Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
"Vamos!" salsa & latino dance club
"Vamos!" salsa & latino dance club / BGSalsa.info Vamos!
Адрес: гр.София, бул.Дж.Баучер 100, х-л Кемпински-Зографски
Интернет страница: http://www.vamos-salsa.com
Е-майл:
monika@vamos-salsa.com
Телефон:
088 673 9835

"Vamos!" salsa & latino dance club / BGSalsa.info
1. Представете се...?
Казвам се Моника Стоянова и съм основател на Клуб "Vamos!". Завършила съм история в Софийски университет. Дипломиран треньор съм по спортни танци с диплома от Националната спортна академия. Имам множество участия на международни състезания и съответно- отлични представяния. През 2004г. на състезанието към международния салса- фестивал в Хамбург, Германия, заедно с бившия ми партньор спечелихме трето място в раздела за професионалисти. През септември 2005г. с партньора ми станахме европейски шампиони в клас "професионалисти", спечелвайки състезанието към най- големия европейски салса- фестивал в UK. През декември 2005г. с партньора ми участвахме на Първото световно първенство по салса в Лас Вегас, САЩ, достигнахме до полуфинал и се класирахме на 9-то място в най- тежкия професионален клас- "кабаретна дивизия". През 2006г. с друг партньор спечелих отново квалификация за Световното първенство по салса в САЩ и за втори път представлявах България на този голям форум. През 2009г. с партньор от Италия спечелих две първи места на италианския национален шампионат по салса в дивизиите Salsa L.A. Style и Salsa New York Style.
2. Кога започнахте да танцувате и преподавате?
Танцувала съм професионално модерен. Заниманията ми със салса датират от втората половина на 1998 год., а преподавам салса от 1999 година.
3. Рекламирайте вашата школа с едно изречение...
"Vamos!" е клубът на шампионите! При нас хората идват да се забавляват, но това не пречи да се работи сериозно върху техниката.

4. Какво сте и какво не сте /за сега/ постигнали в работата си?
Аз и колегите, с които работя, сме постигнали много- може би в момента "Vamos!" е клубът в България с най- много и престижни титли от състезания. Мисля си обаче, че сериозните успехи тепърва предстоят и съм наясно, че ме чака много и тежка работа.

5. Разкажете ни нещо любопитно за вас ...
Много обичам шоколад. Ама наистина много обичам!

6. Кое е най- абсурдното нещо, което сте чули за себе си?
Чувала съм много неща по мой адрес- и хубави, и лоши. На едните съм се радвала, а на другите съм се старала да не обръщам внимание. Човек трябва да вижда хубавото в живота, да върви напред с усмивка и да успява.

7. Как преценявате салса средата и нивото на танцуване в България- искате ли да промените нещо?
Салса- средата у нас е умален модел на обществото ни. В нея има представители на всички възрастови групи и социални слоеве, има хора, които идват с амбиция да станат инструктори и състезатели, и такива, които идват просто да се разтоварят след работа или училище. Общото, което ги свързва, е любовта към този тип музика и танци. Това е място за купон, веселие, нови запознанства, любов, танци.... Нивото на танцуване у нас е много добро- отделни инструктори и състезатели спокойно биха могли /и го правят/ да премерят сили със световния елит. За всичките ми години като преподавател съм се убедила, че българите са страшно талантливи и танците са нещо, което им е заложено генетично. По отношение на въпроса какво бих искала да променя в средата... Честно казано- нищо не бих променила. Това е място, където хората ходят за удоволствие и разтоварване и точно аз не бих се опитвала да правя регулация или да определям правила. Салсата е свободна територия и всички имат равни права на дансинга.

8. Напишете тук каквото пожелаете...
Желая на всички мои ученици / а също и на тези от другите школи/, на колегите- инструктори и на всички приятели да бъдат здрави, да танцуват много и да не забравят, че основната и най- важна роля на салсата е да забавлява и да сближава хората!

9. Опишете партньора си с три думи...
Имала съм няколко партньора през годините. В момента работя с екип от колеги, които са много различни, но ако трябва да посоча нещо общо помежду им- те са сериозни, когато работят и луди, когато се забавляват. Истински съм щастлива, че ги имам до себе си!

10. Какви са вашите бъдещи творчески планове :) ?
Да продължа да работя така както и до сега и да давам всичко от себе си за моите ученици. Искрено вярвам, че с моята работа дарявам радост на хората и това е, което ме прави силна и ме кара да се усмихвам и да продължавам напред.

11. Допълнителна информация за школата и инструкторите

Време за зареждане: 0.01 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,462,458 уникални посещения