеки уикенд от 12 април до старта на фестивала, софиянци и всички гости на столицата ще имат възможност да присъстват и да се включат абсолютно безплатно в демонстрации и уроци по салса на открито на различни локации в София.
• Нови зрелищни шоу представления от най-добрите изпълнители и нови изгряващи звезди. Шоутата ще представят световно известни двойки и отбори салсери и салсероси;

• Нови места за уроци по салса във всевъзможните й разновидности и стилове за любители и професионалисти. Организаторите са подготвили 4 обширни зали, с естествен паркет и достатъчно пространство за танци, във Военния клуб, в центъра на София.

• Нова световна премиера на танцов спектакъл “TERRACANIA”.

• Нови локации на вечерните клубни партита с международно DJ участие на доказани DJ-и от Холандия, Белгия, Швейцария, Германия, Дубай, Турция и България. Програмата на фестивала предвижда и салса концерт на живо с Калин Вельов и група „ТUMBAITO”.

• Ново издание на вълнуващите квалификации за световно първенство по салса. За 4-ти път в България се провеждат част от квалификациите за световното първенство по салса, домакин на което за втора поредна година ще бъде „Disney World” Орландо, Флорида през декември 2008 г.

За повече информация: www.bgsalsafiesta.com

За контакт:
Яна Грудева – PR – Ogilvy Public Relations; Тел. 9158910; 9158917;
Е-mail: Yana.Grudeva@ogilvy.bgКоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.02 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,792,460 уникални посещения