След вторите салса награди започнах да се замислям основано ли е използването на квалификации като "българска работа"...Аз също съм на мнение, че е глупаво някакви неща да се стереотипизират или да се поставят под общ знаменател, но от личния ми опит по салса събитията в БГ това като че ли не може д асе избегне. Затова ми се иска да направим една конструктивна критика на всички организатори на подобни събития - например:
- да не се закъснява с половин час от обявеното начало;
- да не се губи 50% от времето в "празни" приказки, които така или иначе никой не слуша - хората са там за да танцуват
- да се направи нещо като репетиция, да се провери дали техниката е в изправност, и ако събитието заема повече от час и половина да се скъси, т.е... по-малко приказки
-ако все пак събитието е повече от час и половина, както в събота, ми се струва странно при такова посещение да има едва 30-тина стола....Уморихме се още преди да сме започнали
....ами това е в общи линии критиката ми с добро чувство..
Clio, благодарим ти за критиката, защото в случая е изцяло конструктивна и градивна. Нещата, които казваш, са вярни. Не искаме да се впускаме в обяснения кое как и защо се получава така. Много ни се искаше/като хора, които редовно страдат от закъсняването на събития/ да избегнем закъсняването и се опитахме да го сведем до минимум. За съжаление обаче българинът като цяло не е научен да идва по-рано и когато чуе начало: 20 часа, това за него не означава "значи аз трябва да съм там в 7:30, защото то почва в 20 часа", а означава "аз ще дойда в 20 часа"..сещаш се какво става когато всички заедно дойдат в 20 часа..Но това не е оправдание, затова и казваме, че критиката ти е съвсем намясто.
Относно точка две - празните приказки...ако ти пейстнем тук сценария ще ти стане ясно, че няма една "празна" приказка в него, напротив...но това няма как да го знаят тези, които не са слушали. Вярно е, че всичките думи натежаха, когато видеото не тръгна, защото с клипчетата щеше да провърви много по-леко и "безболезнено". Затова и ние взехме нашите мерки зад сцена - сценарият беше съкратен, но не и напълно орязан. За третата точка пък съвсем си прав/а...грешката е изцяло наша.
С две думи искам да кажа, че приемаме изцяло критиката и ще се постараем максимално следващия път тези неща да не присъстват.
Редактирана от awards_team на 30.01.2008 в 14:36
Аз затова отидах в 21:30 .. пък и не пропуснах кой знае какво ) Бях казал на един познат като наближи томболата да ми цъкне на gsm-а и да дойда иначе си хапвах хамбургери в макдоналдс.
По принцип събитието си го биваше:
За половин часовото закъснение се ядва, ама програмата по награждаването беше мноого дълга...
Браво на наградените, Браво на Алекс, че се опитва да върне звучението на българските салса партита в едно широко приемливи и приятни граници, а не да залитаме в бутикови изпълнения/изцепки 'само за отбрани'.
Но едно голямо НО:
Ето какво беше казано за афтър партито в Салса +:
'After парти ще има за желаещите
Без вход, Салса Плюс, след 3h.'
да ама когато влязох ме награбиха:5 ЛЕВ ВХОД
Е, не е за парите, а за коректността...
Е, не останахме...
Като изключим прекалено дългата, та чак досадна, церемония по награждаването, всичко друго беше добро. Въпреки че бяхме отмалели, след три часовото висене, благодарение на готината музика, която Алекс пускаше, успяхме и да потанцуваме доволно. Инак за разлика от колегата по-горе в Салса+ вход не ни поискаха, но пък и ние отидохме след три и половина. За мое голямо учудване, салса имаше. Имаше и чалга, поп, рок, хард рок. А миксът от оп-саа-оп-саа/бате Гойко/ леле какоооо цигара-магара-тактика/Рамщайн/Металика/Карлос Сантана, който Алдо сътвори, съчетан с поетапното вдигане на столовете върху масите, подобно на мексиканска вълна, която се приближаваше и към нашата маса, беше съкрушителния удар към последните оцелели тази съботна вечер.
Редактирана от castro на 31.01.2008 в 12:34
Тя е бронирана здраво в гърдите,
и бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити!
:xox:
castro, много ме развесели! Незнам да съжалявам ли или да се радвам, че пропуснах after приключението
Иначе и аз позакъснях, нищо не спечелих от томболата, не разбрах на момента кой какви награди взе, но танцувах до настъпване на тишината и светлината и беше чудесно