Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Big Big Summer Reggae vol.6 – най-голямото реге събитие на годината
Global Vision Circle
Big Big Summer Reggae vol.6 – най-голямото реге събитие на годинатаРеге сцената у нас прави поредната голяма крачка на 10 юли в Парти център 4км с най-мащабното реге събитие за годината - Big Big Summer Reggae vol.6. 

Трите зали на клуба ще се пукат по шевовете от звуците на Roots Reggae, Dancehall, DUB, Ska и Jungle. Специален гост ще бъде Пърси Дред от Великобритания -  фронтмен на легендарната реге група „Natural Ites”. Благодарение на Zionlionz Soundsystem стотици млади хора ще имат възможността да видят първата по рода си у нас колаборация между икона в регето и най-добрата за момента българска реге група Root Souljah.

Изненадите не спират до тук – на сцената ще излезе и Rasdemolition Man – британски артист, автор на една от най-емблематичните и до днес джънгъл песни „Fire”. От съседна Гърция ще дойдат Rasta Youth и Stefanatty. Няма да липсва подкрепа и от родна страна в лицето на Senior Buffo & the Synchronizers, Skiller feat. Paf feat. Shamana, NRG-D, диджеите на Zionlionz Soundsystem.

Пълен списък и информация за участниците може да намерите по-долу.


Big Big Summer Reggae - 10 юли - Парти център 4км – 16 лева


Percy Dread
Пърси Дред е фронтменът на британската реге група „Natural Ites”, която стартира съществуването си през 1982 година в Нотингам. Много скоро те стават известни в цялото реге братство със своята топла и позитивна музика.
Пробивът на бандата е направен с дебютния им сингъл „Картина на стената” който се превръща в химн на британското реге за дълги години и постоянно бива въртяна по радио 1 на Би Би Си.
Вторият хитов сингъл на бандата „Лъв в джунглата” повтаря успехът на своя предшественик и също придобива статус на реге класика за феновете по цял свят. Следват три албума и дузина сингли, стотици концерти и участия в най-големите световни реге фестивали до 1990 година, когато групата се разпада, а главните й участници се отдават на успешни самостоятелни изяви.


RASDemolition Man(UK)
С една дума, британският артист Demolition Man с истинско име Уейн Йънг е разнообразен. Той е преди всичко певец, но също така е и текстописец, продуцент, тон режисьор и емси, чиято сила може да бъде усетена в удърните му изпълнения наживо. През март 1994 подгрява светоените реге звезди Bounty Killer, Patra, Roundhead и Ninja Kid на турнето им в Съединените щати. През юни 1994, звездата му изгрява с пълна сила, когато след завърщането си в Англия се събира с продуцента Terry-T (Knowledge &Wisdom Rec.). По това време „джънгъл” музиката покорява главоломно феновете в Англия, а един от химните в стила става парчето на RASDemolition Man и Terry-T – „Fire”. Продукията стига до високи места в международните класации и до днес остава едно от най-емблематичните джънгъл парчета.


Root Souljah(BG)
Основоположници на roots reggae сцената в България, Root Souljah е групата, която стои и зад първата реге продукция, издавана някога у нас – ‘Root Souljah’ EP. За по-малко от три години на сцената родните раста войни печалят последователи и уважение не само по нашите земи – освен в повечето държави на Балканите, групата предизвиква интереса на реге публиката в Словения, Австрия, Чехия, Германия и др. За шестото издание на най-голямото ежегодно реге събитие очаквайте необичайно добрата комбинация на Root Souljah с Jahmmi Youth и Zafayah, както и уникалната колаборация на групата със специалния гост на събитието - Percy Dread


King BDJ(uk)
Кръстникът на новата вълна в афробийта от средата на 90-те и резидент на легендарното лондонско ‘Quit Jiving’ парти, с уникален сет от Roots Dub и Reggae винили.


Senior Buffo & the Synchronizers(BG)
Сеньор Буфо и Синхронизаторите се събират в началото на 2008-ма някъде по преките на Пиротска, София. Вдъхновяват ги плочите, ямайският национален отбор на музикалните експериментатори, лудите `черно-бели` ска танци и хулиганските моменти в ранното реге. От скоро и за кратко са подкрепени от луд американски саксофонист.


И още: Reggae Class:Rasta Youth meets Stefanatty(gr); Skiller feat. Paf feat. Shamana;
NRG-D; Yango; ISP; RudeBoy Station


Selectors:
ZION
Phoenix
Brother Lion
P6u
Brumbaras


Three Rooms:
Roots and Culture Room
Dancehall Massive Room
Dub Room

Big Big Summer Reggae vol.6 – най-голямото реге събитие на годинатаКоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.02 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,676,524 уникални посещения