|
най-добрата салса-школа в София?
|
| f18 |
Публикувана в 30.05.2008 в 15:48
|

Начинаещ

|
Я ми кажете коя според вас е най-добрата салса-школа в София (и като възможност да напреднеш качествено, и като цялостно усещане и купон ...).
По принцип, ясно е че във всяко мнение ще има известно пристрастие, защото всеки малко или повече хвали своята школа, но нека се опитаме да да дадем оценка без излишна запалянковщина. 
Ще ми е много интересно мнението на тези от вас, които са посещавали 2 и повече школи или имат някакво пряко подобно инфо ...
 |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 30.05.2008 в 21:57
|

Известен

|
искаш да си оправдаеш прякора ли F18? Няма начин да не знаеш как е името на това на което си се кръстил - Hornet или още стършел.
Ето ти инфо от човек ходил в 3 школи и познаващ няколко салса инструктори - въпросните принципно са готини хора и 95% от тях умеят да създават настроение. Пък ако нацелиш оставащите 5% винаги следва да помниш, че не си в школата по силата на заповед за постъпавне на кадрова военна служба, а по твое си желание и лесно можеш да си обереш партакешите ако нещо не те кефи. А качесвеното напредване зависи единствено от тебе. А като техника има какво да се задигне и от най-загубения в човешки план инструктор (освен ако не се казваш Виктор Перез или Буржу Хуртурк)
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| rara |
Публикувана в 31.05.2008 в 00:14
|

Фен

|
Това е все едно да питаш за най-добрия ресторант в София За един е важно обслужването, друг държи кухнята да е добра, а за трето от значение е само обстановката. Така ако се допиташ до тези хора може да се объркаш още повече 
На мен първата школа ми я препоръча приятел (не че имаше голям избор тогава , втората избрах от лични впечатления, а в третата инструкторите са симпатяги и ми е наблизо. От всички съм научила по нещо полезно, свързвам ги с различни емоции и уважавам тези хора, защото са част от един период от живота ми, който за щастие продължава и до сега и ще продължи докато коленете ми не ме предадат 
Човек трябва да опита и да почувства кое е неговото място 
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 31.05.2008 в 14:35
|

Известен

|
f18 писа:
Я ми кажете коя според вас е най-добрата салса-школа в София
Ето ти адреса: www.nai_dobrata_s..._sofia.com
:xox:
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
|
| |
|
|
| eli |
Публикувана в 31.05.2008 в 16:43
|

Начинаещ

|
Да, и аз мисля по същия начин - строго индивидуално е какво точно ти харесва и как напредваш. Посещавах първата си салса школа около 9 месеца. От първия си салса инструкор разбрах какво е да чувстваш музиката и да я обичаш :ura: :kep:. Във втората посетена от мен школа не можах да се справя със стила салса, който беше преподаван там и се отказах много бързо. За мен има просто неща, които не ти се отдават или не ти харесват и обратното. А третата школа, която посещавах само за около 3 месеца, се премести в друг квартал и не ми беше удобно пътуването до там :bad:. Но и там инструкторите бяха страхотни и те ме научиха да вярвам в себе си :yes: . После ходих на два урока в една много известна школа, но не ми хареса (всеки си има мнение, както казах по-горе) и сега от около 5 месеца съм в друга школа. Там научавам ,естествено, нови неща за танцуването и се чувствам страхотно ;k:. Не знам дали ще сменя някога отново школата, но знам от опит, че имаш избор и ще си намериш място, където да ти хареса  |
| |
|
|
| VeShti4kAta |
Публикувана в 31.05.2008 в 22:29
|

Фен

|
Аз пък съвсем случайно попаднах в щколата си, както предполагам се е случило и на много други хора. В началото не ми е хрумвало, че има и други школи и би могло да опитам, защото адски си ми харесваше, където съм. А от доста време съм убедена, че това си е моето място и въобще никога не съм имала желание да ходя на друго място... |
| |
|
|
| InNaMoRaTa |
Публикувана в 04.06.2008 в 11:13
|

Начинаещ

|
Наистина на този въпрос няма как да се даде отговор.На всеки му харесват различни неща.В София имате доста школи , аз бих отишла във всяка една от тях независимо от слуховете.Най-важно е личното впечатление.А аз съм сигурна,че всички се стараят да осигурят хубава обстановка и добро преподаване. |
| |
|
|
| eli |
Публикувана в 05.06.2008 в 08:33
|

Начинаещ

|
eli писа:
Да, и аз мисля по същия начин - строго индивидуално е какво точно ти харесва и как напредваш. Посещавах първата си салса-школа около 9 месеца. От първия си салса-инструкор разбрах какво е да чувстваш музиката и да я обичаш :ura: :kep:. Във втората посетена от мен школа не можах да се справя със стила салса, който беше преподаван там и се отказах много бързо. За мен има просто неща, които не ти се отдават или не ти харесват и обратното. А третата школа, която посещавах само за около 3 месеца, се премести в друг квартал и не ми беше удобно пътуването до там :bad:. Но и там инструкторите бяха страхотни и те ме научиха да вярвам в себе си :yes: . После ходих на два урока в една много известна школа, но не ми хареса (всеки си има мнение, както казах по-горе) и сега от около 5 месеца съм в друга школа. Там научавам ,естествено, нови неща за танцуването и се чувствам страхотно ;k:. Не знам дали ще сменя някога отново школата, но знам от опит, че имаш избор и ще си намериш място, където да ти хареса 
Редактирана от eli на 05.06.2008 в 08:34
|
| |
|
|
| heli_sn |
Публикувана в 27.03.2009 в 22:18
|

Начинаещ

|
Или нещо пропускам, или се отнасяте към имената на школите като към Волдемор от "Хари Потър", чието име не бива да се споменава. 
:uho: Вероятно пропуснах, че стършелът жили, а това не е допустимо в доброто общество.
Така че се извинявам за тъпия коментар :kep:
EDIT: admin - корекция на поредица от мнения
Редактирана от admin на 27.03.2009 в 22:29
|
| |
|
|
| f18 |
Публикувана в 31.03.2009 в 10:36
|

Начинаещ

|
heli_sn писа:
Или нещо пропускам, или се отнасяте към имената на школите като към Волдемор от "Хари Потър", чието име не бива да се споменава.
:uho: Вероятно пропуснах, че стършелът жили, а това не е допустимо в доброто общество.
Така че се извинявам за тъпия коментар :kep:
EDIT: admin - корекция на поредица от мнения
И аз това си го помислих, когато навремето пуснах тази тема.
Вече, близо година по-късно, мога да кажа че съм тествал няколкото основни клуба в София.
Най-много ми допада Вамос. Има нещо специфично в този клуб, което не откривам на другите места.
Разбира се това си е само мое лично мнение ;о) |
| |
|
|
| Sweety |
Публикувана в 31.03.2009 в 11:21
|

Начинаещ

|
f18,съгласна съм, че Вамос имаше страхотна атмосфера. Тренирах там допреди 10 дена и бях 2 години и половина в този клуб. Обаче от нова година насам всичко адски много се промени в школата и нещата се прецакаха тотално. Няма я вече същата атмосфера, няма го и същото отношение и към нас учениците, както преди. Доста хора, включително и аз, си тръгнахме много огорчени от там. В момента съм в търсене на нова школа, в която да тренирам, тъй като не искам да се отказвам от салсата. Определено ми е много трудно да открия друга школа, която да ми пасне, така че ще съм благодарна, ако някой ми подскаже разни идейки и сподели опита си от другите школи и инструктори. |
| |
|
|
| El Dragonero |
Публикувана в 31.03.2009 в 15:28
|

Начинаещ

|
Темата за школите е достойна за роман "Възходи и падения в БГ Салсата"! Всяка школа се отваря с ентусиазъм. За съжаление след време той свършва и остава досадната скучна рутинна работа. Школи, които са били с невероятна атмосфера, се променят доста и то не към по-добро. 
За радост, макар и рядко, се случва и обратното! 
Най-важното за мене е къде се чувствам добре и ми е кеф да танцувам. А дали ще науча някакви неземни трикове - си остава на заден план.
На мене лично ми допада школата на на Мигел и Роси и тази на Ина и Захари.
Офф топик: Ина си търси кавалери, на които им се танцува!  |
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 31.03.2009 в 21:57
|

Известен

|
Мен самия въпрос "кой е най-добър" ме дразни! И затова по принцип не обичам никакви класации и тем подобни!! Какво значи най-добър и за кого? Всеки си има лични предпочитания, усещания, изисквания! Всяка една школа ти дава нещо различно, защото самите инструктори са си уникални всеки един за себе си. Затова е добре да се посетят повече школи и така да намериш своето място...което може да е в няколко школи! 
Редактирана от melody на 31.03.2009 в 22:28
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| f18 |
Публикувана в 01.04.2009 в 14:13
|

Начинаещ

|
melody писа:
Мен самия въпрос "кой е най-добър" ме дразни! И затова по принцип не обичам никакви класации и тем подобни!! Какво значи най-добър и за кого? Всеки си има лични предпочитания, усещания, изисквания! Всяка една школа ти дава нещо различно, защото самите инструктори са си уникални всеки един за себе си. Затова е добре да се посетят повече школи и така да намериш своето място...което може да е в няколко школи!  
Ами то е ясно че винаги когато четем суперлативи за някой клуб на читателя му е видно че това е само личното мнение на автора на писанието,
което в много от случаите би могло да бъде подкрепено с излишна доза запалянковщина, дори и фалшива реклама.
Т. е. няма лошо всеки да се изкаже кой клуб е най-добрия (според него и колкото и условно да е това понятие), а читателя си преценява.
А посещаването на повече школи си мисля че не е много лесен тест защото от 1-2-3 посощения на дадена школа човек не може да усети школата и да си състави обективно мнение. Трябва си по-продължителен период.
Тук е мястото да кажем, че даже различните групи в самите школи се различават не само като ниво на развитие, но и като състав от хора и усещане за купон и тази тяхна характеристика се развива непрекъснато.
В някои случаи имаш усещането че тъкмо си си намерил "своето място", но то не е някаква константа във времето, а търпи развитие. |
| |
|
|
| alegria |
Публикувана в 03.04.2009 в 11:34
|

Начинаещ

|
Всяка школа си има своите положителни и отрицателни страни. Така, че не може да се определи коя е "най", пък и кой ще определи точните критерии за да се направи такава класация. Всичко е субективно и всеки си преценява сам за себе си. Пробва колкото може школи и си намира своето местенци |
| |
|