|
Българин стана шампион по латино танци на Гърция...
|
| Ljube |
Публикувана в 04.02.2009 в 12:38
|

Начинаещ

|
Днес попаднах на това: http://www.vsekid...m/?p=45042 - Българин стана шампион по латино танци на Гърция.
Макар, че заглавието "латино танци на Гърция" е малко как да кажа 
Дали някой от вас е чувал или познава този човек? И ако има малко повечко информация: какви са точно латино танците?.. Салса или пък от Латино-американските състезателни?
Любопитно ми е Явно БГ-то сме навсякъде и то на челните места... За най-доброто и най-лошото
|
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 04.02.2009 в 14:05
|

Известен

|
Любе, момчето е от клонинг-а на нашите social dances - латиноамерикански танци.
През 2006 е в челната класация на Open състезание в София в категория Professional Grand Prix - La, още тогава се състезава ЗА ГЪРЦИЯ, подчертавам дебело!
Ами, какво да кажа, честито! |
| |
|
|
| Ljube |
Публикувана в 04.02.2009 в 14:19
|

Начинаещ

|
хех Благодаря Докторе 
ама на кой честито?..
- на гърците на ГКПП Кулата;
- на българина спечелил първо място, но състезаващ се за Гърция;
- на Гърция, че такъв българин се състеза за нея;
- на България за тоя българин?...
мда, обърквация
|
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 04.02.2009 в 15:29
|

Известен

|
Ljube писа:
хех  Благодаря Докторе 
ама на кой честито?..
- на гърците на ГКПП Кулата;
- на българина спечелил първо място, но състезаващ се за Гърция;
- на Гърция, че такъв българин се състеза за нея;
- на България за тоя българин?...
мда, обърквация 
Е това е въпросът!!!
И аз се питам... |
| |
|
|
| sorrysorry |
Публикувана в 05.02.2009 в 12:22
|

Начинаещ

|
Става въпрос за спортни танци,Киро от доста години живее в Гърция и се състезава за там.Незнам в какъв смисъл е клонинг на social dances?Момчето винаги се е състезавал в спортните танци и това е ....
nadigrai me
|
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 05.02.2009 в 14:40
|

Известен

|
sorrysorry писа:
Става въпрос за спортни танци,Киро от доста години живее в Гърция и се състезава за там.Незнам в какъв смисъл е клонинг на social dances?Момчето винаги се е състезавал в спортните танци и това е .... 
Не става въпрос че момчето е "клонинг", а че спортните и латино танци са клонинг на социалните латино танци.
И това е , Минке, положението, колкото и да не му се нрави на някой...
Както и преди съм казвал добре че са били /през едва 1952г.!/ Pierre Zurcher Margolie и партньорката му Doris Lavelle, както и Walter Laird да видят, аджеба какво става по Куба и да поставят основите на съвременните латиноамерикански танци и да ги стандартизират...за да се развият с всичките им плюсове и ...минуси.
А за тези, които се интересуват от история и знаят , че нещата в салсата не са от вчера нека погледнат :
http://www.nme.co.../Palladium
Machito, Tito Puentes, Tito Rodriguez
Palladium ballroom - The Temple of the Mambo

Танцьорите там да не са по-лоши от тези на състезателните танци...? |
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 05.02.2009 в 21:14
|

Известен

|
Имах запитвания към темата, ето препратка към една важна книга на спаменатия Walter Laird:
The Ballroom Dance Pack
Walter Laird - Author
$25.00 Book: Hardcover | 9.37 x 11.18in | ISBN 9781564584830 | 17 Jan 2005 | Dorling Kindersley
Пуснете в търсачката ... ето и малко описание на съдържанието:
Glide your way through the most popular ballroom dances-the Latin Cha Cha Cha, Rumba, and Samba; as well as modern classics like the Waltz, Quickstep, and Tango-in this accessible and entertaining dancing guide. With a partner or on your own, the Ballroom Dance Pack is all you need to master the 6 most popular dances in the privacy of your own home.
Успех било в с тандартни и латиноамерикански, било в социални латино танци, било и в двата бранша, само се забавлявайте и бъдете здрави! 
|
| |
|
|
| charlies_angel |
Публикувана в 06.02.2009 в 19:29
|

Напредващ

|
Супеееееееер :goo:
Трябва да се гордеем с него..независимо за кого печели титлата...все пак е българин!Браво :va::goo:
"След мен не знам какво ще бъде,
но сигурно ще бъде по-добре,
и само за едно ще съжалявам,
че няма да ме има някой ден ....."
|
| |
|
|
| La Tiburona |
Публикувана в 07.02.2009 в 03:13
|

Напредващ

|
:ibi: charlies_angel писа:
Супеееееееер :goo:
Трябва да се гордеем с него..независимо за кого печели титлата...все пак е българин!Браво :va::goo:
Хм,хм,хм..............:ibi:
Аз пък бих се гордяла да кажем....с Алфредо, който се състезава от името на България, а този, кой знае кой го знае че е българин...Но все пак честито за усилията! |
| |
|