BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
ПредрешЕни ли са годишните БГ салса награди 2007
castro
Чета си аз инфото за церемонията по награждаването на най-успешните салса прояви през изминалата година и се кефя. Всъщност се кефя най-вече заради партито във военния клуб, което по традиция събира салсероси от всички краища на България. И както си чета стигам до ето този абзац:

Вашето мнение относно победителите в различните категории също е важно за нас. Ето защо началото на месец Януари в сайта ще бъде пусната анкета, в която ще можете да дадете своя глас за участника, който Вие смятате, че трябва да спечели.

Нека го анализираме кратко:

1. Вашето мнение относно победителите в различните категории също е важно за нас. Казано по този начин: "...също е важно...", това ще рече на простонароден език: "С вашия или без вашия глас, всичко вече е решено, но за да не кажете, че решаваме самосиндикално, ви даваме шанс да гласувате... нищо че това няма да повлияе никак на вече направената от нас класация"

Ето и правилната формулировка на това първо изречение, която би навела салсеросите към мисълта, че гласът им наистина е важен:

Вашето мнение относно победителите в различните категории е от определящо значение.

2. "Ето защо в началото на месец Януари в сайта ще бъде публикувана анкета..."

Тук следва да си зададем два въпроса:

а) Мина ли началото на Януари
б) Има ли пусната анкета

Ето и отговорите:

а) Началото на Януари мина
б) Преди момента на започването на този пост не видях в сайта анкета. Или с няколко думи: няма пусната анкета.

Извод:

Явно все пак разсъжденията от точка 1. имат някаква логика и организаторите не се интересуват толкова живо от непредубедения глас на потребителите на сайта. Демек всичко вече се знае, другото е прах в очите Cool

Нека някой ме обори...
Тя е бронирана здраво в гърдите,
и бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити!

vanko1
Аз няма да те оборвам. Няма и да пиша предубедено към сегашния формат на тези награди, тъй като те все още реално не са се случили, а и организаторите са нови. /Друг е въпроса, че за мен това е абсолютно излишно събитие, поради многото негативи в салса- средата, които ще породи, вследствие на субективното и неясно регламентирано отделяне на "добрите" от "недотам добрите инструктори и школи"./
Ще дам малко ретроспеция. Първият формат на тези награди, дирижиран от най- великия български промоутър, салса- мениджър, посредник и прочие, бе тотално опорочен. Причините са много, ще посоча само някои от тях. На първо място, идеята за тези награди бе крадена. Тя не бе идея на Стефан, а на Теодор- администратора на Салсабор. Как и защо се случи Стефан да е организатор, всеки може да пита или Вальо, или Теодор, или други лица от кухнята на събитието. Нека не забравяме, че Салсабор тогава бе медиен партньор на първите награди и реален съорганизатор на събитието. По време на церемонията обаче се оказа, че никъде във флаерите и рекламните материали не фигурира името на Салсабор. Как и защо , не е моя работа да обяснявам. Само ще кажа, че това бе една от причините Салсабор да приключат работа със Стефан. Това е обаче само формалната страна на нещата. Проблемът идва от същностните слабости и най- вече от т.нар. "класиране" в петте категории. Регламентът бе тотално измислен. Всяка от школите трябваше да даде по една номинация, а анкетата на потребителите в Салсабор също определяше номинация, но само с ЕДИН глас. Т.е. ролята на обикновените хора в средата бе сведена до минимум. Гласуваха само школите, т.е. инструкторите и както се сещате- според интереса си и по коалиционен принцип. Така се получи и едно съвършено измислено класиране. Вальо и Теодор имаха добрината да ми покажат резултата от гласуването в Салсабор. Повярвайте ми- нямаше нищо общо с крайния формиран резултат. Т.е. хората бяха гласували съвършено различно от школите и инструкторите.
И тук опираме до основния въпрос за предстоящото събитие- кой ще гласува тази година, по какви критерии и как ще се формира крайната оценка. Това е основния въпрос на настоящите салса награди. Тъй като предвидих, че до последно няма да има яснота по въпроса, помолих организаторите сами да поемат бремето на това, с което са се нагърбили- т.е. те да определят печелившите и съответно те да носят отговорност и при нужда да обяснят как и при какви критерии са го направили. Това е страшно неблагодарна задача. Те нямат много полезни ходове. Ако искат да осигурят присъствие и подкрепа на събитието от големите школи, те трябва предварително да обещаят, че инструкторите в тези школи ще получат нещо- т.е. награда в някоя от категориите. Ако пък искат да са честни и безпристрастни, тогава събитието ще се издъни, защото големите школи няма да имат интерес да участват, тъй като инструкторите в тези школи не са имали кой знае какви изяви или заслуги през изминалата година. Общо взето- не разбирам защо организаторите се нагърбиха с това бреме. Ако събитието беше само позитивно и печелившо, досегашният му организатор едва ли щеше така щедро да го отстъпи на някой друг. /Практиката показва, че той се отказва от нещо, само когато нещата тръгнат на зле- за справка- партито в Маскара, което от негово, стана ди-джей парти/.
Всички тези неща съм ги коментирал с половината организаторски екип- т.е. с управата на Салса плюс. Не искам да съм предубеден, но си слагат голям таралеж в гащите с тези награди. Единствените ползи, които аз виждам от това събитие, са само две- че ще се съберат доста хора и ще стане хубаво парти и че бившия организатор на наградите ще използва това парти като подгряващо за своя фестивал и ще накичи флаери и реклами на на своя спонсор. Както вече си пожелах веднъж- дано не съм прав и ползите да са повече Smile !
Редактирана от vanko1 на 10.01.2008 в 11:31

castro
Всъщност на мен ни най-малко не ми дреме за това, кой уважаемите организатори са турнали на челните места в отделните категории. Ако посетя това събитие, то ще бъде само и единствено заради възможността да се видя и потанцувам с хора, които виждам единствено покрай подобни "събития" и мероприятия, т.е. заради партито. Но малко се подразних, когато приглеждайки подадената информация, установих посочените вече от мен нередности.
И за да не се повторят нещата от миналата година, така добре поднесени от Ванко, предлагам на организаторите на това събитие, ако случайно все пак решат да публикуват анкета, чрез която да се установят предпочитанията на салса народът, то нека след награждаването на "спечелилите", да бъдат публикувани резулататите от анкетата, та да видят хората доколко е имало смисъл от гласът им. Защото не виждам смисъл иначе, да си губим времето в попълване на анкети, ако резултатите от тях бъдат важни за класирането, колкото печката вкъщи за глобалното затопляне.
Редактирана от castro на 10.01.2008 в 14:40
няма открити,
няма открити!

momo
Такаа..., ето ни отново с нашия негативизъм от който все не можем да се оттървем!!! Не можем да издаваме присъдите още преди да има извършено престъпление.Smile)
По- весело бе другари!! Който не иска и не се кефи, просто да не ходи - толкова е лесно. Абсолютно съм съгласен с Кастро, че това е една добра възмовност да се видя с приятели от цяла България, но за разлика от него абсолютно не ми е безразлично кой се е потил по тренировки за да отиде и да покаже на света какво е да си БЪЛГАРИН!! Вероятно наградите ще са символични, какво толкоз - някаква си статуетка, но признанието и искриците в очите на хората които са дошли на крака е много повече!!
Аз ще отида просто да се позабавлявам, както и за да благодаря на тези които независимо от всичко се опитват да направят нещо интересно за НАС!

бугари юнаци!

vanko1
По принцип бях решил да не пиша предварително за номинациите, но някакси пресата ме провокира.... Невероятни са медиите- голяма реклама и голяма сила!
Във вчерашния "Дневен труд" /с дата 22.01.2008г., стр. 38/ има репортаж за салсата, където има статии за Памбо и Алфредо.
Нещото, което ме впечатли особено, е едно изречение, където е казано, че "кипъреца Памбос Агапиу.... заслужено ще грабне наградата за най-голям принос в развитието на салсата у нас". Т.е. ще спечели първата категория от предстоящите салса- награди- за школа, допринесла най- много за развитие на салсата.
Няма лошо, обаче на фона на заглавието на настоящата тема, май наистина нещата са предрешени.
Възможни са два варианта- преди още да са връчени наградите, Памбо да е дотолкова сигурен в спечелването, че да е използвал този факт за реклама на себе си и школата си. Тогава възниква въпроса каква точно е идеята да се връчват наградите, след като са вече известни? Няма да е лошо организаторите или Памбо да се разберат и някой да вземе отношение по въпроса. Смятам, че така е редно, ако е такъв случая.
Възможен е и втори вариант- да е грешка на журналиста, написал статията. Ако обаче в събота грешката се окаже вярна, пак някой трябва да обяснява как така невръчена награда се използва за реклама, с презумпцията, че след няколко дена така или иначе ще бъде връченаSmile.
Изобщо- още никой не знае кои са номинирани, а някой е наясно, че е награден. Парадокс! Дано някой благоволи да вземе отношение по случая!
Редактирана от vanko1 на 23.01.2008 в 23:26

desir
Vanko1, действително във вестник "Дневен Труд" /от 22.01.2008 г. стр.38/е публикувана статия под заглавие"Салса награди за наши шампиони" в нея действително е записано " .......кипъреца Памбос Агапиу.... заслужено ще грабне наградата за най-голям принос в развитието на салсата у нас".За наше съжаление наистина е допусната неточност:
Такава категория не съществува и това ясно личи в публикуваните категории в официалният сайт на Годишните Салса Награди за
2007 г..
Статията бе в резултат на възникналия интерес към годишните Салса Награди и интервюто бе дадено от нас организаторите,без да се споменават конкретни награди.Уверяваме те,че на 26.01.2008 година,подобна категория,още повече награда за цитираме:" Най-голям принос за развитието на салсата у нас" няма да бъде връчвана. от организаторите

castro
Такава категория не съществува и това ясно личи в публикуваните категории в официалният сайт на Годишните Салса Награди за
2007 г..

Хм, за коя ли категория става дума!? Я пак да зачетем поста:

кипъреца Памбос Агапиу.... заслужено ще грабне наградата за най-голям принос в развитието на салсата у нас

Ахааа, да(!), вече всичко е ясно - според Desir такова животно май нема. Но нека за всеки случай хвърлим и едно око на публикуваните категории:

I. НАЙ-ГОЛЯМ ПРИНОС ЗА РАЗВИТИЕТО НА САЛСАТА НА ШКОЛА ЗА 2007 ГОДИНА

II. НАЙ-ГОЛЯМ ПРИНОС ЗА РАЗВИТИЕТО НА САЛСАТА НА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА 2007 ГОДИНА
Организация – формална група от хора с една или повече общи цели.

III. СЪСТЕЗАТЕЛНА ДЕЙНОСТ ЗА 2007 (в три категории)

IV. УЧАСТИЯ НА МЕЖДУНАРОДНИ SALSA ФОРУМИ – КАТО ШОУ И ИЗНЕСЕНИ УРОЦИ ПРЕЗ 2007

V. НАЙ-УСПЕШЕН САЛСА ДЕБЮТ ЗА 2007

VI. НАЙ-УСПЕШЕН SALSA DJ ЗА 2007

VII. НАЙ-ДОБЪР БЪЛГАРСКИ САЛСА УЕБСАЙТ НА ШКОЛА ИЛИ ИНСТРУКТОР ЗА 2007

VIII. SALSA КАУЗА 2007

(категориите са копирани директно от сайта)

Аз лично си харесах категорията, която се мъдри на първото място, обвита в загадъчност. Е, вече нищо не разбирам - на ушите си ли да вярвам или на очите си. Такова животно нема, но аз все пак го виждам. Странно...
Редактирана от castro на 24.01.2008 в 10:09
няма открити,
няма открити!

vanko1
Да обобщим:
Памбо в случая няма никаква вина, защото интервюто очевидно не е давано от него.
Става обаче още по-интересно, защото се оказва, че има грешка в публикуваната информация във вестника.
Ако грешката е на журналистите, възниква въпроса от къде аджеба те ще пишат, че Памбо ще взема награда за развитието на салсата. Вярно, има съвсем малко разминаване от обявените две първи категории- не е уточнено единствено дали наградата е за школа или за организация, както и не е посочено изрично, че се касае за 2007г.
Това обаче не е същественото, защото си остава въпросът- как медиите са стигнали до извода, че Памбо ще вземе награда за развитието на салсата, независимо по коя точка- за школа или за организация. Явно някой им е казал и този някой не е Памбо.
Ако в събота Памбо получи награда за една от тези категории, излиза ,че наистина организаторите предварително са подали информация на медиите, което пък поставя въпроса защо не са обявили и спечелилите в другите категории?Smile Също така, стои и въпросът какъв е смисъла на церемонията по връчването, ако отнапред е оповестено кой е печелившия?
Може и да бъркам в горните си разсъждения и ако Памбо вземе да спечели приза за най- добър диджей, ще излезе че съм говорил глупостиSmile . Ако обаче вземе награда за това, че е развивал салсата като школа или организация, ще излезе че грешката не е на вестника, а на организаторите.
Ако пък стане това, което Деси обещава- да не се раздава награда за развитие на салсата, независимо от школа или организация, ще сме свидетели на поредния епизод на "разкази с неочакван край" Smile

FABRICIA
Бих искала аз да обобщяSmile
Тъй като аз подавах информация ще разясня какво се случи, за да няма недоразумения, въпреки че ми е ясно, че и след написаното ще останат.
Колежката от вестник Труд, както всеки журналист, търси сензацията в своя мателиал - това е повече от ясно. Сензационно за нея е да напише нещо за познатите на НЕ салса обществото лица. Не искам да бъда груба, но аз работя в тази сфера и зная как се процедира..никой няма да напише нещо за школа или личност, която не се е появила по телевизията, както направиха Алфредо и Памбос. Просто медиите работят по този начин..
На редакцията на вестник Труд е подадена обща информация за събитието/това означава какво е събитието, защо има нужда да се проведе, кога, къде и как ще се проведе и какви са постиженията на родните танцьори/.
Подбирането на самия текст е изцяло тяхно решение и на мене ми е пределно ясно/както и на Вас, но пък на Вас Ви се коментира, въпреки, че Ви е ясно/, че те избират да публикуват по-популярното.
При проведения вторичен разговор се подаде по-подробна информация за следните личности/за които колежката пожела да разбере повече/:
- Алфредо - уточнихме постижението на световното
-Кике и Ели - уточнихме постижението на световното
- Памбос - уточнихме фактът, че голяма част от инструкторите на днешните школи са произлезли от неговата школа.
Предполагам, че базирайки се на тези думи, е въпроизведен публикувания текст.
Това е.
Благодаря за отделеното време.
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

vanko1
Няма лошо. Всеки от изброените инструктори заслужава награда за едно или друго постижение, тъй като именно те са имали най- значими изяви през 2007г.- състезателни или медийни.
Ако обаче "колежката" от вестника вземе, че познае наградата на Памбо, ще бъде забавно, не мислиш ли? Защото нормално следва въпроса ""от къде знае?", още повече като се има в предвид каква информация сте й подали/ти самата я посочи по- горе/. Може да се окаже екстрасенс, знае ли човек Smile .
Тогава съвсем отговорно ще можем да кажем, че салса- наградите са предрешени и то не от кого да е, а от една много сериозна медия- вестник "Дневен труд" Smile.
Редактирана от vanko1 на 24.01.2008 в 14:03

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.12 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,573 уникални посещения