BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
най-добрата салса-школа в София?
f18
Я ми кажете коя според вас е най-добрата салса-школа в София (и като възможност да напреднеш качествено, и като цялостно усещане и купон ...).
По принцип, ясно е че във всяко мнение ще има известно пристрастие, защото всеки малко или повече хвали своята школа, но нека се опитаме да да дадем оценка без излишна запалянковщина. Smile
Ще ми е много интересно мнението на тези от вас, които са посещавали 2 и повече школи или имат някакво пряко подобно инфо ...
Wink

thunderchief
искаш да си оправдаеш прякора ли F18? Няма начин да не знаеш как е името на това на което си се кръстил - Hornet или още стършел.
Ето ти инфо от човек ходил в 3 школи и познаващ няколко салса инструктори - въпросните принципно са готини хора и 95% от тях умеят да създават настроение. Пък ако нацелиш оставащите 5% винаги следва да помниш, че не си в школата по силата на заповед за постъпавне на кадрова военна служба, а по твое си желание и лесно можеш да си обереш партакешите ако нещо не те кефи. А качесвеното напредване зависи единствено от тебе. А като техника има какво да се задигне и от най-загубения в човешки план инструктор (освен ако не се казваш Виктор Перез или Буржу Хуртурк)
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

rara
Това е все едно да питаш за най-добрия ресторант в София Smile За един е важно обслужването, друг държи кухнята да е добра, а за трето от значение е само обстановката. Така ако се допиташ до тези хора може да се объркаш още повече Wink
На мен първата школа ми я препоръча приятел (не че имаше голям избор тогава Smile, втората избрах от лични впечатления, а в третата инструкторите са симпатяги и ми е наблизо. От всички съм научила по нещо полезно, свързвам ги с различни емоции и уважавам тези хора, защото са част от един период от живота ми, който за щастие продължава и до сега и ще продължи докато коленете ми не ме предадат Wink
Човек трябва да опита и да почувства кое е неговото място Smile

tanyatasheva
f18 писа:
Я ми кажете коя според вас е най-добрата салса-школа в София

Ето ти адреса: www.nai_dobrata_s..._sofia.com
:xox:
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

eli
Да, и аз мисля по същия начин - строго индивидуално е какво точно ти харесва и как напредваш. Посещавах първата си салса школа около 9 месеца. От първия си салса инструкор разбрах какво е да чувстваш музиката и да я обичаш :ura: :kep:. Във втората посетена от мен школа не можах да се справя със стила салса, който беше преподаван там и се отказах много бързо. За мен има просто неща, които не ти се отдават или не ти харесват и обратното. А третата школа, която посещавах само за около 3 месеца, се премести в друг квартал и не ми беше удобно пътуването до там :bad:. Но и там инструкторите бяха страхотни и те ме научиха да вярвам в себе си :yes: . После ходих на два урока в една много известна школа, но не ми хареса (всеки си има мнение, както казах по-горе) и сега от около 5 месеца съм в друга школа. Там научавам ,естествено, нови неща за танцуването и се чувствам страхотно ;k:. Не знам дали ще сменя някога отново школата, но знам от опит, че имаш избор и ще си намериш място, където да ти хареса Wink

VeShti4kAta
Аз пък съвсем случайно попаднах в щколата си, както предполагам се е случило и на много други хора. В началото не ми е хрумвало, че има и други школи и би могло да опитам, защото адски си ми харесваше, където съм. А от доста време съм убедена, че това си е моето място и въобще никога не съм имала желание да ходя на друго място...

InNaMoRaTa
Наистина на този въпрос няма как да се даде отговор.На всеки му харесват различни неща.В София имате доста школи , аз бих отишла във всяка една от тях независимо от слуховете.Най-важно е личното впечатление.А аз съм сигурна,че всички се стараят да осигурят хубава обстановка и добро преподаване.Smile

eli
eli писа:
Да, и аз мисля по същия начин - строго индивидуално е какво точно ти харесва и как напредваш. Посещавах първата си салса-школа около 9 месеца. От първия си салса-инструкор разбрах какво е да чувстваш музиката и да я обичаш :ura: :kep:. Във втората посетена от мен школа не можах да се справя със стила салса, който беше преподаван там и се отказах много бързо. За мен има просто неща, които не ти се отдават или не ти харесват и обратното. А третата школа, която посещавах само за около 3 месеца, се премести в друг квартал и не ми беше удобно пътуването до там :bad:. Но и там инструкторите бяха страхотни и те ме научиха да вярвам в себе си :yes: . После ходих на два урока в една много известна школа, но не ми хареса (всеки си има мнение, както казах по-горе) и сега от около 5 месеца съм в друга школа. Там научавам ,естествено, нови неща за танцуването и се чувствам страхотно ;k:. Не знам дали ще сменя някога отново школата, но знам от опит, че имаш избор и ще си намериш място, където да ти хареса Wink

Редактирана от eli на 05.06.2008 в 08:34

heli_sn
Или нещо пропускам, или се отнасяте към имената на школите като към Волдемор от "Хари Потър", чието име не бива да се споменава. Frown

:uho: Вероятно пропуснах, че стършелът жили, а това не е допустимо в доброто общество.

Така че се извинявам за тъпия коментар :kep:

EDIT: admin - корекция на поредица от мнения
Редактирана от admin на 27.03.2009 в 22:29

f18
heli_sn писа:
Или нещо пропускам, или се отнасяте към имената на школите като към Волдемор от "Хари Потър", чието име не бива да се споменава. Frown

:uho: Вероятно пропуснах, че стършелът жили, а това не е допустимо в доброто общество.

Така че се извинявам за тъпия коментар :kep:

EDIT: admin - корекция на поредица от мнения

И аз това си го помислих, когато навремето пуснах тази тема.
Вече, близо година по-късно, мога да кажа че съм тествал няколкото основни клуба в София.
Най-много ми допада Вамос. Има нещо специфично в този клуб, което не откривам на другите места.
Разбира се това си е само мое лично мнение ;о)

Sweety
f18,съгласна съм, че Вамос имаше страхотна атмосфера. Тренирах там допреди 10 дена и бях 2 години и половина в този клуб. Обаче от нова година насам всичко адски много се промени в школата и нещата се прецакаха тотално. Няма я вече същата атмосфера, няма го и същото отношение и към нас учениците, както преди. Доста хора, включително и аз, си тръгнахме много огорчени от там. В момента съм в търсене на нова школа, в която да тренирам, тъй като не искам да се отказвам от салсата. Определено ми е много трудно да открия друга школа, която да ми пасне, така че ще съм благодарна, ако някой ми подскаже разни идейки и сподели опита си от другите школи и инструктори.

El Dragonero
Темата за школите е достойна за роман "Възходи и падения в БГ Салсата"! Wink Всяка школа се отваря с ентусиазъм. За съжаление след време той свършва и остава досадната скучна рутинна работа. Школи, които са били с невероятна атмосфера, се променят доста и то не към по-добро. Sad
За радост, макар и рядко, се случва и обратното! Smile
Най-важното за мене е къде се чувствам добре и ми е кеф да танцувам. А дали ще науча някакви неземни трикове - си остава на заден план.
На мене лично ми допада школата на на Мигел и Роси и тази на Ина и Захари. Wink

Офф топик: Ина си търси кавалери, на които им се танцува! Wink

melody
Мен самия въпрос "кой е най-добър" ме дразни! И затова по принцип не обичам никакви класации и тем подобни!! Какво значи най-добър и за кого? Всеки си има лични предпочитания, усещания, изисквания! Всяка една школа ти дава нещо различно, защото самите инструктори са си уникални всеки един за себе си. Затова е добре да се посетят повече школи и така да намериш своето място...което може да е в няколко школи! WinkGrin
Редактирана от melody на 31.03.2009 в 22:28
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

f18
melody писа:
Мен самия въпрос "кой е най-добър" ме дразни! И затова по принцип не обичам никакви класации и тем подобни!! Какво значи най-добър и за кого? Всеки си има лични предпочитания, усещания, изисквания! Всяка една школа ти дава нещо различно, защото самите инструктори са си уникални всеки един за себе си. Затова е добре да се посетят повече школи и така да намериш своето място...което може да е в няколко школи! WinkGrin

Ами то е ясно че винаги когато четем суперлативи за някой клуб на читателя му е видно че това е само личното мнение на автора на писанието,
което в много от случаите би могло да бъде подкрепено с излишна доза запалянковщина, дори и фалшива реклама.
Т. е. няма лошо всеки да се изкаже кой клуб е най-добрия (според него и колкото и условно да е това понятие), а читателя си преценява.
А посещаването на повече школи си мисля че не е много лесен тест защото от 1-2-3 посощения на дадена школа човек не може да усети школата и да си състави обективно мнение. Трябва си по-продължителен период.
Тук е мястото да кажем, че даже различните групи в самите школи се различават не само като ниво на развитие, но и като състав от хора и усещане за купон и тази тяхна характеристика се развива непрекъснато.
В някои случаи имаш усещането че тъкмо си си намерил "своето място", но то не е някаква константа във времето, а търпи развитие.

alegria
Всяка школа си има своите положителни и отрицателни страни. Така, че не може да се определи коя е "най", пък и кой ще определи точните критерии за да се направи такава класация. Всичко е субективно и всеки си преценява сам за себе си. Пробва колкото може школи и си намира своето местенциPfft

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.07 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,654 уникални посещения