Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Уикенда в Истанбул с Alma Latina - гр.Варна
Alma Latina Dance Academy
Готови ли сте за уикенда в Истанбул ?
3 вълшебни дни в столицата на историята - разходки, специални уроци и безкрайни партита с шоу-програми
В Истанбул ще ни посрещне най-големият местен латино клуб - Mundo Latino
13 - 14 - 15 Август 2010

ЦЕНА:
При записване до 15.07.2010: 175 лв
От 16.07 до 12.08: 190 лв
!!! Записването се прави срещу капаро 30 лв.

Цената включва:
1) Транспорт: с комфортен туристически автобус за 50 души от Варна до Истанбул и на обратно
2) Хотел: 2 нощувки с закуска в 3***+ хотел в централната част на Истанбул (навсякъде ще можем да ходим пеша)
3) Обзорна обиколка с професионален ЕКСКУРЗОВОД (осигурен от тур оператор) из европейската част на Истанбул с посещение на "Синята Джамия" "Хиподрома" "Египетския Обелиск" и Змийската Колона, преминаване през босфорския мост, престой в азиатската част
4) Пътни и гранични такси

ХОТЕЛА: 3***+ AKGUN OTEL

Предложения за забележителности, които да посетим и входните им такси:

1) Дворецът "Топкапъ": Сърцето на стария Истанбул, първия двор на стария султански дворец .Една от най-важните исторически забележителности в Истанбул. Разположен е върху един от седемте хълма на Истанбул с прекрасен изглед към Мраморно море и Златния рог

2) Синята Джамия "Султан Ахмет" :Втората по големина джамия в Турция, известна с шестте си елегантни минарета и красивите ръчно рисувани плочки, украсяващи интериора й бившия бизантийски Хиподром.

3) "Света София" :Църквата на Божествената мъдрост е истински шедьовър на величието и славата на Ислямския изток и Християнския запад, както и едно от най-важните доказателства за хуманност – със сигурност единствено тя в продължение на 1400г. е служила, както на християнския, така и на ислямския свят. Името й идва от старогръцки HAGIA SOPHIA и означава Божествена мъдрост

4) Султански дворец " Долма Бахче" :Пищният Долмабахче е най-красивият дворец в Истанбул. Построен между 1843 и 1856 г., в началната точка на европейския бряг на Босфора, той е съчетание на различни художествени стилове. Дворецът е построен на три нива, на които са разположени 285 стаи и 43 зали. Състои се от три части – мъжка /селямлък/, женска /харем/ и официална /церемориална/. Вътрешният интериор на двореца - обзавеждането, копринените килими и завеси, е почти изцяло запазен. Ненадминат е със своята пищност и лукс - дори тавана е декориран със златни орнаменти, а стените – с картини на някои от най- известните творци от 19 в.

5) "Истанбул Археологически музей ": съдържа богати колекции предмети на изкуството, египетски артефакти, гръцки статуи, облекло на султаните, турски фаянс, които свидетелстват за богатството на Османската империя.

6) "Йеребатан" : подземно водохранилище едно уникално съоръжение, предназначено да съхранява питейната вода на древния град Константинипол. Водохранилището е направено по заповед на Великия Император Юстиниян, с обща площ 9800 кв.м. и размери: дължина – 143 м; ширина – 65 м.; височина – 9 м.

7) "Босфора" : разходка с корабче по Босфора- границата между европейския и азиатския континент

8) "Капалъ Чаршъ": най-големия закрит пазар в света, предлагащ изобилие от сувенири, екзотични стоки и скъпоценности

9) "Египетския пазар"

10) "Форум Истанбул " и "Аквариум Туркуазу" :
Новооткритият търговския център „Форум Истанбул”, построен на площ от около 500 000 м2, е един от най-големите по рода си в Европа. Тук се намира и сензационния аквариум „Тюркуазу”, представящ на площ от 8 000 м2 морски животни от над 10 000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел за 270 градуса наблюдение на рибите, без да се налага да се гмуркате. Все пак, най-смелите посетители имат възможност да се гмурнат и да плуват с рибите. По своя мащаб „Тюркуазу” е обявен за един от най-големите аквариуми в света, нареждащ се веднага след тези в Атланта, САЩ и Окинава, Япония.

Входните им такси:
1) Топкапъ: 20 TL
2) Света София: 20 TL
3) ДолмаБахче : 20 ТL
4) Истанбул Археологически музей: 10 TL
5) Йеребатан – подземно водохранилище: 10 TL
6) Разходка с корабче по Босфора : 20 TL
7) Аквариум : 25 TL

!!!ВАЖНО!!!
За тези забелижителности ще се плаща само входната такса!
Екскурзията я организираме с туристическа агенция!

...oчаквайте допълнителна информация за партита и workshops :) ...

Уикенда в Истанбул с  Alma Latina  - гр.Варна


Onur Koda 0884 08 74 34
Alma Latina Dance Academy - VARNA
сайт на събитието във FacebookКоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.01 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,987,098 уникални посещения