Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
2-ри Черноморски Салса Фестивал - 14-16 Август 2009
1st Black Sea Salsa Festival
2-ри Черноморски Салса ФестивалSPIRIT of Burgas 2009Вторият Черноморски салса фестивал ще се проведе от 14-16 Август
като част от голямото музикално и танцово събитие „The Spirit of Bourgas”.
Вторият по големина черноморски град ще бъде домакин на фестивала.
Ще имате възможност да танцувате на самия плаж, където ще има
много танци, жива музика, шоу представления и партита.

Ново! Информация за предвидените уроци по време на "Black Sea Salsa Festival"
в рамките на "Spirit of Burgas" - от 14 до 16 Август 2009, гр.Бургас » » »


Програма за периода от 14 - до 16 Август:

Програма Spirit of Burgas 2009


2-ри Черноморски Салса Фестивал 1. Alex Lima
Alex Lima живее в Париж от 1998 г. насам.
Той е създателят на стила „Бразилска салса” – микс между латиноамерикански и бразилски танцови ритми. Запазена марка на неговия стил на танцуване е невероятния футуърк и музикалност, както и емоцията в танца.
Alex Lima е един от най-известните танцьори и шоу изпълнители от Бразилия. Неговото солово изпълнение предизвика много овации и възхищение на множество световни салса събития. Той преподава в няколко френски студиа по танци, както и пътува и преподава по цял свят.
В ролята си на хореограф той създава и представя няколко шоу представления в телевизията и театрите: “Victoires de la musique”, Nike Dance Gallery (NikeWomen), France2 “Dancing Show” Program, Brazil Dance Company, Salsa Dance Company, DisneyLand Latino Festival, Théâtre du Châtelet…
Главните теми на неговит уъркшопи са:
Shines “on1”: Танцуване на силните моменти на музиката – как да чуваме музиката
Salsa Partnering “on1”: салса комбинации с бразилски елементи
Samba & Brazilian dances & Afro-Samba
2-ри Черноморски Салса Фестивал 2. Junior & Emily
Junior и Emily са танцов екип от брат и сестра, от Сан Франциско, Калифорния. Junior и Emily са изнасяли шоу представления, състезавали и преподавали по цял свят. Благодарение на техните танци, те са обиколили целите щати, Европа, Азия и Южна Америка. През готини, те са създали свой уникален стил на танцуване, с който са „помитали” не малко танцови сцени по цял свят. Те са осемкратни национални и световни шампиони по салса и са най-младата танцова двойка пътуваща по цял свят. Те са и най-младата двойка, която има собствено танцово студио наречено 'Amicitia.' Те са били на корицата на световно-известното списание 'Latin Beat Magazine', както и представително лице на много международни конгреси по цял свят.
В момента те са една от най-търсените салса двойки в света на салсата. Те са били едни от хореографите по Mambo в нашумялото телевизионно шоу 'So You Think You Can Dance', а също така са организирали промоциите на хитовото телевизионно шоу 'Dancing With The Stars'. Те са и лице на новия албум на световно известния латино оркестър 'The Fania All Stars'. Техен мениджър е номер едно салса промоутъра в света Албърт Торес. Те са постигнали толкова много на такава ранна възраст, но за тях това е едва началото. Junior и Emily ще продължат да радват публиката с бързи, енергични и вълнуващи представления, които да вдъхновяват младите и да поставят началото на новата генерация танцьори.

2-ри Черноморски Салса Фестивал 3. Latina Blanca
Latina Blanca е най-популярният танцов клуб за салса и латино танци в Белград, Сърбия. Основан през 2005г. от инструктура и хореограф Jovan Milosavljević, днес клуба има най-добрия танцов отбор в страната, които е квалифициран за участие в Световното първенстово по салса в САЩ. Jovan, заедно с партньорката си Bojanа Došen, изнасят представления и преподават не само в родната си страна, а и на различни европейски събития.
2-ри Черноморски Салса Фестивал 4. Los Hermanos
Devis Di Fiore, роден в Риволи на 20 август 1976 и Matteo Di Fiore на 29 юли 1981, започват да танцуват за пръв път на 6 годишна възраст като имат късмет родителите им да са майстори на акробатичния rock’n’roll. Опита, който натрупват през тези години ги запознавас различни стилове танци като модерни танци, хип хоп, брейк, карибски танци. Те започват да участ музика с чичо си като свирят на пиано, барабани и перкусии. От 1997 все повече се увличат по карибските танци, ритъм и движения, занимават се с анимация в дискотеки и туристически локации. През 2000 решават да създадат групата "Los Hermanos" (Братята), която веднага се прочува благодарение на оригиналните си хореографии.
През септември 2006 братята Di Fiore отварят нова танцова школа наречена "LOS HERMANOS DANCE SCHOOL A.S.D." в Сетимо Торинезе.
В момента групата се състои от 6 танцьори: Devis и Matteo Di Fiore, Serena Lari, Stefano Iberti, Nancy Pasqua и Irene Sorrentino.
Днес Los Hermanos участват в повечето важни световни салса фестивали (Англия, Марсилия, Париж, Хамбург, Цюрих, България, Рим, Милано). Те са известни в техния професионализъм и скромност, носещи италянското знаме с гордост.
2-ри Черноморски Салса Фестивал 5. Maykel Fonts
2-ри Черноморски Салса Фестивал 6. Mundo Latino
Mundo Latino е най-популярната турска танцова формация, основана от Yonca Gulgec & Mehmet Ceyhan. Двукратни щампиони на Turkey Show Salsa Group Championship, групата вдъхновява много млади танцьори от турскиата салса сцена.
С хореографии, съчетаващи турско фолклорно творчество и салса, Mundo Latino бяха признати като забележителни изпълнители и извън своята страна, и са чести гости на много Европейски фестивали.
2-ри Черноморски Салса Фестивал 7. Ramark Dance Company
Dom и Marion се срещат през 2005 година и създават "Ramark Dance Company" – един невероятен стил, който съчетава бързина и зрелищни движения, примесени с много енергия и рядко достижима прецизност. Техните хореографии се изграждат върху салса музика, но включват и много други танцови влияния като класически танци, хип хоп, джаз и модерни танци.
Тяхната оригиналност се изразява в това, че те не просто демонстрират, а  наистина правят шоу. Те режисират, те играят и танцуват с публиката и винаги добавят и доза смях и забавление в шоутата. Те са завършени артисти във всяко едно отношение. Благодарение на всички тези елементи те са горещо приемани и оценявани от публиката и привличат много организатори на фестивали.
2-ри Черноморски Салса Фестивал 8. Salsache
Тази млада и енергична група е сравнително нова (създадена през 2003), но тя впечатлява със своя професионализм и изключителна харизматичност. Членовете на Salsache идват от Куба и от Италия и този културен микс е довел до сформиране на собствен стил на танцуване на групата. Те са участвали в множество фестивали, едни от които "Milano in Salsa" и "Congresso mondiale della salsa a Torino".
2-ри Черноморски Салса Фестивал 9. Salsa Dance Squad – Eric Lalta
Талантливят хореограф с нестихващо въображение, Eric Lalta, е най-популярното име в салса средите, когато стане дума за танцови спектакли. И ако сте виждали, което и да е от неговите творения, едва ли бихте се питали защо.
От една страна Ерик създава фантастични хореографии, за своята танцова формация  Salsa Dance Squad, където различни музикални стилове преливат един в друг, следвани от интересни стъпки, перфектно вписани в ритъма. От друга, той съумява по неповторим начин да обедини с едно изпълнения на водещи танцьори от цял свят, с елементи на модерен театър, класически мюзикъл и съвременни VJ техники, и така да създаде вдъхновяващи спектакли като “The Museum of Salsa”, “Terracania”  и др. Премиерата на най-новия му спектакъл “Mambo Nights”, пресъздаващ атмосферата на известния през 50-те Ню Йоркски клуб Palladium, се проведе по време на тазгодишния 5-ти Фанта Салса Фестивал в София.
Ерик, които е учил от най-добрите в салсата, като Eddie Torres, днес преподава в своята школа в Холандия, както и изнася уроци на много международни събития.
2-ри Черноморски Салса Фестивал 10. Salsa Galaxy
2-ри Черноморски Салса Фестивал 11.  Salsa sinners
Те са в десетте най-добрите двойки в света за 2006 и 2007(ESPN World Salsa Championships) и непобедими Салса Шампиони на България за последните четири години. Танцуват заедно от 7 години.През този период те успяха да създадат уникален синхрон помежду си,нещо, което не можеш да изспуснеш,гледайки бързите им и пълни с енергия хореографии.
През Януари 2008 Кики отваря първата школа за салса в Атина. Качественото и методичното преподаванене, което с Ели представиха там, им помогна  за една година да вдигнат нивото на танцуването в Гърция и да направят една салса среда в Атина, която става все по-голяма и по-добра.
2-ри Черноморски Салса Фестивал 12. Salsa y sueno
Salsa y Sueno е танцова двойка от Volos, Гърция. Двамата, Antonis и Hara, имат опит с различни  танцови стилове като гръцки народни танци, състезателни танци, танго, ирландски танци, джаз и хип хоп. Те танцуват заедно салса от 3 години и изнасят представления в Гърция и Балканските страни.

Spirit of Burgas 2009 / Black Sea Salsa Festival 2009

Spirit of Burgas 2009 / Black Sea Salsa Festival 2009
КоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.03 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,668,457 уникални посещения