BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Какво му трябва на един...салсерос?
Emil
Предистория - въведение

В днешни времена или по-скоро човек без задължения в събота (официален отработващ ден) се замислих над това да бъдеш запалянко, фен на салсата. Не отдавна в сметката с груби сметки се присъедини и една дама, но реших да обобщя и грубите сметки да бъдат конкретни, точни и прецизни.(ще се убедите, че не са чак толкова точни Smile )

Същност – изложение

За да бъдеш запалянко и да можеш да посещаваш мероприятия свързани с латиното е необходимо да:
 Посещаваш поне 2 пъти седмично уроци – варират от 5 до 8 лв. на час
 Закупиш поне един чифт удобни обувки за танци – варират от 120 до 250 лв. (не говорим за мадамите, те са с най-малко два чифта обувки на същите цени)
 Посещаваш поне веднъж седмично парти – варират от 15 до 25-30 лв. (имайте в предвид, че някои посещават най-малко 2 пъти в седмицата)
- 1ви вариант - вход, мин. вода, такси
- 2и вариант – вход, алкохол, безалкохолно, такси
 Посещаваш поне едно мероприятие от тип конгрес, фестивал – варират от 80 до 120 евро (зависи колко по-напред закупиш своя билет). Тук трябва да се отбележи, че поне 2 пъти в годината, салсеросите посещават такъв тип мероприятия.
 Посетиш поне едно мероприятие тип екскурзия в България – варират от 65 до 75 лв. на вечер
 Посещаваш поне веднъж годишно конгрес, фестивал в чужбина – варират от 100 до 160 евро (без настаняване, самолетни билети, такси и прочие задължителни дребни неща)

Заключение – извод
Тъй като не мога да сметна общата сума, нека всеки един от вас да го направи за себе си, индивидуално, така ще види какво му трябва на един салсерос. Wink
П.С. да се отбележи и закупуването на подходящи дрехи за различни цели: тренировки, парти, white, red и всички други цветове.
нямам снимка размер 100x100, be back

thunderchief
да се отбележи и закупуването на подходящи дрехи за различни цели: тренировки, парти, white, red и всички други цветове.

Безкрайно ненужни разходи. Биха били продиктувани единствено от лигня, мерак за позьорство и нежелание да се вгледаш в наличните дрехи в гардероба си, но не и от някаква друга необходимост.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

FABRICIA
Това с дрехите и аз не го разбирам много...досега нямам и една дреха, която да съм я купила с идея "за салса" независимо дали за парти или тренировки.../изключвам сценичните костюми, но стигне ли се до там не говорим за обикновен салсерос, а за занимаващ се професионално с това, а когато се занимаваш вече професионално е нормално да отделяш повече средства/...
Та...в тоя ред на мисли съм напълно съгласна с първите четири точки...но не и с останалите две, както и с пояснението за дамите в точка 2, че им трябват повече от един чифт танцувални обувки - ако не се занимаваш професионално един чифт са напълно достатъчни!Smile
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

tanyatasheva
“Цивилните дрехи” много често не стават за салса (при жените). Никога не бих рискувала нещо да ми се увива, да ми пречи на въртенето, да ми се смъкват презрамките, да увра от жега, или да се пребия, ако ми се заплете тока в панталона, в случай, че е прекалено широк, или дълъг.Smile Тук най-малката беда е да ти се види нещо, или да ти се разкопчае сутиена.Smile Така че аз пък , почти не купувам дреха, без идея за салса, което не означава, че задължително трябва да е нещо скъпо, даже напротив. За тренировка пък избирам още по-удобни и функционални дрехи, най-малкото да се настроя психически. Обувки също е необходимо да има няколко чифта, в замисимост от мястото, където ще се танцува, но това не го спазвам.Smile Така си седят, а танцувам с най-ниските и най-удобните. Най ми е мъка, че не мога да танцувам с гривните, пръстените, герданите….и т.н., но си наваксвам през останалото време.Smile Всяко хоби иска пари, има и много по-скъпи – ски, тенис...
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

dian
Пари му трябват на салсероса..
Аз пък си направих труда да сметна .. на база подадените "входни" данни Smile и ми се получи сметка от порядъка на 280-300 лв на месец (не включих международния евент, защото много малко от БГ салсеросите посещават такива според мен). Сумата не мисля че е голяма в сравнение с мероприятия свързани с друг тип музика, където само входа в заведение е 15-20 лв, да не говорим за тренировки, екскурзии и конгреси ....
Имаме едно от най-евтините занимания .... Grin

http://www.salsadjs.net
chayanne
Танче и аз мисля, че облеклото на дамата не трябва да създава предпоставка да се пребиеш - за тази цел има кавалериCool

thunderchief
Всъщност всичките описания по-горе навеждат на това, че нашенското салсерос приема салсата главно като някакъв вид кълчене. Никъде не видях да се споменават разходи за музика(СD). Което предполагам означава едно от двете неща(или и двете):
1. "Виж кви врътки знам. Мани я тая музика. И не ми говори с имена, че нищо не значат за мене."

2. "Да не съм луд да купувам музика. DJите за кво са? Пък и от нета що музика мога да изцоцам."

dian
Тъндъре ...
под салсерос се разбира танцьор Smile мани ги DJ-ите Smile там сметките са други .....

thunderchief
dian писа:
Тъндъре ...
под салсерос се разбира танцьор Smile мани ги DJ-ите Smile там сметките са други .....

Така де, така. Танцьор.
Ама първо, слушането на музика би трябвало да е част от обучението на въпросния, за да може да се научи образно казано "да си намира пътя" из инструментите и да я интерпретира някакси аджеба тая музика(обратното представлява механично навръзване на заучените фигури, което определено не е танц) и второ не е пък зле да я познава салсероса тая музика.
Иначе наясно съм, че са малко по-други сметките при DJите. Просто при хората колекциониращи музика сметките са горе долу сходни.

dian
thunderchief писа:
dian писа:
Тъндъре ...

Така де, така. Танцьор.
Ама първо, слушането на музика би трябвало да е част от обучението на въпросния, за да може да се научи образно казано "да си намира пътя" из инструментите и да я интерпретира някакси аджеба тая музика(обратното представлява механично навръзване на заучените фигури, което определено не е танц) и второ не е пък зле да я познава салсероса тая музика.
Иначе наясно съм, че са малко по-други сметките при DJите. Просто при хората колекциониращи музика сметките са горе долу сходни.

Незнам .. не разбирам тук Smile На мен и без това ми казват че не мога да танцувам Smile и не смея да коментирам танцувални теми ...
Само смятах разходите Smile

tanyatasheva
Споко, презаписваме си пиратска музика на поразия.Grin Е, някои имаме и оригинални, но от това перо определено може да се пести.Smile
Ако ходиш често на парти, в залата и на работа, не остава мнаго време за слушане.Smile
Редактирана от tanyatasheva на 15.03.2009 в 18:28
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

El Dragonero
Музиката е ясна - Буболечка кючек! Grin
Дрехите - яки и удобни! За дамите задалжително предизвикателни - та да може кавалерите по-често да ги гледат, а не да се озартат като РАДАРИ! Smile
Алкохола требе да се лее в скромни количества, но качествено! Wink
Казано иначе - трябват си кинтиииии! Cool

El Doctor
dian писа:

Я, каква интересна темааааа...
Съгласен съм с Диан...е , айде не най-евтиното, но едно от евтините занимания включващи психически и физически релакс /за някои дори фитнес/Grin, плюс запознанства с разнообразни и интересни хора. Една моя позната покрай салсата що бизнес контакти установи...Grin

thunderchief
Ми поздравления на твойта позната Докторе. На мене пък покрай салсата ми вързаха най-яката тенекия в живота. Кой как се уреди явноSmile

chayanne
Тъндаре, сега остава да се научиш да тупаш на тенекията и кючека е уреден... бубулечките друг да ги уреждаSmile

ladysmile
dian писа:
Пари му трябват на салсероса..
Аз пък си направих труда да сметна .. на база подадените "входни" данни Smile и ми се получи сметка от порядъка на 280-300 лв на месец (не включих международния евент, защото много малко от БГ салсеросите посещават такива според мен). Сумата не мисля че е голяма в сравнение с мероприятия свързани с друг тип музика, където само входа в заведение е 15-20 лв, да не говорим за тренировки, екскурзии и конгреси ....

Абсолютно съм съгласна! Има много по-скъпи хобита, а това да ходиш на 1 парти седмично и да дадеш някой лев за уроци не е по-различно от излизането вечер, където и да било.
Обувките - да, трябва да са удобни, но отново няма разлика дали си салсеро или пък отиваш да танцуваш където и да било другаде - все ще заделиш пари за тях Wink
За музиката - Тъндър, съжалявам адаш, но тегленето от Интернет засега си остава най-лесния начин Wink Как иначе можеш да се сдобиеш бързо, лесно и евтино с 5 диска на Fania all stars например Wink
...Иначе сметката и аз я направих... Понеже планирам тази година посещение на 3 събития в България и 3 в чужбина... Даже събрах точните си цифри в една скромна табличка... Общата сума за годината по точки 4 и 6 от списъка на Емил е четирицифрена и не започва с 1 или 2 Wink Останалите точки изобщо не искам да смятам, че може и да се окаже, че половината ми заплата отива за салсата...

mira2605
Моля да извините една външна на форума салсера, но за мен за да нарече един човек себе си салсеро/а е необходимо единствено и само да обича до смърт тази МУЗИКА (което от финансова гледна точка е напълно безплатно)! Аз съм виждала да се танцува салса на музика, която категорично не е салса. Ако не можеш да различиш ритъма и структурата на салсата (което смятам, че не толкова трудно) смятам, че не можеш да наречеш себе си салсеро/а. Друг е въпроса доколко това обобщаващо понятие салсеро/а е точно. Смятам, че то се отнася за изпълнителите на салса, а не за слушателите и танцьорите на салса-принципно (както ранчеро/а, румберо/а и т.н.).
От друга страна, ако на мен ми е необходимо да слушам ежедневно, бих казала ежеминутно салса, но не мога да си позволя оригинален диск, какво увяхвам ...
От друга страна качествените изпълнители в този жанр са толкова много че е невъзможно да знаеш и слушаш всички, тогава какво пак не си салсеро/а. Смятам, че всеки човек избира кои са любимите му изпълнители и съответно слуша тях. Аз например не харесвам Маело обаче това не ме прави по-малко салсера.
Едни такива неща ме вълнуват като прочетох темата ... Smile

thunderchief
A, не не увяхваш колежке. Просто се принуждаваш да се съобразяваш с избора на някой друг, който вече е качнякаква пиратска музика някъде из нета и не можеш да направиш свой си собствен избор. И естествено по-стари и хубави неща(онова дето му викат "салса с джаз" примерно) може да чуеш само ако DJя е достатъчно изхайлазен и не следва плътно общия вкус ами си позволява да пуска и музика за ценители. И те така.

dian
сметките са си сметки ...

Колко струва забавлението ?
Нима всичко е пари ?

mira2605
най-хубавото на днешното време е че в нета можеш да намериш всякакви неща - за ценители или за преминаващи през определен жанр Smile
http://www.youtub...annel_page
Pete el conde Rodriguez - Catalina la o
ето това например идея си нямам има ли го на диск обаче просто е мания смятам аз (сега, спорен е въпроса доколко това е точно салса или си е чиста румба обаче е просто маняшко според мен).
обаче въпроса е че на тези хора това им е работа и е абсолютно редно да си купуваш дисковете обаче ако заплатата ти е 800 лв. живееш под наем и имаш 15 годишен син ... ами налага ти се да изчакаш времето когато можеш да си позволиш да бъдеш наистина коректен което мен много ме мори защото тези хора са ми донесли толкова радост че най-малкото което мога да направя е да си купувам техните дискове.
но иначе лошото на днешното време е че ако искаш да чуеш салса трябва да отидеш в ню йорк например в клуб защото някак си много позахаря напоследък салсата и поне да захарна захарна ама качествена а то вече и салса изпълнителите започнаха да прибягват до балети и разни др. визуални добавки сякаш музиката не е достатъчна
както и да е май това точно не е темата Smile
разбира се когато слушаш салса няма начин да не ти се пританцува просто няма начин обаче хора то аз като реша да отида в салсата лекичко се поизнервям щото първо всички знаят определени фигури и съответно не мога да поканя някой от танцуващите щото аз не знам точно тези фигури и мога единствено да си танцувам самичка в което няма нищо лошо разбира се обаче като се прибави и факта че музиката определено е салса обаче някак си копи пейст как да различиш един изпълнител от друг като те са еднотипно звучащи
сямтам че най-омайното на салсата е разнообразието на изпълнители би трябвало танцуването да бъде също толкова разнообразно и от всичко казано до тук аз смъквам разходите до 30 тина лева месечно Smile и то в определени месеци
Но иначе ако можех да си позволя щях да определя около 100-200 лв. месечно за дискове и два пъти годишно в ню йоркски салса клуб за да чуя САЛСА а не нещо друго подобно на салса Smile
всъщност странно е че точно САЩ може да предложи това ...

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.11 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,447 уникални посещения