Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Интервю с Евгени и Лили - Pa Lante Dance Project

Евгени и Лили - Pa Lante Dance Project

   

1. Какво е първото нещо, което правите като станете сутрин?
Евгeни: Нормалните неща, които правят всички хора след като станат. Подробностите ще ги спестя.
Лили: Поглеждам часовника!
 
2. А второто?
Евгeни: Сядам на компютъра и започвам да се занимавам със задачите за деня, интернет сайтове, проекти за унивеситета и т.н.
Лили: Замислям се какво имам да правя през деня!
 
3. Вие сте сравнително отскоро като двойка заедно – преди това Лили се състезаваше и печелеше с Митко, а Евгени имаше други партньорки. Как решихте да се съберете заедно?
Е&Л: Ооо, много беше забавно и вълнуващо!
Лили: Нали знаете, че понякога латино танците се превръщат в латино сериал! :)
Преди около година по стечение на обстоятелствата с Евгени се озовахме без парньори по едно и също време. Той беше в сесия и не се бяхме виждали в залата (по онова време бяхме част от друга салса школа) от 2-3 седмици, а аз за първи път от както танцувам бях без партньор.
Започнах да обмислям възможните варианти. Кавалери, още по-малко на високо ниво, в танците трудно се намират. И така, в един разговор по ICQ, предложих на Евгени да станем партньори и да видим дали ще се получи. В началото, трябва да призная, той беше скептично настроен към идеята - като стил на танцуване аз идвам от школата на спортните танци, която е пречка за някои танцьори да са истински „salseros/as”. Но аз, като инициатор на бъдещото ни партньорство го убедих ,че няма какво да губим и че с подходящ партньор ще се пречупя в бъдеще.
Така и стана. Досега не съм имала по-талантлив и сериозен парньор, който да ме дърпа напред и да ме вдъхновява постоянно. За което съм му мното благодарна!!!
   
4. Кое беше първо – личната връзка или професионалната?
Е&Л: В началото ...беше салсата:)
Бяхме толкова ентусиазирани. На тренировка пробвахме различни неща, които с предишните ни парньори бяхме опитвали, и от първия път се получаваше всичко - с такава лекота. В един момент се увлякохме..!
Лили: Той ми даде бързина и експлозивност, а аз му показах някоя и друга „хватка” – tricks, както се казват : поддръжки, шпагати, въртения. Двамата буквално се учихме един от друг , а знаете колко е хубаво чувството, когато протича истинска комуникация, когато сте така да се каже „на една вълна”!
 
5. Личната връзка помага или пречи за професионалното развитие на една двойка?
Евгeни: Много зависи от двойката. Една двойка, ако се разбира в живота, ще се разбира и в танците. Специално на нас ни помага, много по лесно се работи и тренира с един човек, ако той ти е близък. А и е важно да се разбирате, да е приятен и нормален човек. Което не е толкова лесно да се намери вече.
Лили: Съгласна съм с Евгени! Много зависи от хората - няма правила. Някои двойки се разделят, а други се събират и са щастливи заедно. За нас специално, тъй като и двамата обожаваме да танцуваме, салсата беше това, което ни събра, а в момента е само едно от нещата ,които обичаме да правим заедно!
 
6. Вие станахте първи в клас Професионалисти тази година на състезанието в Пловдив. Как се чувствате като шампиони? Чувствате ли се като шампиони всъщност?
Е&Л: Не се чувстваме много по-различно. Но пък от друга страна купата е до компютъра на Евгени и всеки път като я видим й се радваме – тя е доказателството, че многото тренировки и танцуване са дали резултат. Конкретно за първото място, което спечелихме тази година, беше важно за нас, защото за първи път се състезавахме заедно. Но не мислим,че промени нагласата ни като цяло.
 
7. Кои Ви бяха най-големите конкуренти?
Е&Л: В Пловдив имаше една силна пловдивска двойка – Румен и Алекс. Бяха и фаворити на публиката, освен това и двойка на домакините :)
В България част от силните състезателни двойки се видяха на квалификациите за световното. Конкурентите ни там бяха Захари и Ина и Алфредо и Ели, които ще се борим да победим в даден момент. Но това са двойки и танцьори с много опит, винаги се показват много добре подготвени, с хубави костюми и добри хореографии, били са на много фестивали и състезания. Така че трябва да съберем повече опит, за да можем да ги конкурираме успешно:)
 
8. Смятате ли че ако имаше по-голяма конкуренция, щяхте да се преборите с тях?
Е&Л: В Пловдив щяхме да се преборим. Но всяко състезание е различно, с различна публика, различни съдии, различни фаворити. А доброто танцуване и оценяването му е нещо субективно, така че никога не се знае.
 
9. Изобщо, какво ви е мнението за огранизираните тази година събития – не са ли по- слаби в сравнение с миналата година?
Е&Л: Може би са малко по-слаби, сравнено с миналата година. Но пък важното е настроението да е добро, хората да танцуват и да се забавляват. И когато има шоу представления, сцената да е хубава. Пък салса политиката е най-добре да я оставим на салса политиците :)
Ние сме ентусиасти и бихме участвали на всяко събитие, защото те развиват салсата в България и всички печелим от това.
 
10. Какво е мнението Ви за квалификациите за Световното – има някои мнения, че заслужавахте да стигнете по-напред?
Е&Л: Малко сме разочаровани. Танцувахме добре и на freestyle кръга се представихме добре, доколкото се вижда от записите. Не мислим, че бяхме за шесто място. Това, което разбрахме после от главния съдия, е че сме имали две наказания за общо 20% от точките. Преди наказанията сме имали равен брой точки с Алфредо и Елена, които спечелиха първото място всъщност – те имат 8.06 оценка от съдиите, нищо също сме имали толкова, но 2-те точки наказание ни е свалило на оценка 6.06. Можем само да се радваме обаче, че оценката ни преди това е била равна с тази на Алфредо. С първата ни хореография и танцуване да се изравним с човек, който танцува от преди ние да се родим :)
 
11. Какви са Ви плановете за по-нататък? Салсата ли е това, с което ще се занимавате?
Евгeни: В близко бъдеще ще продължаваме да танцуваме. Никога не е ясно човек на къде ще го обърне живота, така че след 1 година не съм сигурен какво точно ще правим :) Може да заминем и за чужбина, да учим магистратура в Австрия примерно ... ще видим :)
Лили: Даа!!Салсата е едно от нещата, с които ще се занимавам. Аз също още уча, наскоро започнах работа ,свързана със специалността ми в университета, която много ми харесва , започнах да уча немски .. много обичам предизвикателства ,а салсата за мен е едно от тях!:)
 

12. Вашата школа е сравнително нова – какви са трудностите, с които се сблъсква една нова и непозната школа?
Е&Л: Много са. Да има хубава зала, в която да може да се тренират хореографиите за сцена. Да има хубава зала, в която да води уроци по салса. Реклама, инвестиции … за щастие вече мина най-тежкия ни период, в който нямахме нищо от тези неща. Вече водим уроци на басейна Спартак в залата на “Грета спорт”, където сме всеки понеделник и сряда с нашата изключителна група от ведри и усмихнати салса ентусиасти :)
 
13. Какви са дейностите и интересите Ви извън салсата?
Евгeни: Аз лично се занимавам с компютри, уеб дизайн и програмиране по малко. Уча телекомуникации в Техническия университет, и имам планове като завърша университета съседите ми в Младост 4 – Глобул, да ме вземат на работа. А когато имам свободен уикенд, много обичам да ходя по българските планини и да пътувам.
Лили: Май вече изброих някои от тях! Обичам да пътувам, да общувам с положителни хора, да уча езици !
 
14. Издайте нещо интересно, което ще се случи скоро с Вас?
Евгени: Правим нова хореография, която ще танцуваме на Black Sea Salsa Fest през август. Старата ще променим за следващото състезание, така че главният съдия да няма основания да ни среже пак. А през есента ни чакат 2 фестивала в Австрия, през септември и през ноември, където ще развиваме уменията си като international salsa instructors :)
Лили: Скоро се върнахме от двуседмично участие на няколко салса мероприятия в северна Италия и в Австрия! Посетихме Милано и един от най-големите салса клубове в града - Тропикана. Беше вълшебно!:) Johnny Vazquez, Fogarate, Melissa , Marco Ferrigno .....Седяхме на една маса с тях на „локалното” им салса парти!
 

Автор: Маги Благоева (BG Salsa)

Време за зареждане: 0.01 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,792,261 уникални посещения