Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Jimmy Bosch в България!
"Salsa Con Miguel"
Салса от Ню Йорк....

Джими Бош е международно признат и световно известен тромбонист, изпълняващ салса музика; автор на силни лирични текстове пресъздаващи реални мигове от живота и изпълнителен директор на собственото си независимо звукозаписно студио, JRGR Records, Inc.

Хората по цял свят определят Джими Бош като „истински човек, невероятен, изключителен, крайно експресивен, невероятно талантлив, изключителен солист” и др. В ролята си на композитор, най-често го оприличават на Рубен Бладес, заради текста на песните си, които носят силен социален мотив. Днес Джими Бош е считан за един от най-ценните композитори и стихотворци на салса музика. Песните му се възприемат като провокативни, поучителни, вдъхновяващи и социално отразяващи.

Способността му да покорява трудностите на ритъма с надарените си изпълнения на различни стилове с тромбон го нарежда сред най-високите световни музикални среди, включващи салса, латино джаз и световни музикални жанрове.

Джими Бош е присъствал на над 70 записи и е обикалял по турнета заедно с 11 членната си група, като други известни артисти: Israel Cachao Lopez, Ruben Blades и Son del Solar, Celia Cruz, Ray Barretto, Willie Colon, Manny Oquendo y Libre, Paquito D’Rivera, Oscar De Leon, Jose Alberto “El Canario,” Marc Anthony, FANIA Allstar, Eddie и Charlie Palmieri, Steve Turre, Incognito, Spanish Harlem Orchestra, Jon Faddis, Arturo O’faril и много други.

Джими е участвал както като солист, така и с групата си в редица фестивали и по-мащабни мероприятия по цял свят, като: Карнеги Хол, Линкълн Център (Ню Йорк), Темпо Латино (Франция), North Sea Jazz (Холандия), Heineken Jazz Festival (Пуерто Рико), Montreal Jazz (Канада), Madison Square Garden (Ню Йорк), Continental Arena (Ню Джърси), Фестивалът в Сидни, Sydney Opera House (Австралия), Barranquijazz (Колумбия), El Poliedro, FITA и Tereza Carena (Венецуела). Бош е възхваляван от публиката от цял свят и от критиците за способността си да предава заразителната си страст и настроение на хората, както в концертите на живо, така и чрез записите си.

Роден през 1959 и отраснал в Пуерто Рико, Джими Бош е истински артист, който свири професионално и изнася концерти от 13 годишна възраст, едва 2 години след като за пръв път се докосва до тромбон. Първите два солови диска: “Soneando Trombon” и “Salsa Dura” го превръщат в посланник на течението в салсата наречено „Salsa Dura”. Той събужда това течение в салсата като съчетава аранжименти от класически стил салса и модерното, агресивно звучене на салсата от Ню Йорк, съчетани с текстовете му, които носят силно социално звучене. “El Avión De La Salsa” утвърждава намерението му да показва суровата истина в музиката и текстовете, които създава, истината, такава каквато е. Автобиографичните песни на Бош, събрани в 11 парчета, разказват за нещата от ежедневието и за социалните проблеми, с такава искреност и откритост, че Джими се превръща в модел за подражание за хиляди фенове. Това е мечтата на всеки танцьор – ритъм съчетаващ мамбо, ча-ча, дескарга, плена, гуагуанко и много повече. Главното парче предизвиква мигновенно желание за физическа реакция да се движиш и да танцуваш. Някои от песните му, които носят социален заряд са: “Barreras Ninguna” , която разглежда темата за болестта рак, “Medicina No!”, която разглежда отказа на медицината да лекува депресията, “Mama Y Papa”, която представлява гласа на децата, говорещи за безусловна любов и за детско насилие. Музиката на Джими Бош е вдъхновяваща. Той притежава изключителната способност да прокарва посланията си чрез невероятни аранжименти, силен ритъм, солови изпълнения и експресивни думи. Джими Бош е един от най-търсените музиканти. Изнасял е концерти за публика по-голяма от 150,000 души в Монтреал, Канада; за повече от 110,000 души на Фестивала в Сидни и повече от 95,000 души в Меделин, Колумбия.

През януари 2008 г, JRGR Records издаде третото DVD на Джими Бош с изпълнения на живо, което включва видео записи от 6 различни шоу представления от цял свят, албум със снимки и интервю на живо, заснето в Хамбург, Германия. DVD-тата на Джими Бош предоставят по нещо за всеки човек, независимо от възрастта или произхода, за всички танцьори, за всички слушатели и за посетителите на концерти.

Джими продължава да пътува по цял свят, заедно с групата си, а като солист подготвя света за още един салса албум, който ще бъде издаден през 2008.Jimmy Bosch в България!КоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.01 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,790,067 уникални посещения