Jimmy Bosch в България!
звучи страхотно но всъщност какво се получи
снощи влизайки във военният клуб се чудех аз ли съм объркала деня и мястото или отново се случва нещо в салса обществото
къде са всички хора
това беше една страхотна вечер отново за съжаление отново салсероса прояви характер
но мисля че никои не се замисля от последствията от това което се случи снощи не искам да създавам конфликт радвам се че присъствах на това събитие
радвам се че още има хора които искат да направят нещо в българия за българското салса общество
но до кога ще е така - не знам
Здравейте!
От вчера в съзнанието ми останаха няколко неща:
Много положителни,като сладък и желан отдавна шоколад! И много отрицателни като случайно отпита глъдка кафе от чужда чаша,но с повечко сол,вместо захар вътре!
Ще започна с положителните,защото те имат значение и ще останат завинаги........,другите ще ги забравя....!
Аз ще започна с Тумбаито:........страхотни бяха,много силно изпълнение,много емоционалност,професионализъм.....изобщо шапка им свалям за работата и факта,че доказаха,че и в малка страна като България има толкова добри музиканти.За Калин да не говорим....,само ще спомена,че той беше болен,но на сцената това не личеше грам,за импровизацията на Бош с Вили Стоянов...освен да кажа евала....,другото ще е излишно, вокалиста е черешката на тортата.....браво на него.../за пореден път Пловдив доказа,че има супер таланти/.,всички момчета се справиха невероятно..,изобщо.......един страхотен бенд и най вече много професионализъм събран в едно!
Дано да имат хъса и желанието да продължават напред....,в този бенд има много,много шанс....или хляб както казваме ние!
За Джими Бош освен да кажа,че беше удоволствие да слушам и гледам един невероятен талант и професионалист,се радвам че имах шанса да се насладя на сценичното присъствие на човек създаден от музиката и за музиката.
Останах и с впечатлението поне на репетицията....,която държа да отбележа,че беше също толкова емоционална и страхотна както и изпълнението
после./говоря и за Джими Бош и за Тумбаито/,че това е един супер земен,много готин и реален човек,и когато той отправи комплимент на Тумбаито,че са много добри,ме накара да се почувствам по-един особенно емоционален начин....все пак подобни комплименти...от световно известни музиканти са нещо важно!
И това,което ме изуми...,може би най-много,беше един друг факт..,тези хора,които се виждат за първи път след по-малко от 10.мин. докато си настройваха инструментите....свириха така на репетициата,сякаш цял живот са свирили заедно!!!!!!!!!!!!!!Евала!!!!!
Благодаря на "Салса кон Мигел",за красивият спомен,които остави тази проява в мен и дано и те да имат желанието да продължават да канят известни музиканти.
Съжалявам само за факта,че не можах да доведа и 10 г. си син,които много искаше да дойде и да види батковците,но беше болен,но пък оригиналният диск на
Джими Бош ще е попълнение и в неговата и моята колекция,защото според мен...,не може да го възпитам правилно без да го науча да чува музиката или да я разбира,да ходи на театър,на кино,да чете книги и т.н.
Защо казвам това? Заради горчивата чаша с кафе и привкуса на сол в нея!!
Ако аз бях музикант и ми се налагаше да свиря пред толкова малко хора,как щях да се чувствам и дали щях да се справя?
Ако аз организирам,подобно събитие и съм вложила много в него,но най-вече желанието да направя нещо ново и различно,нещо за самата среда.но хората не го оценят или не искат да го съпортват,как бих се почувствала?
Не харесваме това или онова събитие.....,но на това какво му беше? Световно известен музикант свири с наш бенд ..................
Нямаше реални причини да не се съберат хора,защо тогава това е факт?
Ако са 20-те лева....,не вярвам....всеки ги дава за какво ли не,та само плуването на синът ми е 6 лв. за един път...,ами дори една пица...вече е 6-7 лв. и какво ли не...,но тук говорим за музикална култура,а тя си заслужава инвестицията от 20-те лева.!!!Излиза,че нещо не е наред???
Какво?
Не искаме да се развиваме като нация с добра музикална култура или всъщност какво толкова...музика на живо...музика по интернет....все едно...нали не даваме пари за второто....пак е кеф!!!
Излиза,че винаги мрънкаме и сме недоволни,но когато ни предоставят шанса за нещо различно,не сме готови да го приемем или не искаме,не сме готови да платим за удоволствието да сме част от света на музиката...в този случай?
Или си мислим,че разбираме всичко и можем да критикуваме всеки,но когато трябва да покажем принадлежност към нещо,в случая към музиката наречена салса,просто ни няма.....,спестяваме от кое или лъжем кой?
Нас,че харесваме салсата....не забелязах,явно не я харесваме достатъчно
...другите,че обичаме да ходим на салса....пак не го забелязах...!!! Тогава...???
Станаха много въпросите...,но мисля,че зная и отговорите!!
Дано в края на годината да не отчитаме спад,а подем на салсата в България,защото както сме почнали.....всеки сам си знае..и всеки сам решава!!
Аз само ще припомня една стара приказка,която знаем от деца: За снопа житни класове .........всички сме я чували....!!!
Пожелавам успешна година на всички!!!!
Jimmy Bosch в България!
звучи страхотно но всъщност какво се получи
снощи влизайки във военният клуб се чудех аз ли съм объркала деня и мястото или отново се случва нещо в салса обществото
къде са всички хора
Да му се не види и тъпия народ, аз дето съм на другия край на Европа умрях от яд, че не можах да ида, а да пропуснеш Джими Бош за да идеш на село за празниците си е върха на малоумието
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
И аз съм съгласна, че е глупаво, но пък не всички хора съобразяват останалите си ангажименти със салсата Така или иначе, тези които бяхме на концерта се забавлявахме страшно много и буквално на широко А що се отнася до съмненията, че цената е била също проблем, това са глупости: в почти всички европейски държави и САЩ входовете за клубовете през уикенда са по-скъпи, а когато става въпрос за музикант от световна класа е смешно да се твърди, че парите са много. Затова въпреки, редуцираната посещаемост искам да поздравя организаторите за страхотната емоция. А така като гледам занапред БГ салса календарът ще се пълни все повече и повече, йейййй