Какво е музиката за вас?Какво обичате да слушате освен латино?
Аз обожавам музиката...не мога да си представя живота без неяСлушам почти постоянно нещо Музиката ми дава сили,вдъхновение,успокоение,опиянение...Връща ме в забравени моменти,в някакъв друг етап от моя живот,припомня ми мигове,случки,погледи,думи...Имам си музика за релакс,музика за любов,музика за добро настроение,за дивеене,за пеене,за танцуване,за маса,за купон....
Общо взето слушам най-различни стилове музика,стига да ме докосне по някакъв начинОбожавам рока във всичките му измерения.Най-много обичам мелодичния рок,класическите рок-балади на Rainbow,Deep Purple,Led Zeppelin,Nazareth,Scorpions,The Eagles,Foreigner и т.н. и т.н. и т.н.
Последните години се запалих по chillout и smooth джаз, латин джаз.Обожавам да слушам Kenny G,Бари Уайт,Нат Кинг Кол,Барбара Стрейзънд,Лиса Стенсфийлд,Ела Фитджералд и др.
Много харесвам Симпли Ред,Шаде,INXS,U2,Dire Straits,Pink Floyd,Чикаго,Marrilion и т.н. и т.н.
Много обичам и македонските песни,...българските народни хора.
Последните години покрай салсата започнах да слушам все повече латино:харесвам Глория Естефан,Хулио Иглесиас,Джипси Кингс,Сантана,Шакира.Скоро открих Buena Vista Sociale Club,Омара Портуондо,Селия Круз...Обичам автентичното звучене-бразилски,кубински,африкански,испански,пуерторикански и смесени ритми.
Изобщо музиката е толкова всеобхватна! А мен ме прави изключително щастлива
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
thunderchief писа:
Eпа, то аз любими изпълнители имам много
тва Цеца
тва Брена(Лепа)
тва Драгана(Миркович)
тва Мирослав Илич
тва Индира Радич
...............
Иииибрееее Туууjан е jивооот мой
А
Между другото не мислите ли, че напоследък попфолкът безсрамно плагиатства от латиномузиката? В поселдно време доста попфолк парчета имат ритъм на самба, характерни за латиното брас сола и т.н., даже наемат разни спортни танцьори за клиповете си... Върхът на сладоледа беше преди 2-3 месеца, когато ми се случи следното: влизам аз при колежката и чувам, че тя си е пуснала едно известно латино парче- самба беше, и аз викам "Супер, страхотна музика!!" Спечелих презрителен поглед и леден въпрос : "Откога си падаш по чалга?" Оказа се, че е открадната и мелодията, и аранжиментът даже, само вокалът, който не можах да чуя ясно в първия момент на смотаните служебни колонки, пееше някакъв актуален поп-фолк текст...
А, забравих да пиша по темата: аз си падам по хард и не толкова хард рок, и даже метъл послушвам. Не отминавам и пънк, и етно и даже ска, но на черната музика не налитам много, макар че учителката ни по музика в гимназията твърдеше, че всичко музиката се дължало на музикантите с африкански произход. Напоследък преоткривам класиката в родната музика и тормозя колегите си с "Контрол" например <(
мда, и аз съм от тежката металургия. гледах скоро един филм, проучване на социален антрополог - изводът в него беше "once heavy metal - forever heavy metal". но по принцип се пиша рокаджия. избягвам да слушам класическа музика, че ме наляга носталгия по детско-юношеската филхармония. латино, чилаут и други свежи музики също ми допадат. дори напоследък много ме кефят :-D
най-не понасям електроника (a.k.a техно) и черно (включително и от тип "Кондьо и Софи Маринова"
а Контрол къртят мивки :-D
Редактирана от ivannn на 15.06.2006 в 20:38
"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди
По-горе забравих да спомена,че харесвам и гръцко.А по черно и чалга хич не си падам....само ако съм с подходяща компания бих послушала малко....,нооо малко! Heavy metal the best!
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
Беше ли някой на концерта на Depeche Mode?
Сигурно е било суперВсе още не съм чула отзиви
Снимките са много готини,ifРедактирана от melody на 22.06.2006 в 23:29
Музика, секс и политика вълнуват Мик Хъкнал от "Симпли ред"
Фронтменът на групата, която идва за концерт в София на 1 септември, е загърбил миналото си на Казанова заради своя бивша приятелка, назначена за управителка на винарската му изба
18.08.2006
Една от най-емблематичните британски групи и фронтменът й Мик Хъкнал, който е сред водещите вокалисти на Острова, идват у нас благодарение на "София мюзик ентърпрайсиз" (SME.bg) и издателите от "Вирджиния рекърдс/Юнивърсъл мюзик".
Гостуването е в рамките на европейското турне на "Симпли ред", което започна на 30 юни от уелската столица Кардиф и включва концерти и в други балкански градове като Белград, Любляна и Атина.
Поводът е миналогодишния им албум "Simplified", където най-големите хитове от тяхната над 20-годишна история са представени в нови аранжименти - с елементи на джаз, реге, ритъмендблус и латиноритми - всички музикални форми и стилове, от които Мик Хъкнал се е вдъхновявал през всички тези години.
Миналото лято те станаха първата британска формация, изнесла концерт в историческия "Гран театро" в кубинската столица Хавана, а шоуто с участието на местни танцьори и музиканти бе издадено на DVD. Кубинската примадона Данае взе участие и в сингъла им "Perfect Love"..............
.... В началото на годината Мик тръгна по стъпките на Род Стюарт, "Куин", АББА и Елтън Джон, като обяви, че подготвя мюзикъл за лондонската сцена. Най-големите му хитове, преработени в латиностил, трябва да илюстрират една любовна история в Куба с работно заглавие "Simply Cuban".
Това е една от любимите ми групи Някой ще ходи ли на този концерт?
Buena Vista Social Club правят кавъри на рок песни
19.10.2006
Хитове на U2, Sting, Coldplay, Franz Ferdinand, Arctic Monkeys и Radiohead ще получат нов живот в изпълненията на музикантите от Buena Vista Social Club. Новите интерпретации на известните песни на звездите от британската рок сцена ще бъдат включени в албум наречен Rhythms Del Mundo, който ще излезе на 13 ноември. В повечето случаи ще бъде запазена основната структура на песните, инструменталните партии, а даже и оригиналните вокали, но ще бъдат добавени допълнителни детайли. За повечето от британските музиканти това е първият случай, при който те дават свои песни за компилация. В Rhythms Del Mundo ще бъдат включени последните записи на Ibrahim Ferrer, който почина през миналата година. Авторът на идеята за създаването на албума е Кенни Янг, основател на обществената организация Artists' Project Earth, която се бори за приемането на по-строги закони за опазването на околната среда. Два долара от продажбата на всеки от дисковете ще постъпват във фонда на тази организация и ще бъдат финансирани програмите Natural Disaster Relief и Climate Change Awareness.
Източник:Ретро радио
Редактирана от melody на 24.10.2006 в 05:48
и аз като мелоди обичам рок парчета-рейнбоу са ми фаворитможе и по твърдичко като рамщайн,систем ов ъ даун,гобсмак и подобните.естествено и латиното покрай салсата ама то по напоследък
но чалга твърдо НЕ!
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...