BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
ESPAÑOL???
rosa_negra
Здравейте салсерос! От както ходя на латино танци ужасно се запалих по испанския език и много искам да започна да го уча! Случайно някои от вас да познава преподавател, които не просто да ме затрупва със скучни граматически упражнения, а да чувства музиката на езика! предварително благодаря! Smile

EDIT: admin - Правила за публикуване на мнения и теми към форума на BGSalsa.info
1. Пише се задължително на български език, с букви изписани на кирилица.
2. Термини, абревиатури, чуждици или чужди имена могат да се изписват на латиница.

Редактирана от admin на 27.03.2008 в 17:36

VeShti4kAta
Ами то няма как да можеш да говориш и да усетиш истински езика, ако грамтиакта ти куца, то е все едно да изпуснеш бейсика и да искаш да танцуваш... Като научиш основните неща, всяка една книга или хубав филм на испански могат да ти разкриват красотата на езика.
Аз ходех на курс по испански в Иберика и бях при много готина преподавателка, която не следваше скучния учебник, ами си преподаваше по собствена методика, но даваше и много граматика и много лексика, то само така се учи език според мен (ако нямаш възможност да си в страната, макар че имах една съученичка, която беше живяла 3 години в Щатите и не беше научила много английски). Казва се Боряна, ама фамилията...
Редактирана от VeShti4kAta на 27.03.2008 в 18:42

rosa_negra
Ясно е, че без граматика не може, но пък смятам, че и най-скучните неща могат да бъдат представени по интересен и нетрадиционен начин. Smile

rara
Общоезикови курсове по испански език

EDIT: admin
Редактирана от admin на 28.03.2008 в 08:25

indra
@rosa_negra: тъй като много време съм се занимавала с испански, мога да те уверя, че няма испанист, който да не усеща ритмиката на езика. ученето на испански, обаче, си е учене. т.е. няма как и ученикът да развие усет за езика, ако не положи необходимите усилия. има различни методи на преподаване - от иновативни разговорни до класическите, ползвани от старите преподаватели. ако си решила наистина да учиш езика ти препоръчвам института сервантес (линка в постинга на rara) или ичс, където има нелоши интензивни курсове. след това можеш да усъвършенстваш с частни уроци при някой от преподавателите от университета.
преди всичко, обаче, трябва да решиш какво искаш. изборът е като при танцуването - искаш да ти е купон, фиеста, хора и т.н или искаш да танцуваш (т.е. танцът ли е целта или съпътстващите благини). т.е. искаш да учиш испански или искаш да разбираш текстовете на песните на испански. ако е второто, препоръчвам ти някой разгворник или самоучител.

my.opera.com/IndraMacondo
tanyatasheva
О indra, ти си жива? Smile Така, интересно защо никой не иска да учи по някакъв по-лесен и забавен начин, примерно физика или висша математика, а точно танци и испански езика?Smile Навярно защото изглеждат нещо по-лековатоSmile Амор, корасон, това оноваGrin Имаше даже и куриоз. На едни уъркшопи по класически балет, някои бяха много разочаровани, понеже не се забавлявали.:xox: Но животът е толкова несправедлив! Примерно не може да се отслабне ако лежиш и ядешSmile Не искам никого да обидя, просто се чудяSmile
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

indra
много уместен въпрос защото физиката, например, би могла наистина да се изучава посредством забавление. преди години се озовах в нещо като музей-учебен център по физика и математика в лисабон. та там посетителите правят накакви неща и после им се обяснява кой точно физичен закон онагледяват. а нещата определено са весели - още си спомням как водата в една тръба избухваше заради звукови вълни.
испанският за съжаление май е много силно натоврен с популярни заблуди и, разбира се, устойчивата асоциация "салса - испански", като добавиш и впечатлението за лековатост и ето ти стотици курсисти, които учили - недоучили след два-три месеца започват да превеждат песни по форумите.

а дали съм жива - не съм сигурна. но пък от другата седмица съм в отпуск и мисля да оживея Smile

my.opera.com/IndraMacondo
florecita
Аз мога да препоръчам едно много симпатично момиче, в момента е студентка, учила е сумати години испански (да не говорим, че гаджето и е аржентинецSmile). В момента дава частни уроци и взима по 6лв за учебен час. Смятам, че ще ти е интересно с нея, защото тя покрай граматиката те запознава и с много други интересни неща!Ако те интересува пиши на

rosa_negra
Благодаря ти florecita! :-) Писах на момичето, чухме се, вече ходих на първия урок и съм много доволна. Явно съм оставила впечатление, че смятам испанския и обучението за лековати, но това което имах предвид беше просто да не ми е скучно. При Ками намерих каквото търся, редом със суховатите неща, много се забавлявам. Благодаря ти оче веднъж! :-) До скоро!

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.10 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,719 уникални посещения