BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
модата в салсата
lindeman_
Има ли мода в салсата и каква е тя? Как трябва да бъде облечен един(а) салсеро(а).

Идеята за темата съм я взел от друг форум и приветствам автора и Wink

Ето някои модни стила:

1. Запретнатия крачол Wink
img216.imageshack.us/img216/3411/kracholve2.th.jpg
Като идея изглежда интересно Wink)

2. Шалварите
img229.imageshack.us/img229/3356/shalvarinn3.th.jpg
Не ми допада особено като стил ..

3. Белите обувки Wink)
img105.imageshack.us/img105/282/obuvkixu5.th.jpg
и аз имам такива Pfft

4. Калпака е много важенSmile
..дали ще бъде мафиотската кубинска шапка от 60-те години
www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/1387822/2/istockphoto_1387822_cuban_dinner_party.jpg

или каскета ..
www.salsa.ee/story/data/img/296.jpg

а пък може би и кърпа за глава ..
www.prodavalnik.com/ppc/data/16/Picture_00525.jpg

сигурно има още, но не мога да се сетя в момента Wink)
Нас най-добрите ни мразят нещастниците ...!!!

http://www.warez-plovdiv.hit.bg/
melody
Хубава тема!WinkSmile
Ти си засегнал предимно модата при мъжете!Преди имаше една такава тема,в която обсъждахме и облеклото на жените,обувките и други неща...
Виж тук:
Салса тоалети

Аз лично залагам на дънките,потник или блузка и подходящи обувки!Обувките са много важни!SmileЗадължително трябва да добавим като аксесоар добро настроение и усмивка!Smile
Редактирана от melody на 05.10.2007 в 10:15
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

rumbarumbero
Гъзар с удобни дрехи е перфектната рецептаCool

tresses
В темата "салса тоалети" някои неща направо ме разтърсиха!

в залата беше оповестено следното правило: "Дамите носят поли. Дама, която е с панталон, по време на тренировката се счита за мъж. При системни нарушения на правилото й се издава удостоверение за мъж". И наистина, някои дами получиха удостоверения за мъж

Коя е тази зала, в която ще ми издадат удостоверение за мъж, ако танцувам с това, което искам? Ами ако отида по бански, какво ще ми издадат? И тази хубава практика гарантира ли, че на жените с пола няма да им се наложи да изпълнят мъжка партия поради съотношение мъже:жени = 2:17?
Ако една жена чака на едното облекло да я определи като такава...само то няма да помогне. Wink

Лично за мен полата в крайна сметка се оказа най-удобното облекло - хем прохладно, хем дава свобода на движенията (пък и просто обичам да усещам развяването и около краката си). Но често си танцувам и с класиката дънки+блузка . А пък токчетата имат несравнимо предимство, особено за ел ей.

Изкушавах се да се появя на тренировка в метълско облекло (не притежавам, но щях да намеря) - тениска с щампата я на Helloween, я на Blackmore's night и задължителните гривни и колиета с шипчета, тип кучешки, просто за да видя какъв ще е ефектът GrinGrin
Вероятността да го направя обаче е малко по-малка от тази да отида по бански на зимно парти Grin

rumbarumbero, дрехите, които са хем удобни, хем стилни, хем ефектни, хем салсаиздръжливи и салсапригодени са обекта на вечното търсене. Май истината е в моделите от този тип
A niakoga podpisite tuk ne biaha zadaljitelni

niamam sait
lindeman_
tresses писа:
Изкушавах се да се появя на тренировка в метълско облекло (не притежавам, но щях да намеря) - тениска с щампата я на Helloween ..

Нея си я запази за концерта на 18ти ноември Wink Pfft

majadera
Аз пък си мисля, колко е по-добре облеклото да е съобразено със структурата на човек (жена, мъж, все тая) и да стои добре. Smile

А ако си харесваш метълските тениски .. е, голяма работа Wink - за всеки влак си има пътници - нали е важно да ти е забавно в тоя живот! Smile

А иначе белите обувки и шапките ... е няма как - те не са мода, а са си запазена марка Smile
cierro mis ojos y te imagino cerca de mi

thunderchief
Kато гледам всички какви умни неща сте казали, викам си да взема да редна една простотия за цвятPfft
Първо бегайте далече от белите обувки - след голямо парти където и да е по света(и особено у нас) белите обукви ще цвета и вида на гъз.
Иначе лично на мене
мафиотската кубинска шапка от 60-те години

Винаги ми е изглеждала, леко педерастка, белите чепици също, особено ако са натепани на мъж.
Лично аз напоследък ползвам(не само за салса а и ежедневно, ако не ми се налага да нося костюм) панталони с още един допълнителен чифт джобове над коленете сходни по кройка с армейските такива и риза с къс ръкав или тениска(както ми дойде). Принципно нося със себе си много неща и обикновено ги тикам по джобовете та за това.
Пробвал съм веднъж да танцувам със сако - от страни изглежда готино, обаче се чувствам ограничен в раменете, и ми се струва, че единствения случай в който е оправдано да се намъкне сако(а и шапка тип "Ееееййй мъъъж!!!"..... "Кой мъж ма лигло?"Wink е ако човек изнася някакъв перформанс и въпросните са му част от сценичния костюм.
Естествено цялата тая простотия си е мое лично мнение. А да пробвах да танцувам и с кърпа, обаче ми запарва тиквата
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

melody
thunderchief писа:
... А да пробвах да танцувам и с кърпа, обаче ми запарва тиквата

Но пък попива потта WinkPfft,която доста често е проблем,особено на задушевно парти...
Не че аз съм използвала такова нещо или чак държа кавалера да използва...Просто споделям!Smile
Редактирана от melody на 06.10.2007 в 23:05
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

majadera
Да, потта е голям проблем на "задушевните" патрита. Особено като ти капе по лицето ... Sad

Един приятел ми разказа, че в Куба продават парфюмиран талк. Като танцуваш на жегата не се потиш и миришеш хубаво Smile

Чудя се дали не продават и тук някъде?

tresses
Ето една идея за развитие на малък бизнес Smile Започвам да внасям парфюмиран кубински талк! Ще се харчи в пъти над кубинските пури и кубинския ром. А в салса-клубовете с вход може да се включи към куверта - заедно с менюто, сервитьорът носи кутийка с талк за всеки от клиентите Smile

niamam sait
lindeman_
а за какво се използва този талк Smile салсата да не е гимнастика Grin

melody
lindeman_ писа:
а за какво се използва този талк Smile салсата да не е гимнастика Grin

GrinТалкът обикновено служи да поема влага,пот и др. мокротии WinkGrin
А дали салсата е гимнастика...ми на мен понякога на такова ми мяза
:ura::jamp::-dan::fi:

tresses
В тази връзка, наскоро една позната определи ел ей-я така: "балетисти се боксират" Grin Grin

niamam sait
majadera
Tress, не ме цитирай толкова дословно Smile
Може и гимнастици игрещи фехтовка хахахах Smile

Извън шегата, наистина потта понякога е сериозне фактор и ми се иска талка д астане по-модерен Smile

El Doctor
Maja...явно талка стана на мода, е имам една голяма кутия ще я споделя с няко/я/Smile
Инак дезодорант с талк също върши работа, но добрия климатик е нещо супер все пак...

El Doctor
Само да подскажа: няма как турите точно 'мафиотска кубинска шапка от 60-те години' , щото Другаря Фидел разкара мафията през 1959 и си направи друга организация...Още за истински мафиоти хем пък и педали не съм много чувалSmile...
През 40-те и 50-те години в разгара на мамбо стихията този вид шапка е част от тоалета на нормалния мъж и сега в Куба се носят доста шапки по обясними климатични причини...Е, погледнете ги 'педалите' от Buena Vista Social Club.
Та на мен доста по-неуместно ми изглежда да танцуваш Cuban с бермудки и сандалки или по чехлички с бели чорапки...
Танцът си има философия и стил и съответен вид облекло ...как бихте танцували дайчово хоро на сцена Shockс облекло и поличка на маорски войн,а????ShockSmile

thunderchief
облекло и поличка на маорски войн

Уаааа така бих се пробвал да изникна на салса партиGrin Само няма кой да ме нарисува подходящо, че то маор без татуировки е кат безкофеиново кафе

През 40-те и 50-те години в разгара на мамбо стихията този вид шапка е част от тоалета на нормалния мъж

Тогава може. Сега сме 2007ма.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

tresses
за истински мафиоти хем пък и педали не съм много чувал

Те едва ли му дават широка гласност GrinGrin

бермудки и сандалки или по чехлички с бели чорапки...

Неуместно е. Каквото и да танцуваш. И по улицата да ходиш.
Редактирана от tresses на 12.10.2007 в 23:26

niamam sait
tresses
Впрочем, за мъжете - очевидно артикул номер 03314 на тази страница го има и в мъжки вариант GrinGrinGrin
Как ли изглежда на мъжки крак и най-важното: с какви чорапи се носи? PfftPfft

niamam sait
lindeman_
с плетени чорапи от овча вълна Grin

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.18 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,573 уникални посещения