Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Balkan Scientist - 28 Ноември (обновена информация)
Global Vision Circle
26 български артисти се събират за нестандартен музикален експеримент

На  28 Ноември в Party Center 4KM   българските артисти от Global Vision Circle организират нов, уникален музикален експеримент – Balkan Scientist  Reunion Night. В рамките на една вечер организаторите на проекта искат да  покажат на младите хора в България, как традиционната култура на Балканите може да оживее по нов, модерен и нетрадиционен начин. Така 26 музиканти от различни поколения, етноси и стилове ще импровизират една съвременно – традиционна балканска музика на двете сцени в партицентъра на 4ти Километър.

„Събитие от точно такъв вид се случва за първи път на българска сцена. До момента сме организирали пет подобни експеримента, в които са участвали имена като легендарната народна певица Янка Рупкина, цигуларят-виртуоз Венци Такев,  басистът на група Ревю Васил Гюров, джаз музикантите Росен Захариев – Роко и  Георги Дончев и много други. На 28 всички те ще се съберат отново, за да свирят заедно и да покажат на практика, че музиката обединява хората, а не ги разединява”, споделя DJ Bai POP, един от организаторите на Global Vision Circle.

За година и половина от своето възникване, проектът Balkan Scientist успява да осъществи с голям успех пет музикални експеримента (Balkan Scientist vol.1,2,3,4,5), да спечели вярна публика и да създаде уникални условия за смесването на традиционната балканска музика със съвременния клубен звук. За караткото си съществуване проектът съзнателно разрушава музикалните стереотипи, като събира на една сцена артисти от различни поколения, различни музикални жанрове и традиции, обединени от усещането за свобода и общите си балкански корени.

Очаквайте допълнителна информация за всички участници в събитието и повече за програмата му, в следващия прес рилийз, до две седмици!


Balkan Scientist - 28 Ноември


Balkan Scientist - 28 НоемвриКоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.01 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,792,414 уникални посещения