BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Искам си САЛСА-Фанта фестивала
salsa_batle
Искаме си САЛСА-Фанта фестивала

Измина един много изтощителен, продължителен и емоционален уикенд, през който се проведе един обичан фестивал, но много променен, дори толкова много, че трудно се познава. Въпреки, че последните 4-5 години едва ли има две поредни издания провели се на едно и също място, под едно и също име и т.н. Само името последните три издания претърпя изменение от САЛСА, на Латино фестивали до Денс фиеста на която присъствахме тази година. А май тук се крие и разковничето, че липсваха много, много хора предни години пръсъствали и участвали по различни начини в Фантата, както всички наричаме това мероприятие, независимо от официалното му име. Не помня други години да има толкова много партита из страната в дните на провеждане на този фестивал в София, но всичко в въпрос на личен избор, избор на организатори, както и избор на хората който не дойдоха в София тези дни.

Липсваше ми малко разнообразието в уроците на фестивала, не разните му световни „звезди” с тежък махмурлук от предната вечер, а преподаватели от който можеш да научиш нещо ново за теб. Това поне сведе до минимум усилията ми за избор на залите в който да ходя. Иначе ЗАЛИТЕ бяха ОК за уроците, но не знам дали успяхме да се съберем на партитата там. В събота в Зала 9 можеше да има тежки контузии, толкова много хора, че не ми се танцуваше или по скоро нямаше как. Иначе страхотна музика, добри DJ, уникални „кръгчета” в малките часове на нощта, особено събота и неделя вечер.

В петък и събота видяхме много добри представление, разнообразие от стилове и няма човек който да не е доволен от това, особено събота, в този ден видяхме уникални неща, а залата на няколко пъти се изправи на крака да аплодира „пърформарите”, както обича да казва организатора, водещ и всичко във фестивала Стефан Еленков. Адски приятно съм изненадан от уникалното шоу на Захари и Ина (Теди и Митко с тях), беше нещо наистина красиво и стойностно, за екипите на BNF, Chiquito and Dominican Power, Tropical Gem със Sosa.

Но идваме до голямото НО, за пореден път БРАВО на г-н Еленков за успешното подреждане на състезанието. Не говоря за тези близо 5 часа в залата, а за класирането и критериите по-който се прави това класиране, адски ми е любопитно да видим протоколите на всички съдии, че вече не знам тези хора наистина ли видяха това което ние видяхме или просто седяха отпред и имаха безалкохолни пред тях. Още веднъж видяхме как поне едно-две челни места се дават на хора промотиращи фестивала (от месеци седят във ФБ със профилни снимки на фиестата) независимо дали правят грешки или не, дали хореографията им е състезателна или не. Хваща ме яд за хора трудещи се ежедневно да има развитие на салсата в България, като Миро и Дени от Шумен, Евгени и Лили от Паланте, а не на последно място и двойка като Илия и Анелия от отбора на Памбос, все много стилни и добри танцьори и представиха много добре своите хореографии и бяха отлични в сошъл танца си, но уви, няма ги в тройката изобщо. Не говоря за трите заедно, но поне едните от тях трябваше да са там. Имаше и смешки за мен лично като това да има два отбора от една школа в който да танцуваха по няколко едни и същи състезатели.

tanyatasheva
Точно пък музиката беше перфектна за фестивално парти, това са едни от най-добрите и доказани салса диджеиSmile Говоря за залата за салса, в романтиката се отбих съвсем за малко - беше доста умрялоSmile Много сполучливо е да има различни зали, за да не се дразним взаимноSmile Аз съм доволна от партитатаSmile
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

tino1904
Натанцувах се. Запознах се със страхотни хора. Покрай това, че този път не участвах в състезанието, спестих си усещането за нагласяването на резултатите покрай различни бизнес и лични интереси. Музиката не ми пречеше, когато не ми допадаше- пропусках един танц и така. На мен ми хареса и искам пак да има много скоро подобно събитие.

Dobcho
tino1904 написа:
Музиката не ми пречеше,

...тъжно но факт , който наблюдаваме по дансинга от доста време на всички партита
http://www.travian.bg/?uc=bg2_1182

tino1904
Хахаха- знам за какво говориш, Добчо, ама не е това имах впредвид. Говорих за някои джаз парчета, на които просто не се танцуваше и си поспирвах; инак участието на българските ди- джеи веднага се усещаше- абе, нашето си е наше и наистина е най- доброто.

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.05 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,654 уникални посещения