От няколко дни се опитвам да постявя пред Вас един въпрос, но ми се налага цензура, тъй като въпросът е неудобен за някого.
Става дума за групата SaLSa VaRNa във Фейсбук http://www.facebo...amp;ref=ts . Там членове сме всички ние, танцуващи салса и според описанието на групата сме там , за да получаваме информация за всичко, което е свързано със салсата във Варна. Но това което се публикува там реално са само новините и събитията свързани с новооткрития клуб Alma Latina Dance Academy.
Това ме накара да поместя съобщение на стената на групата , задавайки въпроса не е ли редно всеки клуб да има представител админ, който да може да изпраща съобщения до всички в групата и да промотира своята школа, да дава информация за събитията в нея. Учудващо за мен, вместо да се добавят админи или поне да ми се отговори... постът беше директно изтрит от админа и Създателя на групата Онур Кода... без да има възможност за дискусия на въпроса. След второто пускане на въпроса и изтриването му получих съобщение от Alma Latina Dance Academy ( т.е. от Онур). В него ме информира, че групата е Негова и не може да я предоставя на готово на другите школи. Надява се да не продължавам с въпроса и друг път като имам подобни въпроси да ги задавам лично на Него, а не публично или както той се изрази:
"Bih predpo4ital da kaje6 na mene napravo, a ne na nqkyde drugade.za <b> pojelanieto </b> ti da otgovorq:
tova koeto iska6, ne e za moqta grupa. ne moga da si davam grupata, ei taka gotovo, na drugite.
nadqvam se da go razbere6, i da ne prodylji6 na tazi tema.
.... sega prosto ei taka, da spodelqm grupata mi, koeto nqma da stane.prodylji kolkoto iska6, no re6enieto e moq. "
След отговор, че искам да стане публична дискусия и да се чуе мнението на всички ... ме блокира от групите , където решението е неговА .
Това е причината да поставя въпроса пред Вас по този начин. Не отричам , че групата е негова, но се казва Салса Варна и моето мнение , е че трябва всички да имат достъп до нея. Това ще е добре за всички, за да не трябва да се създават 10-ки групи Салса Варна, докато всички се объркаме.
От една страна в групата е поместена информация за всички школи, а от друга се забранява достъпа им, а в допълнение явно има и цензура. Все още не разбирам защо мнението ми беше изтрито и достъпът ми ограничен, само защото изказах мнение и исках да чуя мнението и на другите.
Всички сме пленени от салсата, от настроението, което тя ни носи, от нови запознанства и приятелства, от разнообразието на ежедневието и няма да спра да недоволствам, когато някой така директно ограничава свободите ми, защото духа, който всички школи поддържат не е такъв. Такова неколегиално и дори грубо към мен поведение от някого не съм очаквала. Смятам, че не е никак в духа на салсата и честно казано ме афектира, защото салса средата ми е на сърце и едно от най-хубавите неща, което ме прави щастлива. Това, че съм част от нея вече няколко години ме кара да реагирам на това отношение на Онур и да се обърна към Вас.
За разлика от админа на Салса Варна ще се радвам да чуя мнението на всеки от вас, независимо дали съвпада с моето или не. Уважавам мнението на другите, както искам да се уважава и моето мнение.
Моля разпространете това до хората, които са в Салса Варна не само във Фейсбук, но и в реалното пространство и ги поканете да изкажат мнение по въпроса. От нас зависи да запазим добрата среда. Идеята ми не е да докажа, че съм права , а просто да се съхрани лоялността и добрия тон, които мисля, че са характерни за групата от хора танцуващи Салса във Варна; както и да се чуе наистина Вашето становище
Много благодаря
Според мен излишно се тревожиш. Не знам какво делите там във Варна, но ще се изкажа по някои въпроси, свързани с интернет. Интернет е свободно пространство, което е и хубаво и лошо. Хубавото е, че има много информация по всякакви въпроси, а лошото е, че тази информация не винаги е достоверна и всеки трябва да може сам да отсява каквото му трябва и сам да търси. Ако искам и аз мога да направя група във Фейсбук, която да се казва: “Най-хубавата и единствена салса школа в София” и това си е мое право, пък който ще да ми вярва. Много хора използват Фейсбук за безплатана реклама и в това няма нищо лошо. По-друг начин стоят нещата със специализираните сайтове като BG Salsa, които дават по-обширна и обективна информация. Хайде успех на всички салсероси от ВарнаРедактирана от tanyatasheva на 22.03.2010 в 15:04
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
Ами не знам дали прочете каква е ситуацията. Той си има друга група, която си възхвалява неговата школа. С това съм ОК. Въпросът е, че залива цялата група за салса във Варна с инфо за неговия клуб и не дава възможност на останалите школи да публикуват.
Съгласна съм с Теб , но случаят не е такъв
Ами аз като не се кефя на някоя група във Facebook просто изполвам едно квадратче дето на него пише leave
Rapunzel - ти пък можеш да направиш друга група, в която да публикуваш информацията, която искаш. И доколкото познавам салсеросите всички ще сме и в двете и ще виждаме цялата информация и всички заживели щастливо ))
Бих искала да кажа като част от салса Варна, че Онур е единственият, който информира за всички салса партита във Варна понякога казва кога има групи за начинаещи, но да, одавна не съм получавала такава информация. За тази информация кога има начинаещи всяка школа си е направила група и си обявява новостите а това, че той го използва да обявява своите събития си е негово решение негова е групата, той се е сетил да я направили има право да трие и да публикува каквото иска
Но не ... почакай не си отивай...искам още миг с теб...един миг последен..прегръдка нежна и тъй студена за раздяла..последен миг щастлив.Чуй ВСИЧКО В МЕН КАК КРЕЩИ ОТИВАЙ СИ И ОСТАНИ....!!!!
Да, от цели 24 часа вече не е пращал такива съобщения. Вчера по това време беше последното , даже в двоен екземпляр и от групата алма латина то е достатъчно даже стената на групата да се види! Ама ОК , ако намираш това за честно и колегиално не държа да е обратното Просто аз да членувам в салса варна и да получавам инфо за техните графици многократно повече отколкото за салсата във Варна ме дразни затова и поставих въпроса, за да видя дали има други като мен Дразни ме и да има диктаторски режим в групата и "правото да трие и публикува" да се упражнява под формата на цензуриране и ограничаване на разговори Но всеки си има мнение Както казах уважавам и това на другите. Колкото до съветите за правене на нови такива групи... наясно съм , че може. Просто ми се струва глупаво да има сто групи салса варна