BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Днес е полуфиналът за Евровизия!
fifi
Днес, 18-ти май, е полуфиналът на международния конкурс "Песен на Евровизия 2006". За втора поредна година България има свой представител в лицето на Мариана Попова с "Let Me Cry". Според изтегления жребий тя ще бъде втората изпълнителка, която ще представи песента си на полуфинала. БНТ ще излъчи пряко полуфинала и финала на 20-ти май. По регламент зрителите в България нямат право да гласуват за българската песен, но това не важи за българите, живеещи в чужбина.

Мариана Попова е родена на 6-ти юни. Занимава се с музика от 11 годишна, когато започва да учи народно пеене и народни танци. От 13 до 16 годишна възраст Мариана изучава модерен и джаз балет. Завършва 66-то СОУ "Филип Станиславов" в хуманитарна паралелка с профил музика, а по-късно учи три семестъра в НБУ, специалност "Поп-джаз пеене". През 1996-та г. започва да пее с групата "Кокомания", с която работи четири години. От 2000 - 2002-ра г. е водеща в "БГ Радио".

Дискографията на Мариана включва радиосинглите и видеоклиповете Ти не дойде, Казах, Можем пак, Няма, След, Сънувай ме. Тя е награждавана през 2005-та г. с първо място на конкурса "Бургас и морето" с песента "Сънувай ме" (дует с Дани Милев), 2005-та г. - трета награда "Бургас и морето" и специална награда на Ротари-Бургас с песента "След" (дует с Дани Милев). Номинирана е през 2004-та г. за БГ изпълнителка на Годишните Музикални Награди БГ Радио и 2004-та г. за БГ дебют на същия форум. Песента "Let Me Cry" е по текст на Елина Гаврилова, музика и аранжимент са на Дани Милев. Парчето е записано и на български език.
fifi прикачени следните снимка:
8061193629[11].jpg

alias
Ще стискаме палци на мацката да ни представи добре! На мен лично ми харесва! Wink
"Не е важно какво ти се случва;
важно е ти какво правиш в този случай."
У. Митчел

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.11 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,571 уникални посещения