Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
“Buena Vista Social Club” накара НДК да танцува
Новини
“Buena Vista Social Club” накара НДК да танцува"Сhan-Chan не е звук от почукване, а първата песен, с която музикантите от “Buena Vista Social Club” започнаха своя концерт снощи в НДК. Ако с нея музикантите вляха ритъма в сърцата на публиката, то на третата песен тя бе започнала да танцува.

С всеки звук един по един хората в залата ставаха на крака, започваха да се поклащат в ритъм и същевременно да пеят с пълно гърло заедно с музикантите. След като публика и артисти бързо стопиха леда помужду си, започнаха бясно да танцуват заедно. С прости думи за обикновените неща от живота, за бедността, мизерията и оцеляващата нежна любов между тях групата пя и разтърсва снага и бедра заедно с новите си приятели в залата. Въодушевени двойки, вероятно партньори по салса, не спряха два часа в залата да пресъздават музиката чрез собственото си въображение и тела. В края на концерта бисът беше само при едно условие - всички да танцуват на "Guantanamera". Освен героите от филма на Вим Вендерс “Buena Vista Social Club” - Julio Alberto Fernandez, Julienne Oviedo Sanchez и Yanko Pizaco на сцената бе и Teresa Garcia Caturla - дъщеря на известният кубински композитор, диригент и музикант Alejandro Garc.и информация от колегите - списание "Слава":

“Buena Vista Social Club” накара НДК да танцуваНевероятният интерес към шоуто, накара повече от четири хиляди души да се поберат в зала 1 на НДК, и в крак с необикновените артисти, да затанцуват румба, самба и всичко, което зазвучи. Музикантите от Хавана изненадаха дори организаторите от Жокер медиа и Globul, с шоу продължило повече от два часа. Подарък за публиката беше огромната доза чар, темперамент и невероятно присъствие, които се лееха от сцената.
Още с първите акорди на “Chan-Chan” публиката избухна в аплодисменти, и в един глас запя емблематичната песен от филма “Buena Vista Social Club”. Само няколко минути в компанията на именитите гости бяха достатъчни, за да изправят и неправостоящите в залата на крак. Иконите на кубинската музика предложиха разнообразни инструментални импровизации - с намигване към публиката с фрагменти от Сантана до Казачок. Но това не беше всичко.
Teresa Garcia Caturla освен глас, демонстрира невероятна ловкост и финес, подхвърляйки си маракас с публиката, който всеки път улавяше безпогрешно. Последва танц на босо – с обувки в ръце, както и непринуденото салса-влакче, което тя поведе сред публиката. Сърдечни и непринудени, артистите изпълниха залата с позитивно настроение, а за капак – след биса, на който всички танцуваха и пяха на "Guantanamera", най-напористите фенове получиха и автографи.
КоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.01 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,804,097 уникални посещения