BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Salsa versus Tango-какво мислите?
El Doctor
Здравейте!Скоро в "Капитал", се появи една статия, която разбуни денс духовете...
За тези, които не са я чели:
http://www.capita...yid=619467

А какво е Вашето мнение?
Аз лично смятам, че съчетанието на двата танца е страхотно / има дори музика,която е танго-ча, който иска ще му дам препратка/, но само и единствено танго-то и то като белег за принадлежност към някаква "sophisticated" прослойка и висше усещане е напудрено и претенциозно... От друга страна , за голямо съжаление, оставяме у някои танго любители впечатлението , че салсата е за хора "които си чупят" ръцете, което е много жалко, защото салсата всъщност въобще не е и не бива да е това...Wink

thunderchief
За мен тангото е танц, в който единият партньор иска да спъне другия, а другият бяга, за да не падне.

Mигел го е заковал хиперточноSmile То и на едната снимка в статията изглежда все едно девойката се опитва да обезвреди танго партньора си със шут в дрънкулките

От друга страна , за голямо съжаление, оставяме у някои танго любители впечатлението , че салсата е за хора "които си чупят" ръцете, което е много жалко

Ей тия денс духове много лесно се разбунватPfft. Защо пък трябва да ни пука какво е мнението на танцуващите танго? Интересно ако видят Джеймс Кобо на живо какво ли ще си помислят? Примерно, че човека няма ставиSmile

Въобще я си танцувайте и не обръщайте внимание на глупостите за великите денс духове, салсата в сърцето и тям подобни
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

Cuba_Libre
О, каква подходяща за изказване от моя страна тема! Защото по стечение на обстоятелствата от 3 месеца вместо на салса ходя на уроци по танго за начинаещи. Това изказване на Мигел за спъването и бягането много ме развесели. И на Thunder-a - за ритника в дрънкулките също. Никога не би ми дошло на акъла да мисля по този начин за тангото. Grin Очевидно всичко е въпрос на нагласа и темперамент. За някои хора салсата и тангото са versus, за други - точно напротив. Аз харесвам и салсата, и тангото и комбинацията от двата танца и двата стила музика ме обогатява емоционално и надявам се - технически танцувално. От друга страна ще дам пример за съпруга ми, който 5 години отказваше да идва с мен на салса, защото "било абсурдно да си върти задника като някакъв гей" :smu: (много ме е срам да оповестя това негово виждане). Обаче за тангото веднага се нави и му харесва. Всъщност имам пъклен план как да го накарам да му хареса и латиното. :-dev:Понякога ни преподават стила милонга, който е с малки ритмичнистъпки и с плътен контакт. Та като усвои милонгата, ще пробвам да го науча да танцува меренге, и оттам се надявам да се убеди, че салсата не е гейски танц.
Имам пък един познат, който обожава спортните танци, вкл. и стандарните, с изключение на тангото, защото било прекалено агресивно за неговия темперамент. Няма афинитет и към и салса.
En el fin de semana quiero bailar...

Garo
Аз също така започнах даси занимавам с танго и мога да кажа че е с десетки пъти по сложно от кой да е стил салса, не спорете така е...
Само ,че моята цел е да синкопирам 2 та танца и така това да ми доставя по голямо удоволствие, също така една добра подготовка в танго може да ти позволи да го съчетаеш с почти всяка музика, все по навлизащото бачатанго и на последък страста която все ни отминава (може би няма интереси да дойде и във БГ) невероятно социялната КИЗОМБА ето малко http://www.youtub...annel_page и още малко http://www.youtub...annel_page

Също така и не се канят звезди луди и нестандартни от новото поколение салсероси, да не би да олекна салса нивото у нас http://www.youtub...annel_page - може да видите и останали те му изпълнения ...
Редактирана от Garo на 01.02.2009 в 14:37

vanko1
Гаро, според мен не е удачно да се сравняват танците и да се твърди кое е по- лесно, по-сложно, по-аристократично и т.н. Те са просто различни- интерпретират различна музика и съответно задоволяват различни вкусове. Леко се дразня от пренебрежителното отношение на част от хората, танцуващи танго, по отношение на латиното. Те си знаят, това е техен проблем. Мога само да кажа следното- салсата у нас е на световно ниво, доказателство за това са успехите на състезателите ни, както и радушния прием на нашите инструктори в чужбина. Обратно- тангеросите има много да се учат. Преди година гледах един танц по телевизията на световните шампиони по аржентинско танго. Няма нищо общо с нивото, което съм виждал у нас в няколко от софийските школи по аржентинско танго. Много хляб има да ядат колегите, докато се доближат до това ниво. И докато го правят, нека не обсъждат салсатаSmile
Тангото е страхотен танц и идеята да се съчетава със салса и бачата не е нова. Първият, който го прави успешно и създава свой собствен стил, е Алекс да Силва- трикратен световен шампион по салса от Майан и "баща" на ЛА- стила. Ако някой иска да види нещо красиво, нека потърси негови клипчета в интернет. Много шайни и много базови движения от аржентинско танго, вкарани в салса ритъм. Уникален е!

FABRICIA
О, много съм съгласна с Ванко. Не е никак уместно и редно да се сравняват танците. Този е по-хубав, онзи е по-динамичен...или пък по-сложен?!? Това е толкова субективно.
И салсата и тангото са много красиви, а Алекс де Силва наистина ги съчетава по страхотен начин, особено когато има в ръцете си партньорка с мнооооого дълги крака - виждала съм го наживо! Smile
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

thunderchief
Garo писа:
Аз също така започнах даси занимавам с танго и мога да кажа че е с десетки пъти по сложно от кой да е стил салса, не спорете така е...
Само ,че моята цел е да синкопирам 2 та танца и така това да ми доставя по голямо удоволствие, също така една добра подготовка в танго може да ти позволи да го съчетаеш с почти всяка музика, все по навлизащото бачатанго и на последък страста която все ни отминава (може би няма интереси да дойде и във БГ) невероятно социялната КИЗОМБА ето малко http://www.youtub...annel_page и още малко http://www.youtub...annel_page

Също така и не се канят звезди луди и нестандартни от новото поколение салсероси, да не би да олекна салса нивото у нас http://www.youtub...annel_page - може да видите и останали те му изпълнения ...

Arno be Garo, stom si rekal - nema da sporime.
Inache tia pisania prosto pokazvat kak nai nakraia masovo ste zatacuvate on2 i ste si doidem na prikazkata.Pfft
Sorry za latinicata, compa e public
Редактирана от thunderchief на 02.02.2009 в 02:33

Garo
Невидях някъде да ги сравнявам или съпоставям ,а говорих от моя точка за смесването им и кое според мене пак е по трудно за заучаване, а Тъндъре на 2 никогаааааааа братче ,може би като окуцея или стана 150 килаGrinGrinGrin
Редактирана от Garo на 02.02.2009 в 11:03

thunderchief
Pak ste si govorim. Za nachalo uspeh sas sinkopiraneto na salsata i tangoto, drugoto samo ste si doidePfft

La Tiburona
Само салсааа!Wink

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.08 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,719 уникални посещения