Управление
• • • Реклама • • •

  
Рекламирай в BGSalsa.info
15 март: SALSA - NY Style в SABROSO с Марти и Красен!
15 март: SALSA - NY Style в SABROSO с Марти и Красен!
Хайде на поредния интересен час в Сабросо! Салса NY Style В Ню Йорк се е родил един уникален стил в салсата. Наред с LA стила, той е един от най-популярните стилове из цял свят. Той е превзел почти всички събития, свързани със салсата - от дискотеките и клубовете до фестивала Bacardi Fest в Пуерто Рико и West Coast Salsa Congress в щатите. Причината за популярността на този стил е че той изглежда страхотно. И по-точно, той кара жената да изглежда страхотно. Движенията са стилни и жената винаги е в центъра на танца. Момичетата го обичат заради вниманието, което получават, а на мъжете им харесва защото когато партньорката им изглежда добре и те изглеждат добре! Всеки танц, при който двойката изглежда красиво, неизбежно е обречен на голяма популярност. От друга страна, движенията - или както ги наричат в Ню Йорк - поредиците от завъртания, са лесни и ефективни. За разлика от засуканите пируети на LA стила, тук фигурите са изчистени и стъпките са лесни. Точно в тази проста елегантност е душата на танца.

Две основни неща отличават Нюйоркския стил от кубинския. Тук двойката през повечето време танцува на една линия, като партньорите постоянно си разменят местата създавайки динамично напрежение по между си. От друга страна кубинската салса включва много кръгови движения, при които двамата постоянно обикалят един около друг докато изпълняват различни завъртания. Другата разлика е във фигурите - докато кубинската салса включва предимно сложни завъртания и трудни движения с ръцете, при Нюйоркския стил движенията са бързи и лесни. Още повече, NY style е изпълнен с много пируети както за жената така и за мъжа. Тези завъртания понякога стават толкова светкавично, че се превръщат в същинско зрелище, което кара публиката да настръхне.

Салса NY style on 2 (Salsa-mambo) Една от уникалните техники при Нюйоркския стил е танцуването "на 2". Ритъмът на салса е от 8 такта и нормално броим: "едно, две, три, пауза, четири, пет, шест, пауза". Когато правим първата стъпка на първия такт казваме, че танцуваме "на 1". Когато правим първата крачка на втория такт - танцуваме "на 2".
В Ню Йорк се танцува предимно "на 2". Когато започнете да танцувате по този начин се налага да пренастроите из основи ритъма на цялото си тяло. Трябва внимателно да следите за втория такт в музиката и да научите тялото си да следва именно него. С този различен стил ще се насладите на един напълно нов поглед поглед върху музиката и танца.

Цена на урока: 6 лв.
За хора с месечни карти по салса в SABROSO: 5 лв.
Salsa club Sabroso - гр. Варна, ул. "Екатерина Симитчиева" 6КоментариОще актуални новини...


Време за зареждане: 0.02 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2016 39,987,087 уникални посещения