Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Френската звезда Анджелик Киджо ще пее в България на 21 октомври
BG Sound Stage
представя

Френската звезда Анджелик Киджо ще пее в България на 21 октомври

Носителката  на Grammy Анджелик Киджо ще пее за първи път в България на 21 октомври в зала 1 на НДК. Киджо бе сред суперзвездите, които дадоха началото на Световното първенство по футбол тази година.

Сп. „Тайм” нарича Анджелик Киджо Първата дива на Африка. Тя притежава огромно очарование, харизма и артистичен заряд. Силната й енергична ритмика е взета от традициите на нейната родина – Бенин. Има страхотна гласова бленда, в която с еднаква магия рефлектират афро-бийт, фънк, соул и неосоул, джаз, ритъм-енд-блус, етно мотиви (самба, салса, рубма, макоса).

През своята 20-годишна музикална кариера Анжелик Киджо има записани десет студийни албума.
Албумът “Djin Djin"  е с участието на  Алиша Кийс (Alicia Keys), Джош Гробан (Josh Groban), Питър Гейбриел (Peter Gabriel), Карлос Сантана (Carlos Santana), Джос Стоун (Joss Stone) и Зиги Марли (Ziggy Marley) й донесе  награда Грами през 2008.

Най-новият албум на певицата  “Oyo” излезе през януари 2010 година. Музикалната палитра на  “Oyo” отново е много пъстра - от соул,  R&B и джаз до традиционните бенински напеви. В него са влезли и няколко кавър версии на песни на американски изпълнители : “Move On Up” на Къртис Майфилд, “Samba Pa Ti ” на Карлос Сантана, “Cold Sweat” Джеймс Браун и “I Got Dreams to Remember” на Отис Рединг, участват още Джон Ледженд, Рей Харгроув и Боно от U2.
Да се слуша Анжелик Киджо на запис е прекрасно, но изпълненията на живо са онова, което позволява на таланта й да се разгърне максимално: на сцената тя сякаш "връхлита"  с безгранична енергия и става част от собствената си музика със стихийна енергия и ентусиазъм, пристъпвайки в ритъма на огнения си африкански танц.

От 2002 г. Анжелик Киджо е сред най-активните и обичани посланици на добра воля на УНИЦЕФ. Тя безрезервно подкрепя всички кампании и мисии на организацията и пътува с нейните идеи по света.

Анжелик Киджо ще гостува за първи път в България по покана на фестивала  “Meet the world” и със съдействието на Френския културен институт.


Билети се продават в системата на Eventim, Ticketsbg,  мрежите на Германос, магазини Пикадили, Ориндж и  на касата на НДК.


Френската звезда Анджелик Киджо ще пее в България на 21 октомвриКоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.02 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,670,391 уникални посещения