BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
парти наблюдения
popi karu
Преди малко повече от година,отидох за първи път на салса парти,изтанцувах два ,три танца като съвсем начинаеща /с хора от клуба които ме навиха да отида/и имах доста време да наблюдавам.
Установих че долу - горе едни и същи жени танцуват,наоколо имаше доста жени на които им се танцува и доста мъже от клубовете които си "кибичат" т. е. нито танцуват ,нито пият, нито си разговарят ами си стоят.
Размислих се защо са дошли щом не им се танцува.Наблюдението доведе до следните изводи:
- Жените които танцуват,поемат инициативата, не чакат да ги канят,а директно издърпват мъжете на дансинга.
- Мъжете , които танцуват предпочитат да поканят жени ,които вече са ги канили или такива от активните ,които са от техният клуб.
- Тези дами които не са склонни да канят ,често си тръгват без да са изтанцували нито един танц.
-Тези кавалери които кибичат изтанцуват максимум един танц.

Ще ми е интересно някой ,който се е размислял върху салса-парти -психологията,да сподели своите впечатления.

tino1904
Моето мнение за един вид мъже които идват , а в момента , в който ги поканиш , започват : " Ох,тази салса , как ми омръзна , маниаци такива , пак и колко съм уморен ..... " Добре , де , питам аз , а за какво дойдохте ? Мъжете в повечето случаи очакват да ги каниш , защото са разглезени от вниманието на дамите , не са кой знае колко много са мъжете , които наистина танцуват добре , но иначе позите са ги научили . И като капак на всичко , като го поканиш и започне да ти се гъне отсреща колко е уморен - уф , ужас !

popi karu
Като си говоря стези момчета извън парти ситуацията,казват най- често музиката не им харесвала,което за мен е абсурно,може би се притесняват?но пък за мен ако тръгна да каня мъж,част от удоволствието на танца ми се губи,маъй ще изляза старомодна,така или иначе ми се налага да дръпна и аз, гледам обаче това да са тези които считам за приятелчета

Cuba_Libre
И аз имах такива наблюдения в началото - ако една дама не е супер мега добра танцьорка, или не ходи най-редовно на всички или почти всички партита, без да пропуска, няма шанс да танцува, каквото ще да става. От началото на последното лято обаче не бях стъправала на парти (както и на уроци по салса). Обаче: наскоро посетих петъчното парти в клуб Колорама. Предполагах, че ще танцувам най-много два-три пъти. Обаче, изненада- странно но факт- беше пълно с кавалери, които нямаха нищо против да танцуват с мен! Направо умрях да се чудя откъде са се появили тези изключително любезни кавалериSmile Аз доста се забавлявах, надявам се те да не са страдали от прекомерно настъпване от моя странаSmile
En el fin de semana quiero bailar...

thunderchief
popi karu писа:
Като си говоря стези момчета извън парти ситуацията,казват най- често музиката не им харесвала,което за мен е абсурно,може би се притесняват?но пък за мен ако тръгна да каня мъж,част от удоволствието на танца ми се губи,маъй ще изляза старомодна,така или иначе ми се налага да дръпна и аз, гледам обаче това да са тези които считам за приятелчета

Toва със загубеното удоволствие някакси не го разбрах. А и последния път като погледнах календара беше 2009 г., не 1899 г. и струва ми се отдавна няма да те обявят за лека жена ако си поканиш мъж на , уви много български танцьорки не го знаят.
Е за късмет има и дами на обратното мнение.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

popi karu
Да бе ,всяка дама на която и се танцува - се ориентира добре с календара, но в танца по двойки има "лейди стил" има и "мен стил", просто мен не ни харесва да започвам като "мен"Smile.
А никой който обича салса не разсъждава как някой може да го обяви за лекPfft.
Попитай си партньорките за тези неща ако не ми вярваш.

tino1904
Аз също съм старомодна / а както се оказва от правилника на състезанието на Стефан и стара Grin , мъка ми !!! / , та обичам да ме канят , както едно време , когато бях млада , но в салсата след няколкото партита , на които само стоях и чаках да ме поканят , изненадващо за себе си открих , че мога и аз да каня , че и в галоп да се хвърлям между парчетата , стига да искам да докопам желания партньор .Но откажат ли ми - не повтарям , инат , бре ! Ще чакам след време този индивид да ме покани , пак аз ще помисля ...
Редактирана от tino1904 на 22.04.2009 в 09:22

tanyatasheva
Как ме изкушавате да взема отношение. Значи ако не каните мъжете, ще си останете на сухо, при това съотношение на силите 1:10 в полза на мъжете.Cool Да, много е хубаво да те канят, била съм в такава ситуация (не в бг)- от момента в който стъпиш на дансинга те подхващат и накрая трябва да се спасяваш с бягство, наистина много е женско, да се дърпаш, да се назлъндисвашWink, но, едно голямо НО. Всеки път има конкретна ситуация, към която трябва да се нагаждаме. Ще споделя някои неща от личния си немалък опит. popi karu, не е нужно чак да ги дърпаш мъжете, заговори ги, усмихвай се приветливо. Опипай почвата, аз само като погледна един мъж, начина по който ме гледа и се движи покрай мен, веднага ми става ясно дали ще ме "огрее" съответната вечер от него, или не. Не забравяй, че и те са хора, и те се уморяват, може да имат нещо друго предвид тази вечер и т.н. Разбира се има случаи, за дърпането говоря, когато става въпрос за много желани и добре водещи партньори, когато е имало спор между две дами, коя го е пипнала първа заветния мъж. Как да не се разглезят. Много е важно къде ще застанеш. Ако ти се танцува много и непрекъснато, трябва да си близо до дансинга, права. Ако се забиеш в дъното на дискотеката, седнала на някоя маса и с гръб към дансинга, няма начин да танцуваш, освен в най-добрия случай със сътрапезниците си. Не на всички им се танцува много. Някои се задоволяват с два-три танца, зависи от темперамента. Има няколко основни типа салсерос мъже. Такива, които предпочитат само с познати жени, или приятелки, или от школата (особено тежък случай - само с гаджето си, или с една-две жени). С тях трябва да се сприятелиш. Има една много голяма категория, които са на "stand by", стоят и изчакват, каквото стане, това. Нито им се танцува много, нито не им се танцува. Могат да танцуват само веднъж, могат 10 пъти, според случая. Обикновено им е почти все едно с коя ще танцуват и най-често го правят с тези, които минават покрай тях, които ги заговорят, или ги поканят. Те са най-достъпните партньори, но имат и един недостатък - лесно манипулируеми са и ако някоя по-нахална ги захапе, могат да танцуват само нея цяла вечер. То и в живота е така, правете паралел и ще ви е по-лесно. Има и такива, които не канят, защото са много добри и желани партньори, те знаят че няма да останат непоканени и не се морят излишно. В момента, в който се натанцуват, се скриват някъде, за да си починат. От най-добрите има и друг тип - салса маняци и неуморими отгоре на всичкото. Те са най-желаните кавалери, но и най-недостъпните. Те си избират партньорките, защото могат еднакво успешно да танцуват и с начинаещи и с напреднали, успяват по много гъвкав начин да отблъснат набезите, така че да не обидят дамите, и те отново да им налитат при всеки удобен случай. Ако много го "желаеш", той няма да те пренебрегне напълно, ще танцува с теб и то всеотдайно, но така ще направи, че да не си помислиш, че всеки ден е великден. Такива не трябва да се притискат, остави го, изчакай да е в настроение, има случаи, когато неговия основен контингент го няма, и той е принуден ще не ще да танцува с тебе, защото му се танцува. Има такива, които танцуват само с напреднали, други - само с начинаещи, трети само с атрактивни и добре изглеждащи жени. Има момчета, с които, ако станете приятели, винаги ще танцуват с тебе, където те видят, но има и други, които не "повтарят" почти никоя жена, всички им омръзват бързо. Те дебнат да се появи някоя нова и веднага я хващат, но от този тип са малко. Моят принцип е, ако ми откажат танц, каня и втори път. Не винаги отказът означава, че не иска изобщо да танцува с тебе, може в момента да има хиляди други причини. Но ако някой ми откаже два пъти - край, повече не се занимавам с него, нява смисъл, има и други. Винаги съм обичала да танцувам много и с различни хора, но напоследък и аз почнах да танцувам предимно с приятелчета - по-весело е! Можеш да му съскаш, примерно ако не спазва ритъма, или нещо ти е крив, можете да се смеете заедно, ако се получи някакъв гаф. Абе цялата тая игра взе да ми писва с тия партита, отивам в залата и се натанцувам до припадък. Надявам се, че ви бях полезна.Grin
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

popi karu
taniatasheva,много ми хареса,ти не само гледаш,а умееш и да виждаш.Ценя това качество.
Ето няколко констатации:
- мъжете ,като пол, на парти са много
- мъжете ,като поведение на парти са малко
- салсеро не е мъж който кибичи
Оставете мъжете които не канят на мира, нек" си дремват докато узреят.
Ходете на парти с приятелчетата ,танците са с тях.
Ако някой много ви харесва - поканете го- или ще ви разочарова,или ше бъде удоволствие и другия път той ще ви покани.
Танцът е споделено удоволствие.

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.05 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,447 уникални посещения