|
Музиката или танцът?
|
| melody |
Публикувана в 19.06.2006 в 19:30
|

Известен

|
Интересно ми е какво ви харесва повече в салсата:музиката или танцът? Аз лично първо се запалих по движенията,стъпките,а след това започнах да чувам по-добре музиката и ритъма.Сега вече и двете ми доставят удоволствие: Как беше при вас в началото,кое ви запали повече: музиката или танцът?
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| Vlad |
Публикувана в 19.06.2006 в 22:30
|

Напредващ

|
Перкусията и останалите ритмозадаващи инструменти.
Винаги може и по-зле
|
| |
|
|
| espace |
Публикувана в 20.06.2006 в 13:04
|

Начинаещ

|
Melody, мен лично мен първо ме грабна танца. В интерес на истината музиката ме дразнеше,когато трябваше да я слушам без да мога да танцувам. Обяснавам си факта с това,че аз по принцип слушам доста по-различен стил музика. Но постепено с времето, колкото повече слушам тази музика започва все повече да ми харесва. Казвайки това не отричам факта, че от време на време ме заболява глава ако трябва да слушам само този стил
EDIT: admin (нарушаване на правилата на сайта и форума)
За хората които имат проблем с писането на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ... преводачка тук - http://forum.abv....at2cyr.php
Редактирана от admin на 20.06.2006 в 13:45
|
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 20.06.2006 в 14:09
|

Известен

|
espace,съгласна съм с теб! Аз по принцип обичам да слушам различни стилове музика,та като се зацикли само в един става малко дразнещо.Като цяло и на мен с течение на времето започна да ми харесва повече музиката.Взех да чувам ритъма по-добре. Има обаче песни,които и мен ме дразнят,в които много се набляга на ударните(как се казват тези инструменти в латиното....,а по принцип какви музикални инструменти се използват като цяло?).Понякога в някои песни ми е трудно да хвана ритъма и оттам и танца не ми върви.
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 20.06.2006 в 14:19
|

Известен

|
Ако е въпроса какво ме е грабнало в салсата - нито музиката, нито ритъма - една салсера ме грабна.
Ако се пита какво по принцип харесвам в салсата - музиката, танца и.....европейската интеграция
Впрочем, няма по яко от здрави перкусии (Ray Barreto THE BEST!!!!)
Иначе напоследък залитам по латино джаза(Май писах някъде че попаднах на страхотен диск - саундтрака на Calle 54 на Фернандо Труеба)
Редактирана от thunderchief на 20.06.2006 в 14:23
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 20.06.2006 в 14:55
|

Известен

|
thunderchief,а дали може да ми дадеш да изслушам този диск,че ме заинтригува още от предишния път като стана на въпрос?
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 20.06.2006 в 15:24
|

Известен

|
melody писа:
thunderchief,а дали може да ми дадеш да изслушам този диск,че ме заинтригува още от предишния път като стана на въпрос? 
Aми ако се дотътря тая събота до мансардата ще го взема с мене
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| admin |
Публикувана в 20.06.2006 в 17:01
|

Администратор

|
И в стила на темата - Нова анкета!!! Гласувайте
|
| |
|
|
| ostavka |
Публикувана в 01.08.2006 в 00:29
|

Фен

|
честно да си призная когато за пръв път отидох на салса не знаех къде отивам... после ми хареса танцът, а сякаш едновременно с него и музиката забелязвам, наистина, че в някои песни ритъма не се усеща така добре, както в други, но имам чувството, че тези с по-неусещащия се ритъм май ми харесват повече.. не знам всъщност... и като казах ритъм, се сетих за нещо, което искам да попитам дамите... има мъже, които знаят много фигури, но не случшат музиката и съответно им бяга ритъма... тааа когато танцувате с такъв мъж- не ви ли дразни, че той ви води в някакви фигури, но без ритъм... и какво правите по вапроса? скоро танцувах с един мъж, който ми каза:"ти ме води в ритъма, аз ще те водия във фигурите" (в интерес на истината успя да се получи хубавичък танц). а преди доста време спорих с един младеж, който твърдеше, че нямало разлика дали си на 1 или на 5!!!
|
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 01.08.2006 в 00:53
|

Известен

|
ostavka,да ти кажа честно и аз се дразня,когато кавалерът не е в ритъм.Така започвам да се обърквам.Друг е въпросът,че на някои песни по-трудно се хваща ритъма,а на други пък се променя многократно по време на дадената песен..и съвсем се объркваш.
|
| |
|
|
| Teri |
Публикувана в 01.08.2006 в 08:47
|

Напредващ

|
Лично за мен повече ме омагьосва танца, отколкото музиката. Имам си няколко любими парчета, които си слушам и без да танцувам, но танцът е далеч по-приятен за мен Иначе сега съм на вълна Mary J Blaige and U2 - One, такива песнички. Но и на това съм танцувал веднъж Салса 
Ритъмът още ми е трудно да го уловя, вярвам, че ще го усетя. Всъщност, онзи ден учих една жена да танцува в Салса Плюс, усетих, че като уча и се отпускам повече и улавям ритъма (особено като партньорката разчита на теб да и покажеш кога да започне). Тогава явно се съсредоточавам повече в музиката. Засега обаче се водя за ритъма по партньорката на моменти 
|
| |
|
|
| ostavka |
Публикувана в 01.08.2006 в 11:42
|

Фен

|
един от най-приятните ми танци напоследък, беше с един младеж, който беше по-НЕнапреднал от мен(пък то и аз не съм кой-знае колко напреднала), не знаеше много фигури, но затова пък чуваше ритъма идеално и много ми хареса как води
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 07.08.2006 в 12:05
|

Известен

|
С удоволствие ще отговоря на този въпрос. Категорично музиката, която познавах и обичах много преди въобще да знам, че същесвуват уроци по салса. А танцът оттогава се е променил много... Без значение какъв стил, дори да се появят нови, бих ги изучавала с удоволствие, само и само да имам повече начини, с които да изразя какво чувствам, когато танцувам салса. А музиката защо ми харесва - нямам никакво обяснение. Предполагам заради убийствения ритъм, който създават ударните инструменти. Мога да слушам и танцувам с часове без да ми омръзне, стига да няма блудкави мелодии. |
| |
|
|
| karfi4ka |
Публикувана в 08.08.2006 в 14:00
|

Известен

|
"Музиката или танцът" е един от многото люти спорове, които сме водили с моя партньор. Той е твърдо за танца, аз - за музиката. Той иска да учим нови фигури, аз искам да танцуваме. Той държи да сме много добри, аз държа да сме усмихнати. 
Много хора ни мислят за гаджета, ама не сме. Всеки си има своя личен живот. Просто докато танцуваме влагаме много желание и всеки иска да даде нещо от себе си.....и май отдавна всъщност не сме спорили музиката или танцът..... |
| |
|
|
| ivannn |
Публикувана в 08.08.2006 в 14:32
|

Звезда

|
това е като въпроса за кокошката и яйцето
за мен началото е в музиката.
единственият начин да ми дойде муза да танцувам без музика (или с тиха такава) е ако заблъскат перкусиите в главата ми :-))
преди да се захвана с танци си бях музикален маниак (луд за връзване), а сега вече си имам и цяла програма 
"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди
|
| |
|
|
| Cuba_Libre |
Публикувана в 08.08.2006 в 14:33
|

Напредващ

|
Мене първо ме грабна музиката. Известно време много се кефех да я слушам, после си казах "Защо да не мога да го танцувам това", след още малко време видях, че близо до нас има уроци по латинотанци и... вече щом чуя салса или изобщо латино, започвам (мислено или действително) да танцувам. Днес сутринта в офиса новата колежка влезе и ме завари да си се кълча така, както съм седнала на стола, под звуците на едно горещо парче...
Редактирана от Cuba_Libre на 08.08.2006 в 14:35
|
| |
|
|
| Melina |
Публикувана в 08.08.2006 в 15:21
|

Напредващ

|
За първи път попаднах на един малък салса купон съвсем случайно, нямах идея какво да очаквам. Гледах двойките, които танцуваха и честно казано не ми харесаха особено, почти не влагаха емоции. Беше по-скоро въпрос на чест преди да си тръгна да науча основните неща. Показаха ми, научих ги и... забравих за салсата през следващите две години. Записах се в една школа, когато гаджето ми беше войник и аз откровено скучаех. Реших, че салсата е лесно и неангажиращо хоби. С времето се убедих, че не е така, но по стечение на обстоятелствата първо открих танца, а доста след това оцених и музиката. Сега съм на етапа, в който мога да танцувам добре само ако музиката докосне душата ми
По-добре навреме, отколкото късно!
|
| |
|
|
| Victor |
Публикувана в 08.08.2006 в 23:26
|

Начинаещ

|
И при мен първо беше танцът 
когато се записах на салса слушах много малко латино. Но след като се научих да данцувам (малко или повече ) започна да ми харесва и музиката |
| |
|
|
| marinata |
Публикувана в 12.09.2006 в 23:10
|

Начинаещ

|
а пън аз тръгнах на уроци без да имам никаква представа от танц и музикар просто така се случи...и от раз се запалих, бях погълната от красотата на танца на фона на горещата, чувствена музика.... просто всичко върви накуп при мен
vamos a bailar!
|
| |
|
|
| herairness |
Публикувана в 22.09.2006 в 02:55
|

Звезда

|
мен пък и двете еднакво,и естествено...инструктор(к)ите...то без тях нищо не става
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...
|
| |
|