BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Ако при бачата е време за "по натискане", при салсата, за какво е време?
Ljube
Пускам тази тема, защото за пръв пръв път от години, реклама за латино парти (виж тук: http://www.bgsals...admore=796 ) ми звучи цинично, много цинично. Нищо, че има емотиконче, нищо че имам чувство за хумор (или поне така си мисля), нищо че... На всичко отгоре музиката ще е романтична и страстна... Вашите страсти са моите красти (разбирай кръстя се, нищо че не съм мирянин).

Забелязвам следната тенденция:

- школите по салса заприличват на клубове по запознанства с цел "по натискане", побутване, попипване, погалване, отъркване, разтъркване, оплакване (на очите) и т.н.;
- заведенията със салса музика (така малко) от друга страна заприличаха на съвкупност от моден подиум, еротичен нощен бар с танцьорки (без пилон) и танцьори (без питон) и стадион с агитка от кибици, които около врата вместо шалчета се увиват с дим от пури и омекнали от гледката погледи.

Тъжно. Мъка. Дядо Йоцо пак ослепя.

Все по-често удоволствието от танца, като че ли остава вкъщи на канпенцето с подуто от бира шкембе и мазни миришещи на цаца пръсти. И се цъкли по балет Магаданс. И се възхищава на Слави.

Не искам да приема, че танцуването на бачата е "по натискане". Не искам да приема, че танцуването на салса е "по е--е".

И какво става - отново парадокс. Танцът е още нещо, което би трябвало да ни отличи от животните (не че са нещо лошо - напротив, но те са сбор от инстинкти) и да ни направи още по-човеци. Нали ние хората твърдим, че имаме емоции, чувства, разум. И вместо салсата да ни извиси духовно, да ни нахрани душите, тя все повече ни принизява до грухтящи, потни прасета трополящи към бара за нова порция вода и към партньора за нова порция е--я.

Как да обясниш после на приятелките си и на приятелите си, които не танцуват, че отиваш само да се забавляваш. Как? С какви думи и с кои очи?

Не ме разбирайте погрешно, не проповядвам въздържание. Акцентирам върху някои моменти...

Може и да не съм прав. Знае ли човек...
Трябва да се четат и слушат повече приказки: http://ljube.com/278

http://ljube.com
sssss
На пазара предлагането се определя от търсенето ..., респективно е и обратното понякога! Smile
Тайната на посоченото рекламно послание в този плакатSmile вероятно се крие именно в това. Независимо от бранша, еротичните послания в рекламата ни преследват навсякъдеSmile - радио, телевизия, външна, печатна и интернет реклама. Сексът продава - факт! Мастика "Пещера" - "цици", дини и т.н. ..., как да обясни един съпруг на съпругата си, че отива да изпие една мастика с комшията!? Вероятно има някакво сходство, макар и примерът да не е много подходящ! Не ангажирам с мнението си, но смятам, че в "бачата" има много повече еротика и секс, отколкото в продукт, като мастика "Пещера" или водка "FLIRT" (любими реклами-FLIRT, които всъщност, не ме подтикват към флирт, когато консумирам продукта им, но пък има хора, които се "отприщват" вследствие на това, нали!? Smile) Нагледали и наслушали сме се и на доста по-брутални слогани, но....?! SmileSmileSmile Психолози смятат, че сексът в рекламата влияе повече върху мъжа- купувач, отколкото върху жената-купувач. Предполагам, че рекламното изречение е насочено най-вече към мъжете, нали принципно са малцинство (без да се обижда никой) по отношение на танците и никога "не стигат"...мъжете! Smile

За останалото...., просто бих се усмихнала многозначно!

Ljube писа:
...И вместо салсата да ни извиси духовно, да ни нахрани душите, тя все повече ни принизява до грухтящи, потни прасета трополящи към бара за нова порция вода и към партньора за нова порция е--я.

Как да обясниш после на приятелките си и на приятелите си, които не танцуват, че отиваш само да се забавляваш.

Дали, защото пазарът се променя, схващанията на поколенията също и редица други фактори..., но клишета от сорта "салсата ни извисява духовно", "салсата ни храни душите" и т.н., не са "модерни" вече (пак лично мнение), макар и да има хора, които приемат танците и това, което им дава тази среда и общество по този начин.

Свикнали сме да пречупваме нещата през собствения си мироглед, в което няма нищо лошо, но ... хората и разбиранията им са различни, не всеки приема нещата, както ти, или аз ги разбираме, не всеки има твоите, моите, или неговите/нейните очаквания и нагласи по отношение на даден въпрос. Това е все едно да попиташ, защо чуваме от време на време (колкото и тъжно да е това), че българите сме племе, което краде, мързелува, проституира и т.н. Докато има хора (вероятно има такива, защото има хора за всичко и навсякъдеSmile, независимо от средата), които приемат танца и този вид забавление по този начин "да се понатискаме", ще има и такива послания, и в това няма нищо лошо, ако това продава! Smile

Така мисля аз, а ... негативни последствияSmile винаги има и вероятно никой не може да ги спре!
Редактирана от sssss на 11.11.2008 в 11:06

FABRICIA
Много, много съгласна с If!
За съжаление просто има такива хора - мъже по-скоро/може и жени да има, ама аз лично не познавам/, за които и салсата и бачатата и меренгето са начин да се докосват до много различни дами...факт!Sad

ИНаче, Ljube, много си прав и ти за тези неща...!
Редактирана от FABRICIA на 11.11.2008 в 10:13
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

k1k
Любе,

Много добре те разбирам , защото знам какво влагаш от себе си когато танцуваш. Знам как се размазваш от кеф и как се наслаждаваш на всяка една нотка и на всяко едно движение и ... мъка

Но не е ли мъка, че има само едно салса заведение в София...

Не е ли мъка , че школите не могат да си позволят нормални зали...

Не е ли мъка , че наистина добри салсароси се появяват в чалга клипове (в които няма никаква салса)...

Не е ли мъка , че няма свястна вентилация, под и т.н. когато отидеш да танцуваш ...

И като си го подкарал така искрено и лично не ти ли е мъка като си спомниш за един отбор ....

Не ти ли е мъка като знаеш колко струва едно състезание и като време и като финанси ....

Не е ли мъка как много момичета идват в залата и искат да танцуват , но няма кавалери.

Не е ли мъка като знаеш , че повечето мъже мислят , че трябва да си гей/педал за да ходиш на салса.

Кофти е. Защото много от хората които истински обичат да танцуват отиват в заведението , пият минерална вода и това им е консумацията за вечерта. А самите заведения, а самите партита от къде ще дойде финансиране . От къде ще си позволят пари за да станат нещата квалитетни.

Редно е организаторите на партитата да се опитват да привличат още и още хора. Редно е да се опитват нови формули за това. Ти го наричаш ценично, за тях това е един вид маркетинг.

Не смяташ ли , че е по-добре да дойдат 1000 нови любопитни "загорели прасенца" и от тях да 50 да намерят истинското в музиката и танца без да са предполагали , че това ще се случи, отколкото да дойдат 100 и от тях да останат 5.

Сякаш не си го виждал втория вариант в залата в която тренираш ... ?

И не мислиш ли , че тази "вулгарна" формула за реклама и привличане на хора може един ден да помогне да се появят нови салса заведения в които да има достатъчно място и за кибици и за танцуващи? Съгласи се ,че за да стане това, то трябва да има повече хора и то консуматори ...

А за прословутото докосване... И мъжете и жените знаят как да отсвирят нахалниците бързо и лесно и да направят така че навлеците да не идват повече....

Лю, не го приемай толкова дълбоко...
Поздрави
Краси

thunderchief
Но не е ли мъка, че има само едно салса заведение в София

Aми имаше и още едно. Беше си перфектно и масата загубеняци просто направи така, че на хората да им омръзне да организират парти там.
А за рекламата "Време е да се понатискаме" - Вие чувство за хумор нямате ли бре?

Не е ли мъка като знаеш , че повечето мъже мислят , че трябва да си гей/педал за да ходиш на салса

Познавам и жени дето го мислят, и да ти кажа никак не е мъка, че някой се е въвел в грубо заблуждение. Просто значи, че човека има проблем.
Редактирана от thunderchief на 11.11.2008 в 12:41
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

El Dragonero
Мдаа много интересна тема се заформи! То в натискането нищо лошо няма. Танца си е танц и всеки влага в него каквото му душа иска, а какво ще стане след танца .... това си е между кавалера и дамата! Smile Това е положението.
Еротиката и секса продават - безспорен факт!

Любе - чувствата и духовното извисяване са много хубаво нещо, но нека незабравяме че и при животните има танци!Smile

Салса клубовете отдавна са място за запознатства и общуване. То си е така при всички клубове по интереси.

И накрая - няма да коментирам колко пъти съм виждал изцяло мъжка 2-ка да танцуван на дансинга. То и един път стига за да тръгнат слухове! Smile

thunderchief
El Dragonero писа:И накрая - няма да коментирам колко пъти съм виждал изцяло мъжка 2-ка да танцуван на дансинга. То и един път стига за да тръгнат слухове

На първия салса конгрес в чужбина на който успях да се замъкна се роди лафа "То от до три уъркшопа не се става"(заради това, че един инструктор показваше дамските части на фигурите на кавалерите). Та така с мъжките двойкиPfft
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

Allesandro
латино-американските танци са си страст и огън... и това важи 200% за бачатата(все пак си е "танца на влюбените" )...
Автора на логото си го е казал без заобиколки ("Време е да се по натискаме Wink " )... съвършено прав е... пък било то и само за реклама...

друг е въпросът как всеки от танцъорите и танцъорките възприема танца... дали ще бъде обърнато на "натисканка" зависи единствено от тях... и в това няма нищо неправилно...

П.С. Уви, отвратително неприятно е когато, повечето хора автоматично възприемат че всеки път когато поканиш някоя/някого на танц => непрменно я/го сваляш или го правиш само заради шанса да пускаш ръце
Редактирана от Allesandro на 12.11.2008 в 22:13
"Уно Флай!"..."Дос Флай!"..."Трес Флай!"..."Осмотрес Флай!"...(???!!!)...
...аз знам че нищо не знам...

Cuba_Libre
Аз също си мисля, че употребата на думата "натискане" е просто проява на хумор. Разбира се, съгласна съм, че всеки може да танцува както намери за добре. Има достатъчно хора, които имат щастието половинката им да танцува заедно с тях (аз, за съжаление на извадих тоз късмет). Така че няма лошо да изразяват любовта си по време на танца. Също така, признавам, че в салса средите има разни хора, които са отишли там главно с цел да пооплакнат както окото, така и другите сетива, но какво да се прави - навсякъде го има това. Едва ли авторите на рекламния текст обаче са имали предвид точно това явление.
P.S. Ако имах фактическата възможност, задължително щях да посетя обсъжданото парти, и то заради меренгето. Толкова го обичам този танц, но за съжаление не е много популярен, така че не бих изпуснала възможносттаSmile

En el fin de semana quiero bailar...

ilchoni
Аз пък си мисля, че до голяма степен за тази реклама са заложили именно на първичното, това как на примависта ще се възприеме "натискане" като се прочете. Всичко си е PR....

Любе, абсолютно съгласна съм с теб.. Аз примерно танцувам кюбан от няколко години, не съм много по стайлинга, но си денся за удоволствие. Понякога имам чувството, че получавам душевен оргазъм. Pfft Обичам да усещам музиката, да се насладя максимално на нея и когато и партньора го прави, удоволствието е още по-голямо.

Рядко обаче ми се случва по партита да попадна на хора, които видимо се кефят също толкова много на танца, и не го танцуват с цел да се запознаят и отъркат в някоя мацка или пич, или да покажат новото си движение, а с цел да се забавляват, да покажат танца с всяка фибра на тялото си.....

Жалко, че тези хора са малко.
Редактирана от ilchoni на 13.11.2008 в 10:10

http://www.photo-forum.net/ilchoni
atila
Интересен призив Smile))) въпреки че не се сещам как ще стане на Меренге това с натискането..... едно, две , едно две.... ръце горе , долу преплитане ..... и докат осе натиснеш току виж излезнали ръцете на дамата от ставите ...... , ако се окаже обаче тя да е по "ячка" Smile)) може кавалера да посети спешното ..... Smile))) Виж бачата е нещо по различно ... ако партньорите не се попритиснат ...никаква бачата не е това , държ за ръчички и на ръка разтояние.... наляво, надясно..... мерси за танца ..... !!! нищо цинично не виждам обаче в призива да се понатискат хората Smile))) то това се прави взаимно..... и не съм съгласен че само мъжете видите ли, ходели на салса ..щото да оплакнат очите и да пускат ръцете....., такива не оцеляват дълго в това общество.....

tanyatasheva
Шегуваш ли се с това за меренгето?Smile Наблюдавала съм как танцуват меренге латиносите (между другото на кубинците им е любимо) и съм танцувала де :smu: , от периода когато идваха повече в Салса+ и пускаше Алдо. Почти няма фигури, само малко от кумова срама, а останалото… уверявам те “натискане” е твърде слаба дума. GrinНо те са си такива, жизнелюбиви хора.Smile Тука почти никой вече не танцува меренге. Но то и не става да се юрнеш с всеки да танцуваш по този начин. Между другото, рекламата е доста сполучлива, защото се появи в момент, когато хората се оплакваха, че пускат само салса, а те искат и други латино танци, че всички се състезавали…и т. н.,. С какво друго хората да свързват танците (особено латиното), ако не с любов, страст, докосване.Wink Неслучайно, когато хората гледат някое изпълнение на сцена, тези послания имат най-силен ефект върху публиката.:va: Друг е въпроса, че ние сме го обърнали малко на спорт, в смисъл че неминуемо, когато взимаш уроци и придобиваш някакви умения, танцът получава и друга функция. Става и начин на забавление сам по себе си, а не само общуване, флирт, докосване, сваляне…и т.н., което си му е първичната естествена функция.Smile Интересно ми е дали се е получило това варненско парти, ако да, не е зле и тука да има такива тематични партита, да речем веднъж на 2 месеца. Защото ми се струва, че прекалено много станаха бачатите на неделното салса парти, имам чувството че всяка трета песен е бачата. Джиджеите си знаят де, не им се бъркам, в никой случай, пази боже.Cool
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

atila
явно танче грешката е моя и се основава на уроците които се преподават в школата където за първи път съм видял меренге....... когато нещо ти се покаже скучно...... ти го възприемаш така поне докато някой не ти отвори очите .......

http://www.youtub...re=related

desir
Танче,за този отговор направо заслужаваш адмирации! WinkОсобенно за тази част.......,че сте го обърнали на спорт!!!!SmileWink...Нищо лично!!! Евала, че поне някой си го признава!!Не, че е лошо...,само дето се губи емоцията и се превръща в някакво състезание,но.....всеки с разбиранията си!! Аз предпочитам да виждам,че се забавлявате,а на салса състезанията да виждам супер много двойки и хора отдадени на салсата като спорт,но...това е мое виждане....,не го налагам!!.../По този повод...познавам доста момичета и момчета,който заедно с инструкторите си стоят и тренират с часове в залите,за което мога да кажа само едно....евала за труда на всички!!
За стилът...виждала съм и кубинските посланници, и домениканските да танцуват/ те се смениха по веднъж/, и са ми пълнили душата с истински танц....,не ми се вярва да си броят едно,две три...и хоп...фигура....,но знам ли?
А,К1К.....ако си имаш на идея,колко "прекрасно" нещо е да видиш клиентите си да тичат между 3-4 танца за вода в тоалетната,щеше да не мранкаш,че има едно салса заведение....,защото си говорим за заведение,а не за плац или хале за танци.....? И не се заяждам,но....ако поне малко разбираш от топлотехника,физика,химия и т.н.,няма измислена такава инсталация,която да държи температурата такава,че да не се разболявате от пневмония с тези потни гърбове....хайде...да спрем с тази история,че е смешно.....температурата при която танцувате не надвишава 15-16 градуса.....,казвам го за сведение...,но вие я покачвате с 10 и отгоре градуса....и ако влезеш и сме пуснали..преди партито .климатика ще се сковеш от студ и 10 салси една след друга няма да ти помогнат ......гарантирам и се обзалагам,че ми е писнало да споря!!!
А,рекламата....самият факт,че я коментирате....,значи е успешна!!! Няма добра и лоша реклама.....има реклама и празно поле!!!/друг е въпросът,кой какъв начин на реклама използва...и дали ни се нрави/ само се замислете....дали Мадона е много кротка ,като поведение и стандарт на реклама или Шер....,всеки намира своята таргет група ....?/А, меренгето за което говори Танчето ....латиноамериканците наричат " мръсно меренге",защото и така се танцува.....после леко се отклоняват с конкретната дама...към някой плаж.....,гора....и т.н.......хахахха...поне така разправяха....,знам ли?
Ljube ,прочетох внимателно какво си написал и за съжаление за някои неща си прав,но то си зависи от човека и начинът на възприятие на нещата или по-скоро ,защо идва на танци?Какво иска или търси?Но...за рекламата ...не си много прав,ако беше така...,защо не погледна една друга реклама ,пак за салса парти,която беше с доста....интересен призив...,за да няма интрига...ще спра до тук.....,но аз се изненадах много....после просто махнах с ръка и си казах......ами реклама.....хората си гонят интереса!!! Или както се казва; " Търсенето,определя предлагането! "/ тук и Иф и Маги са прави/
Редактирана от desir на 14.11.2008 в 05:38

tanyatasheva
desir писа:
Танче,за този отговор направо заслужаваш адмирации! WinkОсобенно за тази част.......,че сте го обърнали на спорт!!!!SmileWink...Нищо лично!!! Евала, че поне някой си го признава!!Не, че е лошо...,само дето се губи емоцията и се превръща в някакво състезание,но.....всеки с разбиранията си!!

Какво да ти кажа Деси, има най-различни видове емоции, то е хубаво от всичко да опита човек.Grin Голямо удоволствие е също така, да изтанцуваш една шеметно бърза и хубава салса, когато всичко ти се получава с партньораSmile, когато и двамата сте в музиката, ти разбираш всички негови сигнали, има много въртене, от което ти се качва адреналина до небето…Grin Само наблюдавай някой път така наречените “състезатели”, как и светят на девойката очите, когато кавалерът я върти.Smile Тогава също можеш да се наслаждаваш на всяко едно движение и на това, че тялото те слуша и сте в пълен синхрон с партньора, тогава и изживяването на музиката е по-силно, защото сте в ритъм.:lol: Говоря за случаите, когато двойката е в ритъм, защото иначе е наистина фитнес, а не танц. Така, че има най-различни случаи, важното е на хората да им е кеф и да бъдат толерантни.Smile
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

ilchoni
Хехе, точно така, въпроса е да се получи.
Което ми напомня на онзи ден в Салса плюс, танцувах с един сладурков, на който директно си му казах "Не мога да те усетя", като имах предвид движенията му, а той ме изгледа ей така ShockGrinGrinGrin

http://www.photo-forum.net/ilchoni
rapunzel
за рекламата...мисля , че няма деца там,които да не могат да отблъснат някой навлек. Всеки решава дали да отиде или не и това дали ще се понатиска или не е негов избор.
и все пак аз не отидох на партито. Но съм съгласна с рекламата определено. И именно защото съм съгласна не отидох Smile
Редактирана от rapunzel на 17.11.2008 в 09:47
My SUN shines even at night Smile))))

delyan
При целия този шум тук, си мисля, че ако всички вие бяхте дошли на въпросното парти, нямаше да има недоволни Smile и щеше да е още по-голям купон.
Много си беше яко, имаше и достатъчно меренге (което наистина може да се танцува и ГОРЕЩО като бачата).
Аз си се размазах Smile

А пък това - http://www.clubsa...?f=1&t=677 - ви го препоръчвам допълнително!
И за да се върна на темата, при салсата "е време" и за "пофлиртуване", и за "поспортуване", всеки си знае за себе си.
А то, като се замисля, "понатискаме" е доста бледо, приложено към танца с някои партьорки, с които удоволствието е силно и взаимно Smile

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.08 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,817 уникални посещения