BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Сервитьорките в България, най-тъжните
wisart
Здравейте. Много се извинявам за латиницата.Не е много салса свързана темата, но си струва да се пo дискутира. От вчера сам на българска земя след 18 месеца отсъствие и днес с нетърпение излязох навън да погледам красиви, елегантни, стройни дами как се разхождат под пролетното слънце, гледка рядка за САЩ. Видях се с приятел които пак дойде от Англия в тукашната "Лагуна". Много ни хареса, обаче... От години виждаме едно и също нещо по цялата земя българска. Сервитьорката в България на пyк на цялата си прелест и чар никога не се усмихва. Това е страната с най-тайните и нещастни сервитьорки. От край време е така и продължава и до днес. Питам приятели когато се завърнат от БГ дали са видели усмихнати сервитьорки, и винаги получавам отрицателен отговор. За това посещение сам си поставил за цел да определя процента на усмихнатите такива. Не знам дали сериозната и безразлична физиономия е изискване към персонала, но е тотална епидемия. До колкото разбирам доста от вас бродят по света. Е кажете бе хора, вие другаде видели ли сте толкова нещастни сервитьорки. Явно това е много отегчителна работа. Ами то това занимание изглежда като вид присъда, обществено полезен труд или нещо подобно. По принцип винаги оставям бакшиши, то за бакшиш работят хората сервитьори и бармани. Поне така сам се научил. Днес оставих по неписано правило стандартния New Йоркс-ки бакшиш. Утре няма. Докато не видя усмивка на тия иначе чаровни физиономии. И преди да кажете "глейте го пак тоя къв се е разглезил" си помислете къде другаде по света ви обслужват начумерени сервитьорки. Поздрави на всички салсероси. Много се надявам да стане чудно парти на салса фиестата.

EDIT: admin - писането на латиница/шлокавица е ЗАБРАНЕНО!
Автоматичен превод - тук

Редактирана от admin на 19.04.2009 в 17:15

k1k
Ако искаш да видиш усмихнат персонал отиди в някоя от елитните чалготеки. Там са парите, там са и изискванията към персонала .Друга е обстановката, друго е отношението дори на охраната, всичко е различно.

По кафенетата е кофти отношението. В доста от ресторантите дори също.

Ти както си я подкарал ще искаш и таксиметровите шофъори да не пушат в колата без да те питат.Ще очакваш и в магазина като влезеш да те поздравят , ама си в България. Тука си има друга реалност и друг манталитет най-вече.

Да ти кажа само, и в западна Европа (пр. Франция) има подобно отношение.

В щатите е различно, в Африка е различно , но това е положението.

В никакъв случай не искам да кажа , че тази реалност ми харесва, но спри , огледай се, спомни си ,че си в България и тогава се впечатлявай на отношение и други подобни неща.

Поздрави Smile

popi karu
Май бях чела някъде проучване че българинът се се самоопределял , като най- нещастния в Европа.
От друга страна принципът ми за бакшиша е следния- като си доволен и повече да е плащаш с кеф, като не си и малката сметка не си струва

tanyatasheva
Доколкото знам, и сервитьорките и барманките ги интструктират да са сдържано любезни и да не фамилиарничат с клиентите. Иначе как ще излязат на глава с пияниците. Аз пък не обичам някой да ми се хили служебно и фалшиво. Всяка такава усмивка означава “дай пари”, или “купи нещо”.Cool
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

mira2605
И аз не държа да бъдат грейнали от щастие, че ме виждат, освен ако наистина не са щастливи в този момент. Аз държа да бъда обслужена любезно и бързо (което се случва все по - често) да бъда изслушана търпеливо и да ми бъде отговорено точно на въпросите относно храната които задавам - за мен това е отношение, което заслужава бакшиш. В Плевен се натъкнах на една сервитьорка, която беше доста сериозна, обаче в заведение с около единадесет маси, всичките заети (само една сервитьорка), на мен не ми се налагаше да чакам повече от 5-6 мин за да си получа напитките и салатите и не повече от 20-25 мин за основното ястие. При това, когато си поръчвам (аз поръчвам доста тутавичко) в нито един момент не се почувствах притисната да побързам с поръчката и в момента, в който се настаних на масата получих меню, в момента, в който погледнах, към нея, тя дойде да приеме поръчката. АБСОЛЮТНО НЕ МИ ПУКА, ЧЕ НЕ Е УХИЛЕНА ДО УШИТЕ!!!!!!!!!!! Аз през цялото време се чувствах все едно това заведение работи само за мен!

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.04 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,817 уникални посещения