Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Latin Jazz n' Jam & "The Cool Ruler" - Reggae Night
Global Vision Circle
На 18 Ноември (Четвъртък) Zionlionz Soundsystem призовават реге братството да се събере в клуб Туинс, за да почете подобаващо (с музика и танцуване) паметта на един от най-обичаните изпълнители в историята на реге музиката – Грегъри Айсакс. На 25 Октомври 2010 "The Cool Ruler" напусна завинаги земната си форма, като остави след себе си огромно творчество (близо 70 оргинални албума) и много признателност в сърцата на растаманите (и меломаните) по целия свят.

Музикалната кариерата на Грегъри Айсакс се простира в цели 4 десетилилетия, като е белязана с многобройни възходи и падения. Едно обаче остава постоянно през годините – искреността, с която той  успяваше да предаде в песните си своята ранимост, доброта и крайна сметка сила и спокойствие пред лицето на злото. Това умение го направи близък на всички чуствителни хора по света и особенно на жените, които винаги високо са оценявали елегантния, тъмнокож джентълмен, който така хубаво пее за неща, които понякога само те знаят и чустват. 

Gregory Anthony Isaacs е роден в Кингстън, Ямайка, на 15 юли 1951 г. и израснал в беден квартал нречен Denham Town. Окуражен от своите колеги в училище и учителя си, той се записва в конкурси за млади таланти и скоро се включва в музикалната индустрия, като първата му записана песен (собствено производство) е през 1968 г. в дует с Уинстън Синклер с име "Another Heartache".

Грегъри Айсакс е съосновател на лейбъла "African Museum", през който издава голяма част от чудесната си продукция, за финансирането на която, той прави и много записи за други нашумели в Ямайка продуценти, сред които Joe Gibbs, Barrington Levy, King Jammy, King Tubby, Lee "Scratch" Perry, Sly & Robbie и Steely & Clevie.
Характерният носов глас на Грегъри носи интимни и чувствени послания и много скоро го правят една от иконите на "lovers-rock" течението във Великобритания, където той прекарва голяма част от живота си.

Най -известен става със парчето “Night Nurse”от едноименния албум от 1982 г. Баладата предава преживяванията на артиста свързани с борбата му с наркотичната зависимост, за която Айсакс казва: „Това беше най-сериозното училище, в което съм учил и най-скъпото – Кокаиновият университет. Аз научих всичко, и вече го напуснах.”

Тhe Cool Ruler успява да се върне на сцената през 1988 г. с помощта на нашумелите дигитални денсхол инструментали. Посления му албум е от тази година "Isaacs Meets Isaac" в колаборация с африканския реге певц Кing Isaac. На практика Грегъри Айсакс продължи да пее, записва и да обикаля по турнета буквално до последния си ден - 25 октомври 2010,  когато неговата лична“Night Nurse” сложи край на земния му път.

R.I.P Gregory Isaacs! Твоят глас пътува напред през времето.Твоята МУЗИКА живее..!

С музиката на Gregory Isaacs


Latin Jazz n’ Jam с Наско Бъзи (саксофон) е поредното събитие от серията Memento Global Vision Thursdays, което експериментира с комбинацията от диджейски бийтове и свободни джаз импровизации.

Очаквайте вечер с отгласи от любими латин джаз класики, подбрани от латино специалиста  Мишо “bailando pegaito” Димов
(от Salsa Doctors DJ Circle) и изненадващи фигури на саксофон от фантастичния Наско Бъзи (Атанас  Хаджийски).
Какво повече трябва за една чудесна атмосфера в един стилен бар в четвъртък вечер?
А, да – специална визия и ароматни вина!

Начало: 20:30, Вход Свободен

Latin Jazz n’ Jam с Наско БъзиКоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.02 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 40,001,346 уникални посещения