Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Вечер на мамбото в Sofia Live Club - 21 Януари 2010

Вечер на мамбото в Sofia Live Club със световноизвестен латино джаз изпълнител

Клубът представя “Mambo Night” с Herman Olivera

Вечер на мамбото в Sofia Live Club - 21 Януари 2010

На 21 януари Sofia Live Club отваря врати за почитателите на латиноамериканския модерен джаз. За една вечер столичната сцена ще се превърне в „дом на мамбото”, пресътворявайки духа и атмосферата на нюйоркския клуб The Palladium („Палейдиъм”). В средата на миналия век клубът е едно от най-популярнигте и престижни места в Ню Йорк благодарение на „великите трима”: Тито Пуенте, Тито Родригез и Мачито. В онези дни няма DJ-и, които да запълват с музика времето между изпълненията на групите, а „големите трима” си спечелват невероятна слава, защото от всяко свое мамбо изпълнение правят хит.

Специално за концерта “Mambo Night” в Sofia Live Club пристига едно от най-уважаваните и известни имена в латиноамериканската музика - Herman Olivera (Ерман Оливера), пял и записвал със самия Тито Пуенте. През май месец тази година Ерман Оливера заедно с Франки Моралес (Frankie Morales), Калин Вельов и група TUMBAITO се превъплътиха в образите на „великите трима” – Мачито (Machito), Тито Родригес (Tito Rodriquez) и Тито Пуенте (Tito Puente). Тогава в рамките на 5-ия БГ Фанта Салса Фестивал холандският хореограф Ерик Лалта поднесе на софийската публика спектакъла „Mambo Night”, а тримата изпълнители подариха музиката си сред декорите на The Palladium.

Вечерта на 21 януари посетителите на Sofia Live Club отново ще се пренесат в далечната 1950-та, когато гангстерските войни са ежедневие и не учудват никого. Само че в столичния „Палейдиъм” войната ще бъде по-различна, наречена „мамбо”. Заедно с Калин Вельов и група TUMBAITO Ерман Оливера ще зарадва българската публика с двучасов концерт с най-популярните и обичани латино джаз парчета в стила на мамбото. Заедно с тях преди и след концерта двамата най-добри български латино DJ - DJ Alex и DJ Dian ще се погрижат музиката да бъде на ниво и всички да се забавляват в ритъма на латино музиката и мамбото. Специално за вечерта шоу представления ще изнесат едни от най-добрите български салса танцьори:

· Памбос и Мария (Лos Pambos Dance Company);

· Мони и Милена (Street Salseros)

· Ина и Захари;

· Раул Торес и Тимба Тропикана;

· Марияна и Вангел (Salsa Dance Squad Bulgaria)

Начален час на вечерта – 21:00 часа, цена на билетите: предварителни продажби - 22 лева, 25 лева - на място.

За Ерман Оливера

Вечер на мамбото в Sofia Live Club - 21 Януари 2010Ерман Оливера (Hermenegildo "Herman" Olivera) е роден на 30 януари 1959 г. в семейството на пуерториканци в Нюарк, Ню Джърси, Америка. Започва да пее на дванайсет годишна възраст, а на петнайсет вече изнася представления с различни местни групи. По време на един такъв концерт го забелязват Manny Oquendo, Andy Gonzalez и Pupy Cantor, които са впечатлени от гласа на младия певец и от харизматично му присъствие на сцената. Въпрос на време е Ерман да застане зад микрофона на групата на Manny Oquendo - "Conjunto Libre", с която записва пет албума и поредица от хитове като "Decidete", "No Me Echen La Culpa", "Que Humanidad " и "Tu Me Perteneces".

След "Libre” Оливера работи с Johnny Pacheco в продължение на няколко години, а също и с Ray Barretto, "Bobby Rodriguez Y La Compania " и "The Machito Orchestra".

До момента Ерман Оливера е водещ вокалист на четиридесет и една продукции, като освен соловия запис "Chequea La Mercancia" има зад гърба си и множество други в сътрудничество с изявени артисти.

Този динамичен sonero понастоящем е водещ вокал на "Eddie Palmieri Orchestra" и има изпълнения в пет от албумите на легендарния Тито Пуенте. И днес Ерман Оливера продължава да изнася турнета по целия свят, да се появяват като вокалист в редица престижни фестивали и телевизионни предавания.

 
КоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.02 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,975,929 уникални посещения