От няколко седмици чувам как салса плюс е само за професионалисти, така ли е - какво стана изведнъж и какви са тия професионалисти?
Говори се още, че човек спокойно не може да танцува, че всичко го/я зяпат и притеснения яко...
Не е вярно. Аз самата съвсем не съм професионалист, но колкото пъти съм отишла, толкова пъти съм танцувала и никой нищо не ми е казал. Това е прясна информация, тъй като ходих и миналата неделя. Изобщо не съм забелязала някой да ме е зяпал. Също така, въпросните "професионалисти", докато се вихрят по дансинга със сложни засукани фигури на висока скорост, и правят поредици от по 10-15 пируета, надали имат време и изобщо физическата възможност да гледат наляво и надясно и да оценяват другите как танцуват. Освен това (тук управителите и собствениците на Салса плюс могат да кажат най-добре), но ми се струва, че би било неразумно да се въвежда политика за ограничаване на достъпа до дансинга на заведението по признак "напредналост в танцовото изкуство". Всеки един посетител, независимо от нивото на танцови умения, които е достигнал, е клиент, който плаща вход, поръчва напитки и ако е доволен, прави реклама на заведението сред приятелите си.
Всъщност, "професионалистите" и прочее напреднали салсероси май нямат много-много време да ходят по партита, защото преподават уроци, тренират за състезания и пърформънси и т.н. Разбира се, има отлично танцуващи хора, на има и не по-малко други хора, които сега се учат. Това е начинът да се научи човек - като ходи на партита
Emil написа:
От няколко седмици чувам как салса плюс е само за професионалисти, така ли е - какво стана изведнъж и какви са тия професионалисти?
Говори се още, че човек спокойно не може да танцува, че всичко го/я зяпат и притеснения яко...
Този слух съм го чувала дори когато аз бях начинаеща...
Тогава ставаше въпрос за неделното парти на Мигел...и за един период от време имаше нещо вярно...
Сега обаче е достатъчно да идеш в Салса плюс и да видиш, че не е верен!Редактирана от FABRICIA на 22.10.2009 в 09:57
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...
Emil написа:
Ако под професионалисти, разбираш инструктори, помощник-инструктори, състезатели, пърформъри (повечето от тези дейности в салсата, се развиват за чест и слава, нежели за пари, като изключим инструкторите де), през последните години тече точно обратния процес. Мина това романтично време, когато всички идваха на парти, за покажат кой какво може, като реклама на школата, или просто от ентусиазъм. Сега, когато се разраста този бизнес, има достатъчно много събития и участия, така че сериозно танцуващите, в повечето случаи нямат време, желание, или сили за парти. Изключвам шепа хора, неуморими ентусиасти, които разбират, че салсата е най-вече купон. Точно обратното – случи се това, което отдавна предричах - общото средно ниво пада отчайващо. Това според мен се дължи на комерсиализацията на обучението, увеличаващия се брой желаещи, а виждаме, че вече има и школи менте. Трябва да призная и че донякъде се дължи още на разпространението на новите стилове салса, които искат сериозна подготовка. Още една причина е, че има повече жени. Това разглезва мъжете, защото им предоставя богат избор от напреднали партньорки, и не стимулира активното водене.
Повечето танцьори, които ти сега наричаш професионалисти, са се научили преди повече от 3-4 години Отдавна вече не са се повявали нови лица, с много малко приятни изключения.
Това, което са ти казали, че вече не можело да танцува спокойно човек, защото всички го зяпали е много смешно. Казал ти го е някой начинаещ, защото на тях все им се струва, че всички ги гледат. На кого му пука кой как танцува, хората се забавляват. Стига да не рита много околните, няма кой да го гледа.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
Мен ме интересува конкректно кой го говори това за " Салса + " и за професионалистите , а и кого толкова много го зяпат , та чак не може да танцува спокойно ?.....Всяка седмица съм на парти там и всяка седмица се забавлявам страхотно наравно с хората , които като мен са дошли да танцуват , ама подобни разводнени глупости честно казано ме издразниха . Много често с мен идват моите познати , които за първи път влизат в " Салса + " и като видят танцуващите , се тушират , казват - ама тук са много добри , това заведение е за професионалисти , не за такива като нас , само че към края на купона вече весело танцуват редом с другите клиенти - кога по двойки , кога не и не съм виждала някой да ги сочи с пръст или да им се присмива .
Редактирана от tino1904 на 22.10.2009 в 16:31
може и да има някаква истина в поста на Емил погледнато по следния начин.......
В момента салса+ е най добре посещаваното заведение от представители на различни школи. Особенно добре е посещавано от хора които вече не се числят към определена школа, в смисъл приключили са с уроците ..... от тук следва извода че когато в едно заведение за танци като салса + има примерно 10 много напреднали двойки и начинаещите, съответно приходящите любители на салсата остават леко стресирани от това което виждат, сравнявайки своите умения..... неумения с това което се вихри на висока скорост ....... но това не са професионалисти, това са любители танцували достатъчно дълго време за да придобият малко повече умение..... а това че някой гледа другите ))) това е част от удоволствието на танца , да гледаш когато почиваш и да те гледат когато танцуваш ))
Тино, не се ядосвай, ние само говорим, иначе конкретно ще ти покажа следващия път. Става въпрос за това, че наистина си се говори и е дразнещо да има определения за 'тва парти е за професионалисти там не можеш да танцуваш'. Може би Атила има право от неговата гледна точка
Атила е прав, но това наистина съвсем не са професионалисти, просто хора, които имат добро ниво на танцуване.
Emil написа:
... и е дразнещо да има определения за 'тва парти е за професионалисти там не можеш да танцуваш'.
Е, последното от тази фраза - ТАМ НЕ МОЖЕШ ДА ТАНЦУВАШ, е страшна глупост и не знам как някой зрял човек може изобщо да се върже!
Редактирана от FABRICIA на 23.10.2009 в 19:41
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...