BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Салса обществото какво чете?
mojito dream
Имам стара страст към латиноамериканските автори. Най-любимият ми е Жоржи Амаду. Лично на мен ми те създават същия feeling, какъвто и салсата. Аз ли съм си внушила или има и други такива?

melody
Срам ме е да си призная,но не съм чела нищо от латиноамериканските автори....CoolНе,че нямам желание.Просто в къщи няма нищо таковаSad,но съм решила да попълня тази липса-Жоржи Амаду...Пабло Неруда....По принцип обичам книги за живота,които го показват такъв какъвто е и те учат как да живееш.Влече ме и психологията,философията.Много обичам детските книжки.От време на време си ги препрочитам-последно четох"Принцът и просякът","Малкият принц","Мечо Пух".Но определено идеята да потъна в писанията на латиноамериканските автори ми се е загнездила в главата от отдавна......Pfft
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

thunderchief
Aми напоследък авиационни списания и понеже съм в някакъв кретенски период пак мисля да препрочета книжката на един ингилизин на име Пол Брикхил наречено "Безкракия Ас" и посветено на човек научил се освен всичко друго(а именно да ходи, да кара автомобил, да управлява изтребител, да тича, шест пъти бяга от концлагер и тн.) се научава да танцува въпреки, че краката му под коленете са заменени с метални протези. Просто имам нужда от повдигане на духа и за това мисля да я препрочета
А латиноавторите след последните писания на Изабел Алиенде дето четох ми идват блудкавки
Редактирана от thunderchief на 13.07.2006 в 15:29
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

fresa
Моята "страст" е Джеймс Клавел, не съм пропуснала нито една от книгите му Smile И аз като melody обичам детски книжкиSmile не само "Малкият принц"Smile и "Вълшебникът от ОЗ" също ми е от любимите Smile
Срам ме е да си призная, но от година не съм чела развлекателни книжки. Идва отпуската и мисля да наваксам, така че ще съм благодарна, ако препоръчате нещо Smile

Cuba_Libre
Най-четеният от мен латиноамерикански автор е Исабел Алиенде. Още от ученичка ме грабна, и досега така... Тя е един от любимите ми писатели в глобален маща.. Освен това, не знам дали сте я виждали на снимка и на уебсайта й, но е много елегантна и шармантна жена, със стил.. Прочела съм всичко, издавано в България (то не е много), с изключение на фентъзито. Тази жена наистина умее да разказва.
От Габриел Гарсия Маркес съм също много впечатлена, доколкото мога да преценя от трите му творби, които съм чела, а именно - "Любов по време на холера", "Хроника на една предизвестена смърт" и "Сто години самота". Всъщност попадна ми още една книга- "Генералът и неговият лабиринт", която беше в малко по-различен стил.
Беше ми попаднала и една доста интересна книжка на Серхио Рамирес преди години...
Латиноамериканската литература ми не ми навява точно усещане за салса, а по-скоро за един друг свяят, за един друг начин на живот - роматничен и различен, пъстър и емоционален...

mojito dream
Куба либре, щом харесваш Исабел Алиенде, ще харесаш и Жоржи Амаду. Него не го издават много-много, даже хич напоследък - "Доня Флор и нейните двама съпрузи", "Токая гранде", "Габриела, карамфил и канела". Той е гениален разказвач, който пише за баналните неща от живот по магичен начин. Издадоха напоследък Марио Варгас Льоса - той е малко по-претенциозен, но също вълшебен разказвач. А какво на Серхио Рамирес, да си го потърся -него не го познавам.

sssss
melody писа:
....По принцип обичам книги за живота,които го показват такъв какъвто е и те учат как да живееш.

Неможеш да се научиш да живееш следвайки правилата, които са описани в някоя книгаSmile, защото колкото хора има на света, толкова и истини има Smile

Щом си падаш по такива книги обаче, ти препоръчвам един шедьовър на духовността ( аз лично обичам да чета за религии и традиции и по-скоро за будизъм, тибетските традиции и т.н и се възхищавам на тези хора, които са постигнали духовност, свобода и вътрешен мир Smile )

Книгата се казва "Тибетска книга за живота и смъртта" и е писана от Согиал Ринпоче, който е учител по будистка медитация.

Много истини има там, но не са приложими за всеки...особено за нашето общество и Smile ако имаш интерес за малко въведение и някои негови мисли, бих ти изпратила на лична, за да не обременяваме тук хоратаSmile с дълбоки, житейски мислиSmile)), не всеки харесва това!
Редактирана от sssss на 13.07.2006 в 17:05

melody
В никакъв случай не казвам,че следвам сляпо правилата описани в дадена книга.Просто съпоставям и откривам своята истина.Аз също си падам по "духовни" книги,а със сентенции съм пълна...
Радвам се,че тук ми дадохте насоки какво да търсяSmile
Редактирана от melody на 14.07.2006 в 10:39
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

sssss
Smile страхотно melody, но тук не става дума за сентенции и просто някакви си цитатчета.
За откриването на своята истина...права си да Smile !
Редактирана от sssss на 13.07.2006 в 17:16

mojito dream
Не чета за да търся истини и рецепти за живота си - тях всеки си ги намира сам. Чета заради самото удоволствие от четенето. Наистина си права - подобни книги не са за всеки, за мен във всеки случай не са.

Khan
[quote]fresa писа:
Моята "страст" е Джеймс Клавел, не съм пропуснала нито една от книгите му Smile quote]

Е това е, любимата ми книга е "Цар плъх" Препрочитам я вече за не знам кои пътGrin

blue_lipstick
Аз пък знаете ли какво обичам да чета като се прибера вечер вкъщи изморена?! Smile Препрочитам книжки като "Пипи дългото чорапче"- форева янг,фейвърит уан Grin ...или "Мечо Пух"...или "Приключенията на Лиско"...особено това книжле Smile Няма такъв смях! Ако се сещате за Чимиджимичамиджоми ....и той е от там Smile Уж детска книжка на пръв погледSmile Да,ама-не Smile Лафове-през ред! Smile
Също така съм голяма почитателка на Агата Кристи и съм прочела по-голямата част от нейните книги.Знам,знаааам Smile изтъркано звучи,но наистина я харесвам! Била e изключително талантлива и е станала толкова популярна,че вече е преминала към стадий комерсиална.WinkНещо като Марая Кери на криминалния жанр.Grin
Харесвам също така творбите на Конан Дойл,a в последно време се увличам от книги по практическа психология.
...Преди време случайно,докато си ровех в домашната библиотека,ми попадна една книжка с приказки от Оскар Уайлд.Останах приятно изненадана.Приказките хем приличаха по сюжет на тези,които съм чела,хем и по някакъв си собствен начин бяха различни...Впечатление ми направи особено приказката за съня на принца в нощта преди коронацията,но в момента не мога да се сетя заглавието!
...Имам една книга,която броя за настолна.Казва се "Така казват хората",автор е Олга Кръстева. Гледам,че е бая старичка-третото допълнено издание е от ....1977г. Shock Уаааууууууу!!!! Но наистина си заслужава да бъде прочетена!Smile Посто има теми,които си остават актуални и днес.Има един архаичен момент в книжлето,но ако се опитате просто да замените някоя неадекватно звучаща за настоящето дума с адекватна такава,(напр. "учреждение/институт" с "офис/бизнес-парк"Wink ,ще видите,че книгата като че ли е писана тия дни Smile
Редактирана от blue_lipstick на 14.07.2006 в 04:47
don't click this link... Grin
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=blue_lipstick]don't click this link
rara
"Алхимикът" и "Вероника решава да умре" на Коелю /според мен/ заслужават да бъдат прочетени. Иначе е трудно с любимите неща /книги/. Стават все повече и повече Smile. Вероятно харесваното преди години няма да ми достави същата наслада сега, затова предпочитам да си остане така, както го помня. Все пак тайничко се надявам ако реша да чета отново "Моето семейство и други животни" на Джералд Даръл, да се забавлявам както преди Smile

mojito dream
Blue lipstick, аз сега пак чета Пипи и Крлсон и Лиско (the best!!!) с моите деца и много се кефя, май дори повече от тях. Бях забравила, че повечето лафове, които използваме с моите приятели всеки ден са от там. Напоследък често ми се случва разни хора да се изказват неподготвени за личния ми живот и ми се налага да отговарям "Не живеем ли ние в свободна държава и не може ли всеки да парви каквото си иска", а това всъщност го е казала Пипи.
Агата Кристи ми е друга най-любима, имам пълна колекция. Напоследък се появи един Борис Акунин с адски гостини руски криминалета. Малко ми напомня на Агата Кристи, супер е!

melody
Моята любима детска книжка е"Пипи Дългото Чорапче"(много се забавлявах с дългото й име),но децата ми някъде я загубиха,както и приказките на Оскар Уайлд.Аз също обичам да чета Агата Кристи,Артър Конан Дойл,Реймънд Чандлър.Също Ерих Мария Ремарк.Скоро прочетох пак"Шогун"на Джеймс Клавел.От време на време ми писва от света на големите и решавам и се пренасям в света на малките.Там се чувствам по-добре някак си..По-ми е спокойно,нещата са по-прости,невинни,чисти,по-ясни..И по-забавни...
Редактирана от melody на 14.07.2006 в 16:05

charlies_angel
Харесва ми книгата "Дон Кихот",винаги се смея със глас когато я чета Grin Също и "Крадецът на праскови",от Емилиян Станев.Когато чета този разказ ,накрая винаги плача,той е толкова тежък,поне аз така го усещам Smile Има и други произведения които съм чела,но тези са ми направили най-голямо впечатление. Wink
"След мен не знам какво ще бъде,
но сигурно ще бъде по-добре,
и само за едно ще съжалявам,
че няма да ме има някой ден ....."

http://video.google.com/videoplay?docid=-1012414796107329491
Отидете до форум
Време за зареждане: 0.10 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,809 уникални посещения