BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
За испанския език
melody
Интересно ми е говорите ли испански? Ако не,искате ли да го научите? На мен много ми харесва испанския език още отпреди да се захвана със салсата,а сега още повечеSmileНо не го знамSadЗа в бъдеще мисля да намеря време и за товаCoolSmile
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

blue_lipstick
melody писа:
Интересно ми е говорите ли испански? Ако не,искате ли да го научите? На мен много ми харесва испанския език още отпреди да се захвана със салсата,а сега още повечеSmileНо не го знамSadЗа в бъдеще мисля да намеря време и за товаCoolSmile

Учила съм испански в училище! Smile Ама,мнооооогоo съм го забравила! Wink
don't click this link... Grin
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=blue_lipstick]don't click this link
ivannn
учих го в гимназията, но нищо не научих :-(

знам 2-3 изречения, една дузина думи и текстта на 1 песен.

ако имах повече време бих си доучил първо немският, защото ми се чини, че е по-полезен :-)

"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

http://blog.ivantech.net
thunderchief
Принципно отдавна не съм го говорил испанския и малко съм си позагубил лексиката, но предполагам няма да ми е проблем бързичко да си го възстановя
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

alias
Мноооого харесвам испанския! Pfft Още преди да започна да се занимавам със салса, но все не ми оставаше време да се запиша на курс.. Но сега вече съм свободна, пък и имам по-голям стимул, така че плановете ми са от септември да почна да се образовам в тази насока Grin Иначе се опитвам да хвана по нещо, но мноого слабо ми се получаваWink
"Не е важно какво ти се случва;
важно е ти какво правиш в този случай."
У. Митчел

karfi4ka
Преди ми беше нещо като хоби да уча чужди езици, щото покрай тях се научава много за различните култури, ама сега не ми остава време...и испанският ми остана някъде...на средно ниво, да не кажа под средно Smile.
Имам си един приятел от Барселона, с който си разлафвам по кю-то, ама за много общи неща и най-вече си разменяме целувки на килограм, ама то с испанския е така - този език просто те кара да говориш за море, любов и още нещо Wink Пък с усмихнати емотикони, дето пращат целувки - с тях лесно се говори за любов Grin
Иначе като представител на немска фирма подкрепям Иван, че немският е много важен език, ...ама то пък един език Grin
Има ли тук любители на турския, или само аз ще си остана с вдигната ръка Smile

http://www.lex.bg/members/karfi4ka
Cuba_Libre
Аз пък не говоря испанскиSad, макар че този език ми беше мечта още от ученическите години, т.е. дълго време от преди изобщо да заподозра, че ще танцувам салса и латинотанци. Но така се завъртяха нещата, че къде ти време за езикови курсове... Вдявам по нещо покрай френския, който съм учила в гимназията, но само до олкова, за съжаление. Все пак поддържам мнението, че това е един от най- хубавите, мелодични и т.н. езици на планетата.

ivannn
някой спомена турски - съвпадат ни интересите, но това никак не ме изненадва :-)))

"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

http://blog.ivantech.net
El Doctor
За салсерос-ите ,не е задължително , но е желателно да знаят испански.
Наскоро слушах албума на Глория Естефан от 1993 \"Ми Тиерра\".
И отново си давам сметка че е чудесно произведение на изкуството с невероитна музика , която е чудесна за танци и висококласни стихове , които ако ги разбираш ще ти помогнат да направиш танца още по-чуствен, а не само да въртиш заучени \"хватки\":-)
Глория Естефан, де, е голяма цубинка и творец...
А наще салса DJ една препоръка, хубаво е че пускате нови неща, но отделете винаги време за стара утвърдена класика,моля,иначе почваме да приличаме на хептен...айде да не казвам, и също бачата и т.н.На купоните не идват само high level салсерос й салсерас ,а и нови хора,които искат да се изявят,ОК?Да помислим за тях:-)
Това важи най-вече за петачните салса party в един централен club...
И още нещо поне 3 песни различна музика,сте разберете после ефекта на начинанието:-)

EDIT: admin
предупреждение за нарушаване на правилата!
(писането на латиница - шльокавица, в сайта и форума към него - са забранени)

Редактирана от admin на 27.06.2006 в 18:28

El Doctor
Господин администратор на сайта, прав сте , моля за извинение , просто компютъра имаше малък проблем и затова се написа на "шльокавица". С позволение за една забележка и от мен , все пак предпочитам да напиша Mi Tierra с латиница иначе ефектът е като да напиша Shopska salataWink
поздрави искрено и лично

admin
El Doctor писа:
Господин администратор на сайта, прав сте , моля за извинение , просто компютъра имаше малък проблем и затова се написа на "шльокавица". С позволение за една забележка и от мен , все пак предпочитам да напиша Mi Tierra с латиница иначе ефектът е като да напиша Shopska salataWink
поздрави искрено и лично

El Doctor, всички забележки който имате към мен и екипа на BG Salsa, можете да ги отправяте на лично съобщение към мен!

http://www.bgsalsa.info
Отидете до форум
Време за зареждане: 0.11 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,571 уникални посещения