|
ESPAÑOL???
|
| rosa_negra |
Публикувана в 27.03.2008 в 12:04
|

Начинаещ

|
Здравейте салсерос! От както ходя на латино танци ужасно се запалих по испанския език и много искам да започна да го уча! Случайно някои от вас да познава преподавател, които не просто да ме затрупва със скучни граматически упражнения, а да чувства музиката на езика! предварително благодаря! 
EDIT: admin - Правила за публикуване на мнения и теми към форума на BGSalsa.info
1. Пише се задължително на български език, с букви изписани на кирилица.
2. Термини, абревиатури, чуждици или чужди имена могат да се изписват на латиница.
Редактирана от admin на 27.03.2008 в 17:36
|
| |
|
|
| VeShti4kAta |
Публикувана в 27.03.2008 в 18:40
|

Фен

|
Ами то няма как да можеш да говориш и да усетиш истински езика, ако грамтиакта ти куца, то е все едно да изпуснеш бейсика и да искаш да танцуваш... Като научиш основните неща, всяка една книга или хубав филм на испански могат да ти разкриват красотата на езика.
Аз ходех на курс по испански в Иберика и бях при много готина преподавателка, която не следваше скучния учебник, ами си преподаваше по собствена методика, но даваше и много граматика и много лексика, то само така се учи език според мен (ако нямаш възможност да си в страната, макар че имах една съученичка, която беше живяла 3 години в Щатите и не беше научила много английски). Казва се Боряна, ама фамилията...
Редактирана от VeShti4kAta на 27.03.2008 в 18:42
|
| |
|
|
| rosa_negra |
Публикувана в 27.03.2008 в 18:53
|

Начинаещ

|
Ясно е, че без граматика не може, но пък смятам, че и най-скучните неща могат да бъдат представени по интересен и нетрадиционен начин.  |
| |
|
|
| rara |
Публикувана в 28.03.2008 в 00:16
|

Фен

|
Общоезикови курсове по испански език
EDIT: admin
Редактирана от admin на 28.03.2008 в 08:25
|
| |
|
|
| indra |
Публикувана в 29.03.2008 в 21:05
|

Начинаещ

|
@rosa_negra: тъй като много време съм се занимавала с испански, мога да те уверя, че няма испанист, който да не усеща ритмиката на езика. ученето на испански, обаче, си е учене. т.е. няма как и ученикът да развие усет за езика, ако не положи необходимите усилия. има различни методи на преподаване - от иновативни разговорни до класическите, ползвани от старите преподаватели. ако си решила наистина да учиш езика ти препоръчвам института сервантес (линка в постинга на rara) или ичс, където има нелоши интензивни курсове. след това можеш да усъвършенстваш с частни уроци при някой от преподавателите от университета.
преди всичко, обаче, трябва да решиш какво искаш. изборът е като при танцуването - искаш да ти е купон, фиеста, хора и т.н или искаш да танцуваш (т.е. танцът ли е целта или съпътстващите благини). т.е. искаш да учиш испански или искаш да разбираш текстовете на песните на испански. ако е второто, препоръчвам ти някой разгворник или самоучител.
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 30.03.2008 в 01:56
|

Известен

|
О indra, ти си жива? Така, интересно защо никой не иска да учи по някакъв по-лесен и забавен начин, примерно физика или висша математика, а точно танци и испански езика? Навярно защото изглеждат нещо по-лековато Амор, корасон, това онова Имаше даже и куриоз. На едни уъркшопи по класически балет, някои бяха много разочаровани, понеже не се забавлявали.:xox: Но животът е толкова несправедлив! Примерно не може да се отслабне ако лежиш и ядеш Не искам никого да обидя, просто се чудя
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
|
| |
|
|
| indra |
Публикувана в 30.03.2008 в 10:03
|

Начинаещ

|
много уместен въпрос защото физиката, например, би могла наистина да се изучава посредством забавление. преди години се озовах в нещо като музей-учебен център по физика и математика в лисабон. та там посетителите правят накакви неща и после им се обяснява кой точно физичен закон онагледяват. а нещата определено са весели - още си спомням как водата в една тръба избухваше заради звукови вълни.
испанският за съжаление май е много силно натоврен с популярни заблуди и, разбира се, устойчивата асоциация "салса - испански", като добавиш и впечатлението за лековатост и ето ти стотици курсисти, които учили - недоучили след два-три месеца започват да превеждат песни по форумите.
а дали съм жива - не съм сигурна. но пък от другата седмица съм в отпуск и мисля да оживея 
|
| |
|
|
| florecita |
Публикувана в 09.04.2008 в 15:07
|

Начинаещ

|
Аз мога да препоръчам едно много симпатично момиче, в момента е студентка, учила е сумати години испански (да не говорим, че гаджето и е аржентинец ). В момента дава частни уроци и взима по 6лв за учебен час. Смятам, че ще ти е интересно с нея, защото тя покрай граматиката те запознава и с много други интересни неща!Ако те интересува пиши на |
| |
|
|
| rosa_negra |
Публикувана в 13.04.2008 в 17:52
|

Начинаещ

|
Благодаря ти florecita! :-) Писах на момичето, чухме се, вече ходих на първия урок и съм много доволна. Явно съм оставила впечатление, че смятам испанския и обучението за лековати, но това което имах предвид беше просто да не ми е скучно. При Ками намерих каквото търся, редом със суховатите неща, много се забавлявам. Благодаря ти оче веднъж! :-) До скоро! |
| |
|