Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
Незабравим салса уикенд

НЕЗАБРАВИМ  САЛСА  УИКЕНД

Голяма латино фиеста

взриви София този уикенд. Танцьори по салса от цялата страна/и от целия свят, но за това по-късно/ се събраха в столицата по случай Първият САЛСА Уикенд. Събитието бе организирано от инструкторите на две водещи школи – Red Salsa Team и Alex & Flo. Red Salsa Team са една от водещите и най-популярни школи по салса в България, а Alex & Flo са първите българи, създали голяма и успешна школа в чужбина/ и по-точно, в Брюксел, Белгия/. Двете школи се обединяват в организацията около създаването на мини салса фестивал. Резултатът е налице – на любителите на латино танците в България бе подарено едно незабравимо преживяване.

 

ЗА умението да се забавляваш

Салсата е първият социален танц, който едновременно разпуска, забавлява и сближава хората. Затова и хората, които танцуват, умеят да правят тези неща. А най-голямото удоволствие несъмнено е когато една страст сближава хора от цял свят – те се събират, учат и забавляват заедно.

Специално за Първият Салса Уикенд, по покана на организаторите, в България пристигнаха едни от най-добрите салса танцьори в света – Мануел Маскарел и Барбара Кано от Испания, Ейнджъл Ортиз от Ню Йорк, Талал от Белгия и други. Световноизвестните инструктори посетиха страната с голяма доза удоволствие и ентусиазъм, за да изнесат своите уроци и шоута в България, да се запознаят с нивото на танцуване тук, и да се забавляват с тукашните салсероси. Чужденците изненадаха българите със своите интересни уроци, преподавайки сложни елементи, комбинации и атрактивни фигури. Барбара Кано научи българските дами как да бъдат по-грациозни, женствени и сексапилни. Специален безплатен урок за ритъма на музиката изнесе пък Мануел Маскарел в неделя.

 

Истинският фурор

Гала вечерта на мини салса фестивала се състоя в Интерпред, където на една сцена излязоха най-добрите от българската и световна сцена. Изводът, до който публиката единодушно стигна бе, че изпълненията на родните танцьори по нищо не отстъпват на представленията на световните. Най-приятната изненада според публиката бяха шоутата на организаторите на уикенда. „Добри костюми и сценично поведение, отлична хореография, много добър синхрон в изпълнението” – това бе един от многото коментари относно шоутата на организаторите. Несъмнено най-впечатлени от тях останаха и чужденците. Те останаха изненадани от доброто ниво на салсата в България, хубавите жени и приятната атмосфера, която бяха да се погрижили да осигурят RED SALSA TEAM и ALEX&FLO. Последните думи на световноизвестните танцьори бяха, че с нетърпение очакват следващото си посещение в България. Салсеросите също тайничко се надяват скоро отново да има такова събитие. От организационния екип обещават, че ВТОРИ САЛСА УИКЕНД ще има – той вече е заплануван и се очаква да се състои 20-22 октомври. Остава ни само да го чакаме с нетърпение. Ако танците и на теб отдавна са ти били скрита страст, трябва ти само доза желание и чифт удобни обувки.

Автор: Маги Благоева (BG Salsa Team)

BgSalsa Team ® 2006

Време за зареждане: 0.02 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,791,399 уникални посещения