Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
"Lira Group Dance Company"

1. Представете се...?

   Лорета Димитрова (Лори)

   Ангел Бобев (Ангел)

2. Кога започнахте да танцувате и преподавате?
Лори: През 1977г. бях приета с конкурс в най-добрата по това време в Европа школа по танци „Росна Китка”. Четиринадесет години по-късно продължих да се занимавам с фолклор професионално, а от 2000г към репертоара си добавих и латино-американските танци в школата на Анхел Лопес.

Ангел: От 10 годишен танцувам традиционен български фолклор. В Софийската национална опера в продължение на 3 години развих потенциалните си артистични дарби чрез директно участие в грандиозните премиери на „Отело” и „Аида” /на площада/, спектакли като „Дон Карлос”, „Травиата”, „Кармен” и балетни постановки като „Лебедово езеро” и „Пепеляшка”. През 2001г се запознах с Лори в школата на Анхел Лопес, където се заплених от страстта на кубинските ритми.
Имахме уникалната възможност да танцуваме истинската автентична кубинска салса в школата на Хуан Гомес, Хавана и станахме частица от социалния клуб за възрастни в Синфуего, Куба.

3. Рекламирайте вашата школа с едно изречение...

“Лира Груп Денс Къмпани” е уникална по рода си школа по танци, която пресъздава традицията на два народа – страстта на кубинската салса и теперамента на българското хоро.

4. Какво сте и какво не сте /за сега/ постигнали в работата си?

Постигнали сме зрелостта на годините и мъдростта на опита, необходими ни за да бъдем не просто танцови солисти, но и добри педагози. Многобройните фестивали (като започнем от 1982г в Мата и Конкарно, Франция) ни донесоха много емоционални радости и запознанства, но това, което истински ни просълзи е, когато видяхме плода на нашия три-месечен труд в залата с едно дете с увреждане, което изпратихме за Америка, усвоило както 2 от най-трудните български хора, така и основните стъпки на салса и ча-ча-ча.

5. Разкажете ни нещо любопитно за вас ...

Ние сме като слънцето и луната, през деня с лаптопа и костюма на сериозни преговори и презентации, а вечер танцуваме, обградени от приятната компания на нашите усмихнати ученици и приятели в залата.

Лори: Инженер по електроника, с втора специалност „маркетинг”, която предопредели и моята настояща професия като медия планьор, която обичам не по-малко от танците.
Ангел: Строителен инженер, проектирам мащабни и отговорни спортни съоръжения: стадиони, голф игрища и други, както в България, така и в други държави като Азърбейджан, Македония, Грузия.
6. Кое е най- абсурдното нещо, което сте чули за себе си?
Лори: Че съм на 20 години :)
Ангел: Че не мога да изпея La Donna E Mobile :)
7. Как преценявате салса средата и нивото на танцуване в България- искате ли да промените нещо?
Българите сме с вроден усет към танца и лесно възприемаме фолклора и на другите държави. Ние танцуваме еднакво добре и руски танци, и кубинска салса и със своя темперамент и талант не случайно печелим почти всички международни фестивали.
Колкото до салса средата – тази година имахме уникалния шанс да посетим няколко социални клуба в Синфуего и други населени места в Куба и сме очаровани от етиката, кавалерските взаимоотношения и атмосферата в тях. Пожелаваме на младите последователи на кубинската култура и танц не само да копират стъпките, но и да онаследят морала и толерантността на възрастните хора в Куба. За танца няма възраст, има само желание и дух.
8. Напишете тук каквото пожелаете...
От древни времена е възникнала нуждата на прадедите ни да предават своята положителна енергия от човек на човек, което ражда колективния танц, при който хората се хващат за ръце и се подреждат в кръг, символ на обединението.
Нашето верую е да уловим тази положителна енергия и да ви я предадем чрез танците в кръг като «българското хоро» и кубинската «руеда де казино».
9. Опишете партньора си с три думи...
Лори за Ангел: Богата палитра :) - отговорен мениджър с прекрасен басов глас и музикални заложби.
Ангел за Лори: Неуморна, комбинативна, дори когато спи крачетата и танцуват. Има една мисъл, която сякаш е писана за нея:
"Work like you don't need the money. Love like you've never been hurt. And dance like nobody's watching."
10. Какви са вашите бъдещи творчески планове :) ?
Ние няма да спрем само с българския и кубински фолклор. Нашата идеология е да изучаваме не само танците на народите, но и бита и културата им. Затова организираме за нашите ученици пътувания до най-затънтените кътчета на България, Куба, надяваме се и на други страни, където все още са съхранени древните традиции.
„Понякога човек извървява дълъг път, гонейки своята истина. Външното впечатление за смяна на посоката често е измамно”.
Ние открихме „НАШАТА ИСТИНА”, пожелаваме и Вие да намерите ВАШАТА!
11. Допълнителна информация за школата и инструкторите
Можете да я намерите в нашият интернет сайт!
 

BGSalsa ® 2006 - 2008

Време за зареждане: 0.01 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,805,650 уникални посещения