BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Коректност и нарушаване на правилата!
Ljube
Правила за публикуване на мнения и теми към форума на BGSalsa.info
в сила от 20 Март 2008 год.

...

4. Не забравяйте, че форумите са средство за публична комуникация, но всичко в рамките на благоприличния тон – това не е място за публични унижения, конфликти или разправии. Всички такива няма да бъдат толерирани от модераторите – интелигентните хора не използват ИНТЕРНЕТ, за да уреждат отношенията си, а изясняват противоречията си лично, ако намират нужда и смисъл от това.

5. Обиждането или заяждането с останалите участници не се допуска.
При заяждане или обиждане на модератор следва едноседмичен БАН без предупреждение или друго наказание по преценка на модераторите.

6. НЕ СЕ ДОПУСКА:
6.1. използването на нецензурни изрази, обиди, политически и дискриминационни призиви

...

Здравейте, екип на www.bgsalsa.info

Казвам се Любомир (Любе).

Обръщам се към вас като поддържащ сайта на школата Salsa con Miguel и като прост (обикновен) човек. Мнението ми е лично и не съм ангажиран от името на никой да го изразя.

Сайтът ви е описан като информационен портал с претенции да отразява салса живота и събитията в България. Като такъв, предполагам в него присъстват всички или почти всички школи в страната. Тъй като сте най-известния портал, всички ползваме вашето пространство с комерсиална и некомерсиална цел, за да може салсата да стигне до повече хора.

От позицията на грижещ се за реномето на поверения ми сайт (Salsa con Miguel), което в частност зависи от това, че се намира и при вас, и като личност, желая да заявя следното:

Като администратор съм разочарован и притеснен, а като човек съм отвратен от безотговорното ви отношение и грубото нарушаване на собствените ви правила по пасивен и още по-лошо - активен начин. Не желая сайта и името ми да се свързват с портал и форум, в който липсват възпитание, човечност, морал и елементарна култура. Можете ли да гарантирате едно лоялно лично и професионално отношение на вашите партньори и потребители? Можете ли да награждавате с лоялност, така както сте обещали в правилата, че ще награждавате с наказания?

Моля ви, вземете нужните мерки. В момента носите много негативи не само на себе си, но и на всички школи, ваши партньори, стари и бъдещи салса ученици, състезатели и артисти, както и всички останали потребители на портала.

С уважение и желание за бърза реакция.

Любомир Любенов (Любе)

Надявам се темата ми да не бъде изтрита!
Трябва да се четат и слушат повече приказки: http://ljube.com/278

http://ljube.com
FABRICIA
Здравей Ljube,
много ми е приятно, че именно на тебе трябва да отговоря на тези въпроси!Smile

Ще ти отговоря простичко в няколко точки като започна така:

Много си прав, НО...
Както знаеш винаги има едно НО. Правилата са си правила, те трябва да се прилагат, НО винаги има изключения и винаги трябва да се подхожда специално за конкретния случай, а не просто по книга. Трябва мисъл, преценка и отношение. Не може просто защото някой казал: „Това парти или този инструктор не ми харесва, според мене той не може да танцува” и ХОП – затваряме темата, БАН и т.н., защото това е обида. Нещата винаги трябва да се разглеждат впредвид конкретните обстоятелства, случая и т.н.
Това беше по-общо.
Сега по случая, за който предполагам говориш.
Темата за клуб Кавалер е отворена на 26.09. тази година с желанието да се получат мнения за партитата в съответното заведение. До 16.10. отговорите са напълно в духа на темата – отзиви за провелите се мероприятия, напълно информативно. От 16.10. датира първото мнения на потребителя RitmoDelCuore, който споделя, че инструкторът на школата, организираща въпросното парти не е по вкуса й. Оттук нататък с включването на въпросния инструктор наистина се провокира конфликт. Екипът на BGSalsa.info определено смяташе още тогава да затвори темата, както е ставало друг път когато се появят някакви лични нападки/тъй като започналите като мнения отговори на различни потребители определено в един момент се обърнаха в лички нападки/. Ето обаче какво ни направи впечатление – до този момент тези правила, които ти си копирал са се отнасяли изключително към такива мнения срещу някой инструктор между потребители. Ето различното в случая - тук самият инструктор отговаря и има желание да коментира, да се защитава, да разисква. Това личи от постовете. Заключвайки веднага темата ние като че ли лишаваме съответният човек от право на отговор. Това се получава. /Замисли се - кога друг път някой инструктор - Алфредо, Мигел, Раул, Памбос и т.н. е влизал да се защитава и да отговаря на нападки на потребители...те смятат това под нивото им, тъй като смятат, че достатъчно добре показват какво могат, но не във форума, а на дансинга./ Ако темата беше просто разправия между потребители от различни школи, защитаващи с живота си своите любимци и плюейки тези на противника – ясно, но тук самият инструктор отговаря на предизвикателствата по негов адрес по негова преценка. Ако не ме разбираш ще го кажа по просто - в единият случай един или двама обсъждат трети, а в другия – един срешу друг са се изправили противниците. Да, ти си прав – има конфликт, има разправия, но когато човек реши да се защитава сам – кои сме ние да го спираме. Вие всички не сте деца, ако се изказвате негативно за някой, който не участва, плюете го и се подигравате веднага ще вземем отношение, тъй като третото лице, което обиждате на присъства или не желае само да вземе отношение. Тук това лице участва активно и нашата роля става по-пасивна.
Още повече, че/което май не ти е направило впечатление/ по-зрелите потребители на форума се опитват да се отнесат и включат в темата с хумор и да го обърнат на майтап, което е много по-добре, отколкото нещата да се взимат прекалено насериозно – така е и в живота Дори ние, като екип на BGSalsa.info, също се включихме пет дни по-късно/наистина може би малко късно/, като също подходихме хумористично, с идеята да не се стига до крайности като заключване на теми. Все пак интернет пространството и форумите са с цел споделяне на мнения, впечатления и прекратяването на това/чрез заключване на теми/ е крайна мярка, ще се съгласиш.
Пък и както виждаш – спорът върви към решаване по начин, различен от обиди и плюене и въпреки че може би не е най-цивилизован/мерене на сили или умения/...факт е, че понякога се налага...пък и в миналото нали така са се решавали нещата...Smile...Та темата отива към приключване без да се налага да се заключва без да е приключил спора/който спрян по този начин ще се появи в друга тема и така докато не бъде решен наживо/.
Някои теми трябва да бъдат доиздискутирани и изчерпани, за да не се налага през месец-два да четем едно и също, само защото предният път админът е забранил на „децата” да си поделят играчките! Факт!

P.S. А не е без значение, че в темата се издискутираха и неща, свързани с танците като сошъл, състезание, възраждане на някои танци, стилове...което и информативна и полезна информация.
Значи...не е съвсем СПАМ!Smile

Аз иначе напълно те разбирам!
Ако си решил това - „Не желая сайта и името ми да се свързват с портал и форум, в който липсват възпитание, човечност, морал и елементарна култура.” можем само съжаляваме, че ще загубим такъв позитивен потребител като тебе! Надявам се да ме разбираш правилно, това са думи без ирония, а напълно искрено, още повече че се познаваме и лично!SmileDariy
НО „Можете ли да гарантирате едно лоялно лично и професионално отношение на вашите партньори и потребители?” – Ние на това няма какво да отговаряме, вече сме го доказали на онези, които работят с нас – даваме една арена, на която всеки наш партньор може да се изявява със своите уроци, школи, партита, екскурзии и всичко, което му дойде да прави. Както и с отговори по теми – като в случая.

И, разбира се, че темата ти няма да бъде изтрита!
Редактирана от FABRICIA на 31.10.2009 в 10:13
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

Ljube
Благодаря за отговора.

Имах предвид следното: винаги може да се накара един потребител да не използва думи от сорта на: некадърници, глупаци и т.н., които имат директна насока. Няма да повторям, че има такива, които изобщо не спират да сипят обиди.

Представете си, че това се случи и за друга школа или личност, което е напълно възможен сценарий в нашето салса "общество".

Това нарушава най-много правилата на добрия тон.

Поздрави.
Любе
Редактирана от Ljube на 31.10.2009 в 14:19
Трябва да се четат и слушат повече приказки: http://ljube.com/278

http://ljube.com
tanyatasheva
Подкрепям изцяло мнението на FABRICIA и позицията на админите. Просто няма какво да се добави. Това не беше конфликт, а спор и то не личен, а изцяло свързан с основната тема на форума, а именно салсата. Може да е имало обиди, но те не бяха самоцелни и бяха провокирани и отправени и от двете страни. Любе, уважавам твоята позиция, но ти живееш в някакъв нереален свят, успокой се!Smile Ако всички си бяха замълчали, щеше да бъде егати лицемерието.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

Vrab4eto
tanyatasheva написа:
...Просто няма какво да се добави. Това не беше конфликт, а спор и то не личен, а изцяло свързан с основната тема на форума, а именно салсата. Може да е имало обиди, но те не бяха самоцелни и бяха провокирани и отправени и от двете страни. Любе, уважавам твоята позиция, но ти живееш в някакъв нереален свят, успокой се!Smile Ако всички си бяха замълчали, щеше да бъде егати лицемерието.

Е да, ама когато ти се обадиш лъха ама мнооооого на това за което говориш "лицемерието". И знаеш ли какво накъдето и да се обърнеш отзад така си се омазала, че мирише и то много лошо...затова по добре замълчи и не забравяй "Просто няма какво да се добави..."!
Редактирана от Vrab4eto на 01.11.2009 в 01:09

Rumbinho
Тихо lazorini!

atila
Предлагам на администраторите на този сайт да ограничат влизането от IP до един ник....., за да няма хора с по няколко ника които пишат глупости

tino1904
Ех, Танче, наакаха ни! Как никого от пишещите не пропуснаха да ухапят- туй ще е голяма злоба, голямо нещо! На добрият танцьор и ташаците му пречат! Нека да приемем задружно, че всички сме куци и сакати и да се откажем от танците- завинаги!

tanyatasheva
Не им обръщай внимание, говорят наизуст и с готови фрази. А аз казвам винаги това, което мисля и затова дразня. Просто ми се отдава, какво да правяHo Ho Но по конкретната тема почти не съм се изказвала, надявам се няма да ме придизвикат, защото не искам да се бъркам в чужд бизнес.Smile
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.07 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,191 уникални посещения