Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Интервю - Salsa Party Team

SALSA PARTY TEAM

кои са те всъщност ?

 

1. Все по-често чуваме за SALSA PARTY TEAM...Какво е това?
Преси: Екип от млади хора, танцуващи салса, които се занимават с организиране на различни салса събития.
Ники: Не знам :)
Делян: Екип от съмишленици, обединени от желанието да организират събития, разнообразяващи и развиващи живота на салса-обществото.
Добчо: Да си призная и аз не съм съвсем наясно какво е. Сложно е за описване трябва да се види...
 
2. Как възниква идеята за създаването на такава организация?
Преси: Идеята е на Добрин – DJ Добчо, той сформира екипа, а как точно се е сетил за това, може той да сподели... :)
Делян: Спонтанно и естествено. Бащата на начинанието, е DJ Добчо, който сам се нае да организира салса партита във Варна. Тъй като всичко трябваше да бъде направено колкото може по-професионално, се разбра, че дейността не е лесна и изисква ангажираност на повече хора с различни таланти. И понеже салсата привлича естествено качествени, но и разнолики хора, един по един, всеки от екипа намери мястото си.
Ники: В началото бе DJ Dobcho. Той започна си диджействането на шега и с времето стваше все по-добър и по-добър. Последваха много негови идеи за по мащабни събития, за което имаше нужда от екип. Така се роди и SPT.
Добчо: Май няма какво да добавя правилно са схванали всички...
 
3. Кой членува в нея?

Преси: В момента сме 5-ма: аз-Преси, Делян, Ники, Добчо и Краси. Всеки си има област, в която се занимава.


Делян:

Добчо е създател, DJ, шеф-екип. Той мисли за всичко! (като TEFAL e!)
Той е: фармацевт, специалист по недвижимости, карибска музика, карибски танци, дамска хубост, мъжки отношения, приятно прекарване... абе, специалист :)

Ники е Party Starter. Той не мисли за нищо! (щото, нали, има си кой да мисли!) Той купонясва! Професионално! Той е: момчето-мъж, танцьор-творец, чаровник, мечта на растящо множество фенки, душа на компанията, тяло на купона, водач на руеди и други групови мероприятия.
Преси е Public Relations & Internet. Подрежда хаотичните ни мъжки идеи, добавя своите и ни представя пред реалното и виртуалното общество. Тя е: програмист, красавица, мечтател, блондинка-интелектуалец (сериозно!), грациозна танцьорка, очарователно момиче, БИЖУ.
Краси е Face Control и помощ от всякакъв характер. Пазителят на Извора на Паричката. Подкрепа и Сигурност. Той е: строг, но справедлив; железни мишци, каменно лице, огнено сърце; веселяк, приятел, купонджия, ПИЧ!
Делян – Sound & Hardware. Практичен Техничар. Прави така, че салсата да звучи и в пустинята, и на полюса... ако се наложи. Той е: инженер, търговец, баща, бохем, фотоЛюбител, меломан, салсеро; някой, на когото можеш да разчиташ


Добчо: Описанието на Делян е по-добро от това което аз мога да напиша, затова ще си трая, но все пак ще поправя Преси, защото сме 6-ма ;) Мишо е важна част от екипа ни, просто тoй върши неща, които не се забелязват от голяма аудитория.

 
4. Какви са целите и задачите на организацията?
Преси: Да правим повече салса събития във Варна - партита, различни тематични събирания, екскурзии, да можем да събираме хора от различни градове, където се танцува салса и да се забавляваме заедно...
Ники: Целите ни са хората да се забавляват. Да им се предлага продукт на по-високо ниво. Да се излезе от шаблона на „старите салса партита”, където се въртяха 30 еднакви песни всяка вечер. Салса партита които правим носят нашето настроение, дух и заряд. Затова и пълним до краен предел местата, където се появяваме.
Делян: Целта ни е раздвижване и оцветяване на салса-живота, за да може радостта на танцуващите да е пълна и много заразителна. Задачите, естествено се определят от целта: повече и по-щури салса събития, направени така, че и на мърморковците да им хареса :)
Добчо: Все по-забавни и големи партита.
 
5. Какво е отношението на SALSA PARTY TEAM към салсата – какво е тя за Вас – танц, музика, удоволствие, бизнес?
Преси: Всичко това.
Ники: Всеки, който е навлязъл в средата на салса обществото разбира, че това не е просто танц а начин на живот. Така че за нас салсата е всичко: музика, танц, удоволствие и бизнес. Бих допълнил, че за нас тя е и влечение, страст, хоби, отдушник, приятел и т.н. Салсата е заела огромна част в сърцата ни и тя вече е просто част от нас.
Делян: Преди всичко общуване – чрез танца; чудесен начин на изразяване – чрез движението; духовно лечение – чрез възможността да намериш доброто в себе си и да го раздадеш.
Добчо: Като се замисля най-доброто сравнение е с наркотик. Пристрастиш ли се искаш все повече.
 
6. Какво сте организирали досега и какъв е успехът на тези събития?
Преси: Организирали сме множество партита, тематични – Dress to Impress, две салса битки. Успехът... от една страна е трудно, от друга е приятно да се занимаваме с това.
Ники: Организирали сме много и разнообразни салса партита. Редовни, тематични, специални. Правили сме партита вече къде ли не във Варна. Радва ни факта, че където и да отидем след като ни чуят и видят винаги ни викат отново. Зад гърба ни е вече и провеждането на 1st and 2nd Salsa Battle. Винаги сме се радвали на много танцьори които ценят труда ни и не пропускат нашите събития. Гордеем се с факта, че има и много хора които след като са присъствали на наши партита са се ориентирали към някоя от салса школите и са започнали да танцуват. Също имаме и приличен контингет от хора, които не танцуват, но редовно идват на партита та ни, защото има харесва.
Делян: Седмични партита – в Галиано и МО. Салса батъли 1 и 2. Парти „Dress to impress“.
Добчо: Доста станаха ... а относно успеха им – ами все още сме тук. Според мен този факт е добра оценка за това което правим.
 
7. В какви отношения е организация с всяка една от варненските школи?
Преси: Понякога се получават неразбирателства и смятам, че ако има разбиране и желание и от двете страни, може да работим съвместно, без да си пречим.
Ники: Разбира се, че имам и добри и лоши моменти с тях. Като странична организация, обикновенно ние имаме по-различни виждания от техните и се случва да имаме пререкания с тях но като цяло отношенията не са лоши. Гледаме да не се месим в работата им като се съсредоточаваме основно върху партитата и не им се месим. Разбира се няма как да направиш свясно салса парти, като нямаш собствена школа и постоянно поддържаме връзка с за предстоящите ивенти, за да не се получат припокривания на дати и за да се разпространяват както техните новини, така и нашите.
Делян: Познаваме се отблизо и си сътрудничим според желанието на всяка от школите.
Добчо: Разнообразни бих казал...
 
8. Какви връзки поддържате със школите и организациите в другите градове, където има салса – София, Пловдив, Бургас? Смятате ли, че такива връзки, комуникация и обмяна на опит и информация са необходими или няма нужда от тях?
Преси: Поддържаме връзка с другите школи, изпращаме и предоставяме информация за всяко наше събитие с покана за участие и за купони заедно. И да, смятам че са необходими тези връзки, за да може да обменяме опит, т.к. салсата като танц е колкото еднаква, толкова и различна в различните градове.
Делян: ТОПЛИ връзки поддържаме :) Разбира се комуникацията и обменът на информация са безусловно необходими. И за хората, които търсят развитие като танцьори, и за хората, които просто искат да потанцуват с някой различен, на различно място. В края на краищата повечето от нас го правим за забавление. Точно тук SPT играе своята основна роля, понеже ние търсим разнообразието и се борим с разделението. Кой печели от това да танцува само с хората от неговата школа? Не може да не му омръзне! Е, който търси под вола теле, може и да го намери, но в някоя карикатура. Кофти карикатура. А пък и Сърдитко Петко – знаете...
Добчо: Стараем се да поддържаме постоянен контакт с другите школи и организации, но все още има какво да се търси в тази насока.
 
9. Какво е мнението Ви за мероприятията, които се организираха тази година – състезанието в Пловдив, това в София, уикенда, фестивала, карнавала?
Преси: Присъствах само на БГ фестивала – доволна съм от щоу-програмата, страхотен спектакъл, дори за миг не ми доскуча, на едно от партита танцувах почти до изтощение, изкарах си много хубаво, запознах се с нови хора, видях познати.
Ники: Тази година ги пропуснах всичките май...
Делян: Е, тука ме хванахте :)
Добчо: Не е моя работа да изказвам мнение за събития, които не организираме ние.
 
10. Какво е според Вас в момента нивото на салсата във Варна? Популярен ли е танцът там – колко са приблизително танцуващите?
Преси: Има доста танцуващи, конкретно бройка не мога да кажа, не всички присъстват на партита и различните събития, които организираме. Предимно се танцува Cuban Style, малко хора танцуват La on 1, а на on 2 има плахи опити...
Ники: За съжаления Варна винаги е била в сянката на София и при нас новостите и тенденциите в салсата пристигат доста по-късно. За сметка на това сме пък по-готини :P Извън шегата. Повечето от екипа вече от доста време се занимаваме с танци и сме успяли донякъде обективно да проследим развитието на салсата във Варна. Радваме се, че винаги има желаещи да се запознаят с нас и да ни разпитват кога, къде и как могат да се научат да танцуват. Всички сме на ясно, че имаме много хляб да ядем още за да се развиваме, но сме доволни и от постигнатото досега. Броят на танцуващите е твърде относителен защото школите нормално си имат върхови моменти и спадове, така че е трудно да се прецени. Има и адски много хора които танцуват, но са престанали да ходят по школи по една или друга причина. На нашите редовни партита присъстват по около 100-150 човека което е само малка част от танцуващите, но просто толкова позволяват заведенята. Танцуващите са много, много повече, никой не може да каже точен брой.
Делян: Основната цел на повечето salseros във Варна е забавлението. Амбицираните да се усъвършенстват като танцьори са единици, и това на мен ми се струва нормално. Най-популярен стил – Cuban & Rueda de Casino. Малки групи начинаещи и леко над начинаещи Cross body - стил „on 1“в Сабросо и Маламбо. Намерения в Сабросо да се прерподава и „on 2“. И трите школи са имали и по-добри времена по отношение на численост. Моето мнение е, че не инвестират в реклама и усилия за развитие на школите. На партита „редовните участници“ са около 70, а инцидентно появяващите се са още около 120 души. SPT, чрез събитията, които организираме, може да е много полезен в популяризирането и развитието на салсата.
Добчо: Хората се забавляват и танцуват кой колкото може. Това е важното. А относно броя на хората май трябва да се консултирам с човека който стои на входа по време на партита...
 
11. Какво предстои от Вас?
Преси: Да реализираме бъдещи проекти и планове.
Ники: От нас предстоят серия от супер партита в изцяло ново заведение. Гледаме винаги да предлагаме качествен и разнообразен продукт на хората за да сме винаги на ниво и да си поддържаме създадената репутация във Варна.
Делян: Редовни седмични и тематични партита, салса батъли 3, 4 и т.н.; единични големи партита, свързани с определени поводи, събития от рода на салса-уикенди и екскурзии.
Добчо: Веднага щом решим какво точно предстои ще можете да прочетете в bgsalsa.info
 
12. Какви са бъдещите Ви проекти, планове?
Преси: Oбичайните седмични партита – всеки вторник и петък, някои от тях ще са тематичн., за останалото нека каже Добчо...
Ники: Имаме за цел да продължим да се развиваме като организатори и естествено танцьори. За нас е удоволствие да гледаме положителните реакации от продуктите ни и това ни амбицира да си поставяме все по-високи цели. Имаме вече няколко запланувани интересни идеи, които ще осъществим при първия удобен момент. Засега обаче искаме да ги запазим в тайна за да не развалим изненадата.
Делян: Да вземем да седнем и да ги измислим, а?
Добчо: В момента се работи над няколко проекта, за които все още не искам да говоря. Дайте ни време да ги подготвим.
 

Автор: Маги Благоева (BG Salsa)

Време за зареждане: 0.01 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,987,302 уникални посещения