Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
КОНЧА БУЙКА - 17 април 2010, зала 1 на НДК
Новини
КОНЧА БУЙКА - 17 април 2010, зала 1 на НДК

“BG Sound Stage”  представя

КОНЧА БУЙКА

17 април 2010г., зала 1 на НДК

Конча Буйка, черната перла на испанската музика, ще пее у нас на 17 април в зала 1 на НДК. Испанката от африкански произход се прочу в цял свят с прекрасните си изпълнения на фламенко. Световната музикална сцена я приема като най-новата и ярка звезда на Испания и този стил. Конча Буйка събира енергия от три континента. Освен  фламенко, пее джаз, кубинско болеро, копла, танго и болерия.
Буйка е благословена с възхитителен, рядко дълбок, дрезгав и печален глас, определян като един от най-интересните вокали в света. Обявяват  я за новата Нина Симон.

Родена е в Палма де Майорка, в семейство, чийто корени са от Нова Гвинея. Горещата й африканска кръв внася необикновена страст и темперамент в нейното фламенко. Веднъж чута, Буйка не може да бъде забравена никога. Когато я видиш, веднага усещаш, че си в присъствието на рядък талант. Тя е крехка и грациозна жена, излъчваща огън и страст. От нея, като от вулкан, изригват вълнения и чувства, оставящи слушателите без дъх.

Конча Буйка има издадени пет диска, два от които с номинации за латино Grammy.  Удостоена е с две награди „Premios de la Musica”. Освен певица тя е и талантлив композитор и аранжор. Буйка утвърждава своя огромен успех с дуети и съвместни концерти със знаменитости като Чучо Валдес, Азнавур, Мариза. Публиката се прикланя пред нейните завладяващи  интерпретации на известните песни “La boheme”,  “ Volver volver” feat. Javier Limon, "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo". Сред последните й хитове е дуетът  й с Нели Фуртадо „Fuerte”.

Най-новият й диск “El Último Trago” („Последното питие”) е записан с неповторимия  кубински пианист Чучо Валдес и посветен на легендарната латиноамериканска певица Чавела Варгас. Големият испанският режисьор Педро Алмодовар сбъдва мечтата си да отпразнува 90-годишнината на Чавела. Грандиозният празник става през април в Хавана. Алмодовар избира за шоуто Буйка като единственият глас, подходящ за репертоара на великата певица. На пианото е Чучо Валдес. Разтърстващите емоции на шоуто, естествено, са последвани от  зукозаписна сесия, от която излиза новият албум. “El Último Trago” беше представен на 11 ноември в Париж, а сега 90-годишнината Чавела Варгас нарича Буйка „моята черна дъщеря”. Албумът “ El Último Trago” се разпространява в търговската мрежа от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
Любители на фламенкото, джаза и соула ще открият в Конча Буйка своята нова любов.

България ще има честта и привилегията да се наслаждава на музиката на знаменитата певица благодарение на подкрепата на посолството на Кралство Испания. Концертът е по повод на председателстването на ЕС от Испания. Билети се продават в системата на Eventim.bg, мрежите на Германос, магазини Пикадили и на касата на НДК.КоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.02 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,805,648 уникални посещения