BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Шампионите на Mayan
molestosa
Нали тия дни сме на тема състезания. Предлагам ви да видите новите шампиони на тазгодишния Маян:
http://www.youtub...NZaZqfrrmI
Ще ми е интересно да разбера какво мислите Smile
Редактирана от molestosa на 21.05.2009 в 11:07

Melina
Оооооо, да!!! :goo::rad::va:
По-добре навреме, отколкото късно!

tino1904
Аз лично не приемам подобно нещо , а именно - колкото и женственна да е партньорката в случая , това не променя факта , че има мъжка сила , а това доста улеснява двойката при правенето на поддръжки , а и самият факт, че " мацката " не е на 9 см. ток също е от значение , защото на плоска обувка и на токче сложните неща не се правят еднаково , а и не честно покрай всичко казано спрямо другите двойки . Виж , ако всички двойки са от този тип - тогава да , ще имаш възможност да избираш коя от всичките мъжки момичета е по-добра и по-женственна , иначе е много хубаво само по себе си - чисто , точно , музикално , професионално .
Редактирана от tino1904 на 21.05.2009 в 13:13

dian
на мен не ми хареса като цяло ..

http://www.salsadjs.net
Melina
@ tino1904 - споделям мнението ти за женствеността на "дамата". Колкото и да чупи китки е да кърши снага - не е същотоWink За токчетата обаче не съм съвсем съгласна. През цялото време, докато са в контакт, "тя" танцува на пръсти, а това е много по-трудно с равни обувки, отколкото с високи. Просто понякога техниката е пригодена за токчета. Нямат много поддръжки, така че и силата не е кой знае какъв фактор в случая, но така или иначе, права си, че няма равнопоставеност между двойките.
Иначе изпълнението, извън контекста на състезанието, ми е забавноSmile

tino1904
Melina , за токчета и играене на пръсти не мога да се съглася с теб , аз играя цял живот на много високи токчета , играя почти на върха на пръстите , но усещането не е като да си на равна обувка и си стъпила на полупръсти ,даже в момента тренирам на 9 см.ток , а преди - на 7 см. и трябва да ти кажа , че разликата за краката е убийственна . Поздрави - Елена Wink

Melina
Полупръсти и високи пръсти - има голяма разлика. Когато танцуваш на високи пръсти с равни обувки не можеш да разчиташ на опората на тока, ако дори за миг нарушиш баланса. Тогава грешката се вижда повече. Знаеш също, че постановката на тялото, когато си стъпила на цяло стъпало на обувка с ток и на равна обувка, е различна. Затова мисля, че е много трудно да имитираш техника пригодена за висока обувка, без наличието на такаваSmile Ако се абстрахираш от умората на крака при дълго стоене на токчета, може би ще се съгласиш с мен. А може би - неSmile)) Както и да е, това пък е моят дългогодишен опит с високите обувкиWink

Поздрави
Ралица

Melina
А... и сега малко :=off:
Елена, честит имен ден! Пожелавам ти здраве, щастие и да се реализираш колкото и където пожелаеш! Разбира се и много танци и усмивки :lol:

tino1904
Благодаря ти много ! Честит имен ден на всички именяци ! Живи , здрави и много щастливи и както каза Melina - много , много танцииии :ura:!!! Днес и малкия ми син има имен ден - бъди жив и здрав , бръмбарче , само радост да ни носиш !!!
Редактирана от tino1904 на 21.05.2009 в 16:11

castro
Ели, честит имен ден и от мен! Жива и здрава да си и много, много щастлива! Да не забравя - от същото и за малкия Smile

Поздрави,
Ники
Тя е бронирана здраво в гърдите,
и бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити!

tino1904
Благодаря !

tanyatasheva
В първия момент щях да повърна като осъзнах какво се случва.Wink Това беше моментното ми чисто интуитивно и неосъзнато впечатление. Основното, което публиката иска да види и да и бъде внушено като гледа салса в двойка според мен, е идеята за страст, чувственост, флирт между мъжа и женатаGrin. Това е нейното естествено първоначално предназначение. По същия начин ми беше неприятно да гледам изпълнението, което някой беше пуснал, на мъж с малко момиченце, дете, което си въртеше дупето, правеше шайнове и имитираше каките. Някакси в двойка ми беше неуместно, ако става въпрос за проява на вкус и поне малко художественост.Cool Като се абстрахирам от това, изпълнението е много добро, гледах го без музика обаче. На равно стъпало трябва да се използва балетна техника, което е по-трудно, но не мога да видя добре, дали все пак не е с някакви кожени обувки, които създават стабилност на крака. Високия ток също има своите неудобства, умора на крака, натъртване, и ако не е свикнал, нямаше да се справи толкова добре. На едно място прави контрашпиц, което съдиите ще го видят при всички положения, но някакси като има елегантна обувка с ток, не си личи толкова. Почти съм сигурна също, че преди шпагата има подскок и отлепяне от земята. Което още веднъж доказва, че и най-добрите го правят и това е една хитринка в правилника, която може да бъде взета предвид, или не.
Като се има предвид, че това е състезание, тоест спортна проява, е крайно несправедливо, освен неестетично, да се явява мъж като жена. Къде може да се сравни една жена със спортните качества на един мъж . сила, издръжливост, бързина. Елена е права – ако всички двойки са такива – да. Но така те са в привилигировано положение. Иначе като лейдис стайл е перфектен.
Нямам нищо против един мъж да танцува на сцена като жена, както и обратното, това са артисти. Но щом е така, да се облече като жена, да сложи високи токове, да се превъплати напълно. Иначе на парти за майтап, също е интересно да се танцува така, но не и на сцена, а на състезание е несправедливо. Smile

Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

Civcho
Аз съм впечатлен:kep: . Намирам го дори за красиво, защото е изпълнено перфектно и наистина е красиво. Няма значение дали са мъже или жени. Не мога да се съглася и с Таня, защото и тангото е измислено и първо се е танцувало само от мъже.
А и по нищо не личи това да са победители, просто са на финала, а може и просто да правят демонстрация или пък да си имат категория. Сигурно по някакъв начин е обмислено да се вписват в правилата.

molestosa
Това са победителите на Маян. Втори са ЛИз Лира и Кристиян Овиедо(май така му беше фамилията) и трети са един Луиз Агилар(не тоя от световното) и Шърли.
Ето и самото награждаване.
http://www.youtub...q7gLdL4KCU
Между другото тази странна двойка се е явявала и на световното на Алберт през 2007, но са стигнали само до полуфинал он1.

Civcho
Браво на пичовете!
Сега като се загледах и по другите участници на Mayan, мога да кажа за състезанието провеждано у нас, че е силно осъкатено от наложените, безмислени правила за акробатики и ефектни поддръжки. Губим ние, публиката:ibi:

El Doctor
е...гледах...в България по фестивалите съм гледал и по-Добри изпълнения...като хореография, пък и като техника...от класическа двойка мъж-Женa
с голямо удоволствие бих могъл да не ги гледам пак...

Nesquik_85
ооо, това бих го гледал с удоволствие на 2 малки ...но сериозно...отвратително е - 2ма мъже??!! Американците вече съвсем са полуделиShock

augustosalsapinochet
Отвратително...:tik:
Нищо общо с духа на САЛСАТА, само техника!
:kr:

tino1904
Подобни гледки могат да се видят на всички фестивали, могат да се видят и на българските , станало е вече банално и безинтересно , иначе в Америка съм виждала да танцуват подобни двойки по партитата , лично аз по принцип не приемам подобен род отношения , както и този начин на танцуването на салса

Civcho
Брей че пуритани са всичкиPfft. Аз пък виждам професионално танцуване и не им гледам в гащите:xox:

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.13 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,719 уникални посещения