Правила за публикуване на мнения и теми към форума на BGSalsa.info
в сила от 20 Март 2008 год.
...
4. Не забравяйте, че форумите са средство за публична комуникация, но всичко в рамките на благоприличния тон – това не е място за публични унижения, конфликти или разправии. Всички такива няма да бъдат толерирани от модераторите – интелигентните хора не използват ИНТЕРНЕТ, за да уреждат отношенията си, а изясняват противоречията си лично, ако намират нужда и смисъл от това.
5. Обиждането или заяждането с останалите участници не се допуска.
При заяждане или обиждане на модератор следва едноседмичен БАН без предупреждение или друго наказание по преценка на модераторите.
6. НЕ СЕ ДОПУСКА:
6.1. използването на нецензурни изрази, обиди, политически и дискриминационни призиви
Обръщам се към вас като поддържащ сайта на школата Salsa con Miguel и като прост (обикновен) човек. Мнението ми е лично и не съм ангажиран от името на никой да го изразя.
Сайтът ви е описан като информационен портал с претенции да отразява салса живота и събитията в България. Като такъв, предполагам в него присъстват всички или почти всички школи в страната. Тъй като сте най-известния портал, всички ползваме вашето пространство с комерсиална и некомерсиална цел, за да може салсата да стигне до повече хора.
От позицията на грижещ се за реномето на поверения ми сайт (Salsa con Miguel), което в частност зависи от това, че се намира и при вас, и като личност, желая да заявя следното:
Като администратор съм разочарован и притеснен, а като човек съм отвратен от безотговорното ви отношение и грубото нарушаване на собствените ви правила по пасивен и още по-лошо - активен начин. Не желая сайта и името ми да се свързват с портал и форум, в който липсват възпитание, човечност, морал и елементарна култура. Можете ли да гарантирате едно лоялно лично и професионално отношение на вашите партньори и потребители? Можете ли да награждавате с лоялност, така както сте обещали в правилата, че ще награждавате с наказания?
Моля ви, вземете нужните мерки. В момента носите много негативи не само на себе си, но и на всички школи, ваши партньори, стари и бъдещи салса ученици, състезатели и артисти, както и всички останали потребители на портала.
Здравей Ljube,
много ми е приятно, че именно на тебе трябва да отговоря на тези въпроси!
Ще ти отговоря простичко в няколко точки като започна така:
Много си прав, НО...
Както знаеш винаги има едно НО. Правилата са си правила, те трябва да се прилагат, НО винаги има изключения и винаги трябва да се подхожда специално за конкретния случай, а не просто по книга. Трябва мисъл, преценка и отношение. Не може просто защото някой казал: „Това парти или този инструктор не ми харесва, според мене той не може да танцува” и ХОП – затваряме темата, БАН и т.н., защото това е обида. Нещата винаги трябва да се разглеждат впредвид конкретните обстоятелства, случая и т.н.
Това беше по-общо.
Сега по случая, за който предполагам говориш.
Темата за клуб Кавалер е отворена на 26.09. тази година с желанието да се получат мнения за партитата в съответното заведение. До 16.10. отговорите са напълно в духа на темата – отзиви за провелите се мероприятия, напълно информативно. От 16.10. датира първото мнения на потребителя RitmoDelCuore, който споделя, че инструкторът на школата, организираща въпросното парти не е по вкуса й. Оттук нататък с включването на въпросния инструктор наистина се провокира конфликт. Екипът на BGSalsa.info определено смяташе още тогава да затвори темата, както е ставало друг път когато се появят някакви лични нападки/тъй като започналите като мнения отговори на различни потребители определено в един момент се обърнаха в лички нападки/. Ето обаче какво ни направи впечатление – до този момент тези правила, които ти си копирал са се отнасяли изключително към такива мнения срещу някой инструктор между потребители. Ето различното в случая - тук самият инструктор отговаря и има желание да коментира, да се защитава, да разисква. Това личи от постовете. Заключвайки веднага темата ние като че ли лишаваме съответният човек от право на отговор. Това се получава. /Замисли се - кога друг път някой инструктор - Алфредо, Мигел, Раул, Памбос и т.н. е влизал да се защитава и да отговаря на нападки на потребители...те смятат това под нивото им, тъй като смятат, че достатъчно добре показват какво могат, но не във форума, а на дансинга./ Ако темата беше просто разправия между потребители от различни школи, защитаващи с живота си своите любимци и плюейки тези на противника – ясно, но тук самият инструктор отговаря на предизвикателствата по негов адрес по негова преценка. Ако не ме разбираш ще го кажа по просто - в единият случай един или двама обсъждат трети, а в другия – един срешу друг са се изправили противниците. Да, ти си прав – има конфликт, има разправия, но когато човек реши да се защитава сам – кои сме ние да го спираме. Вие всички не сте деца, ако се изказвате негативно за някой, който не участва, плюете го и се подигравате веднага ще вземем отношение, тъй като третото лице, което обиждате на присъства или не желае само да вземе отношение. Тук това лице участва активно и нашата роля става по-пасивна.
Още повече, че/което май не ти е направило впечатление/ по-зрелите потребители на форума се опитват да се отнесат и включат в темата с хумор и да го обърнат на майтап, което е много по-добре, отколкото нещата да се взимат прекалено насериозно – така е и в живота Дори ние, като екип на BGSalsa.info, също се включихме пет дни по-късно/наистина може би малко късно/, като също подходихме хумористично, с идеята да не се стига до крайности като заключване на теми. Все пак интернет пространството и форумите са с цел споделяне на мнения, впечатления и прекратяването на това/чрез заключване на теми/ е крайна мярка, ще се съгласиш.
Пък и както виждаш – спорът върви към решаване по начин, различен от обиди и плюене и въпреки че може би не е най-цивилизован/мерене на сили или умения/...факт е, че понякога се налага...пък и в миналото нали така са се решавали нещата......Та темата отива към приключване без да се налага да се заключва без да е приключил спора/който спрян по този начин ще се появи в друга тема и така докато не бъде решен наживо/.
Някои теми трябва да бъдат доиздискутирани и изчерпани, за да не се налага през месец-два да четем едно и също, само защото предният път админът е забранил на „децата” да си поделят играчките! Факт!
P.S. А не е без значение, че в темата се издискутираха и неща, свързани с танците като сошъл, състезание, възраждане на някои танци, стилове...което и информативна и полезна информация.
Значи...не е съвсем СПАМ!
Аз иначе напълно те разбирам!
Ако си решил това - „Не желая сайта и името ми да се свързват с портал и форум, в който липсват възпитание, човечност, морал и елементарна култура.” можем само съжаляваме, че ще загубим такъв позитивен потребител като тебе! Надявам се да ме разбираш правилно, това са думи без ирония, а напълно искрено, още повече че се познаваме и лично!
НО „Можете ли да гарантирате едно лоялно лично и професионално отношение на вашите партньори и потребители?” – Ние на това няма какво да отговаряме, вече сме го доказали на онези, които работят с нас – даваме една арена, на която всеки наш партньор може да се изявява със своите уроци, школи, партита, екскурзии и всичко, което му дойде да прави. Както и с отговори по теми – като в случая.
И, разбира се, че темата ти няма да бъде изтрита!
Редактирана от FABRICIA на 31.10.2009 в 10:13
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...
Имах предвид следното: винаги може да се накара един потребител да не използва думи от сорта на: некадърници, глупаци и т.н., които имат директна насока. Няма да повторям, че има такива, които изобщо не спират да сипят обиди.
Представете си, че това се случи и за друга школа или личност, което е напълно възможен сценарий в нашето салса "общество".
Това нарушава най-много правилата на добрия тон.
Поздрави.
Любе
Редактирана от Ljube на 31.10.2009 в 14:19
Подкрепям изцяло мнението на FABRICIA и позицията на админите. Просто няма какво да се добави. Това не беше конфликт, а спор и то не личен, а изцяло свързан с основната тема на форума, а именно салсата. Може да е имало обиди, но те не бяха самоцелни и бяха провокирани и отправени и от двете страни. Любе, уважавам твоята позиция, но ти живееш в някакъв нереален свят, успокой се! Ако всички си бяха замълчали, щеше да бъде егати лицемерието.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
tanyatasheva написа:
...Просто няма какво да се добави. Това не беше конфликт, а спор и то не личен, а изцяло свързан с основната тема на форума, а именно салсата. Може да е имало обиди, но те не бяха самоцелни и бяха провокирани и отправени и от двете страни. Любе, уважавам твоята позиция, но ти живееш в някакъв нереален свят, успокой се! Ако всички си бяха замълчали, щеше да бъде егати лицемерието.
Е да, ама когато ти се обадиш лъха ама мнооооого на това за което говориш "лицемерието". И знаеш ли какво накъдето и да се обърнеш отзад така си се омазала, че мирише и то много лошо...затова по добре замълчи и не забравяй "Просто няма какво да се добави..."!
Редактирана от Vrab4eto на 01.11.2009 в 01:09
Ех, Танче, наакаха ни! Как никого от пишещите не пропуснаха да ухапят- туй ще е голяма злоба, голямо нещо! На добрият танцьор и ташаците му пречат! Нека да приемем задружно, че всички сме куци и сакати и да се откажем от танците- завинаги!
Не им обръщай внимание, говорят наизуст и с готови фрази. А аз казвам винаги това, което мисля и затова дразня. Просто ми се отдава, какво да правя Но по конкретната тема почти не съм се изказвала, надявам се няма да ме придизвикат, защото не искам да се бъркам в чужд бизнес.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.