Здравейте приятели и посетители на BGSalsa,
от седмица се каня да седна да напиша тези няколко реда и все не ми остава време. След обновяването на сайта са добавени няколко промени в личните профили и добавихме възможността всеки потребител да си има личен БЛОГ. Тук имам намерението да Ви запозная на кратко с тях.
1. SKYPE name:
Skype (чете се скайп) е компютърна програма за чат и телефония. Чрез нея може да се осъществи телефонна връзка от компютър до компютър или от компютър до мобилен или стационарен телефон. Има възможност и за осъществяване на видео връзка. От 2003 г. насам потребителите на Skype се увеличават с два милиона годишно. След обновяването на сайта, добавихме възможност всеки потребител да добави своето скайп име в профила си.
2. Facebook визитка
Facebook (произнася се Фейсбук) е уебсайт, предоставящ безплатна социална мрежа. Комуникацията между потребителите в мрежата се осъществява по много начини, включително изпращане на лични съобщения, покани за участия в мероприятия, споделяне на снимки, текст, хипервръзки, видео откъси, създаване и участие в групи по интереси, сравнение на резултатите от тестове, участие в различни игри и други. Тази мрежа се разраства със секунди – повярвайте ми. Визитките са начин да покажете информация за вас от Facebook в други сайтове. Ако сложите визитка в някой сайт, тя ще се обновява автоматично и ще може да се вижда от всички (включително от хора извън Facebook).
Ето как да създадете своя собствена визитка и как да я актуализирате в профила си
Посетете www.facebook.com, ауторизирай те се със своето потребителско име и парола, посетете секция профил. В лявата колона под полето „връзки”, натиснете надписа - Създайте визитка на профила си-. В следващата страница, трябва да настройте вида и съдържанието на своята визитка. Обърнете внимание, че Вашата визитка трябва задължително да е ХОРИЗОНТАЛНА и да НЕ съдържа повече от 5 елемента.
Когато сте доволни от вида на визитката си, натиснете бутона „ЗАПАЗИ” и изчакайте зареждането на следващата страница.
Натиснете бутона „Копирай” и се върнете отново в BGSalsa
След като вече сте влезнали в BGSalsa.info със своето потребителско име и парола, натиснете бутона „Редактиране на профил”. Отидете на празното поле срещу надписа FACEBOOK, натиснете десен бутон на мишката и след това надписа PASTE
Сега остава да натиснете бутона „Обнови профила” и информацията да бъде запазена във вашият профил.
А резултата? Ами ето го и него:
3. БЛОГ
Още една изключително развита технология, мисля че ще намери приложение и в salsa обществото на България! Създай своя личен БЛОГ, добавяйте свой теми, коментирайте, гласувайте … ТОВА е Вашият БЛОГ Ето малко повече информация за активирането на системата, добавянето на нови теми, коментирането на вече включени в сайта:
- активиране на БЛОГ се извърша автоматично за всеки потребител на сайта с добавянето на първата му тема
- активиране на секция БЛОГ в личният профил, се извърша от всеки потребител, по негово желание. Как става това? След като вече сте влезнали в BGSalsa.info със своето потребителско име и парола, натиснете бутона „Редактиране на профил”. Отидете на полето "Допълнителна информация", срещу надписа "Показване на БЛОГ в профила Ви:", изберете YES, за Активиране и NO, за Деактивиране/Изключване.
Сега остава да натиснете бутона „Обнови профила” и информацията да бъде запазена във вашият профил.
- добавяне на теми и постове В главното меню на сайта, вече е добавен бутона "Вашият БЛОГ"
Ама кое за какво е? Веднага обяснявам ...
1 - показва броя на включените теми към момента
2 - бутон за добавяне на нова тема/мнение/дискусия ... създаване на нов пост
3 - последно добавени, дата, потребител
4 - търсачка ... ако търсите нещо конкретно в БЛОГ
- как изглежда Вашият пост и какво съдържа
1 - заглавие на пост
Ако сте във Вашият пост: под полето заглавие се намира бутона "Редактирай" с него можете да променяте, добавяте, коригирате, триете
2 - показва колко пъти е видян поста на потребителя, както и от кого е публикуван + дата и час
3 - съдържание
4 - аватар на съответният потребител
5 - име на потребителя / създател на поста
6 - коментари към съответният пост (ако има такива)
7 - поле за писане/добавяне на коментари
// Тук забравих да спомена, че тази опция е само за регистрирани потребители на сайта.
Възможно най накратко мисля, че е това ... Ако все пак се сетя нещо, ще коментирам и редактирам. Весела вечер на всички и успешна седмица от мен!
Поздрави,
Иво Илиев
Редактирана от admin на 06.07.2009 в 18:40