BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Salsa experience abroad...
El Doctor
Привет, привет на всички!!!
Предлагам, ако дълбоко уважаемите администратори на сайта приемат, да открием тема за това кой и как е танцувал салса извън България и да препоръча някои места на останалите:
И ТАКА вашият Доктор скоро се върна от Малта, където беше по работа...
Както и предполагате веднага се огледах за салса клуб...Да, има такъв и се казва Огън /Fuego/, намира се на 50 метра срещу хотел Intercontinental Malta, на метри от плажа на St.George's Bay.Заведението според нашите стандарти е доста непретенциозно /има още един бар в Qawra/ има маси на открито, закрито помещение с дървен под на които се танцува.Момичетата зад бара са прелестни, но незнайно защо са облечени като хавайки.Купонът започва към 20.30 и до 22.30 пускат здраво салса, бачата и малко меренге.Понеделник и вторник се предлагат безплатни уроци.Cuban властва безапелационно .Намират се 3-4 двойки , които танцуват добре, другите просто се веселят и танцуват кой както може...След 22.30 обикновено се пуска здраво регетон до към полунощ.Бих добавил : мястото е тесничко, mojito-то е скъпичко /към 5-6 евро/,но когато човек обича салса все пак това е мястото в Малта.
И помнете: нивото на салсата в България е високо и всички можем само да се гордеем с това.
И нещо извън темата: Лъскави коли там много няма...пълно е с лади 2105, и Шкода, дори и от модела, който трудно се среща и в София, 120Л там се разхожда украсен и лъснат като пакистански автобус... И всичко това с десен волан...Imagine it!!!
Извън темата; До приятеля Мони от Street Salseros: Мони, нашето парти в петък е върхът, но и твоето в неделя е много приятно, ти си много толерантен и възпитан, умел salsero...SmileSmileSmileWink Давай все така!

tanyatasheva
Имаше такава тема, ДоктореSmile, но не знам къде изчезна. След всичките неща, които са ми разказвали за салсата извън България, изпитвам желание да не мърдам оттук, освен може би само за конгресиGrin Единствено бих посетила Ню Йорк...и Куба, естественоGrinGrin
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

ivannn
Мога да добавя няколко думи за салсата в Стокхолм: има само 1 смислено парти месечно в Хард рок кафе. през седмицата има по 1-2 партита всяка вечер, но на тях се танцува нещо което в общия случай прилича на подрусване в някакъв неясен ритъм. 2-3 момчета с карибски произход взимат акъла на шведките с по 2-3-4 фигури, които единствено умеят ...

що се касае до музиката и DJ-ите - много добре е, имаше и един "тъпан", чието потропване вкарваше невероятна динамика, но за цяла вечер успях да намеря една единствена дама, която макар и с много базови умения все пак се водеше невероятно лесно и беше възхитена от начина, по който я водех и "хватките", които й приложих Cool

"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

http://blog.ivantech.net
thunderchief
ivannn писа:
Мога да добавя няколко думи за салсата в Стокхолм: има само 1 смислено парти месечно в Хард рок кафе. през седмицата има по 1-2 партита всяка вечер, но на тях се танцува нещо което в общия случай прилича на подрусване в някакъв неясен ритъм. 2-3 момчета с карибски произход взимат акъла на шведките с по 2-3-4 фигури, които единствено умеят ...

що се касае до музиката и DJ-ите - много добре е, имаше и един "тъпан", чието потропване вкарваше невероятна динамика, но за цяла вечер успях да намеря една единствена дама, която макар и с много базови умения все пак се водеше невероятно лесно и беше възхитена от начина, по който я водех и "хватките", които й приложих Cool

Mислех да напиша нещо за салсата в Шефийлд ама няма да е по-различно от горното.

Виж в Манчестър е друга работа(хубаво парти всяка седмица, и веднъж на месеца голямо парти с уроци от гостуващи инструктори, както и голям фестивал на един час път от там), лошото е че за момента само гледам снимки от тия купони, понеже тука нямам кола, а перспективата в часовете между 2 и 5 сутринта да се шляя по улицата или да изръся 60 паунда за хотел не ме блазни
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

sunrize
Имам впечатления само от едно парти в Лондон. Каквото ми беше цялостното усещане за града, такова беше и партито - многообразно и интересно, фриволно, супер забавно.
Всеки "плюс" си носи "минуса" на гърба!

Lori - Lira Group
Привет Докторе /не зная Ники ли се крие зад този псевдоним - ако си ти - здравей стари приятелю от школата на Анхел, пак се срещнахме/, Ние от Лира Груп бяхме там преди 3 години на курсове по английски и също ходихме вечерите до Фуего бара, който е в St.Julians, защото има и втори на брега на морето в Qawra, виждам, че не се е променило много. Направи ни впечатление един възрастен господин от Малта, който явно си е редовен посетител на бара. Той дойде при нас на едно ча-ча-ча и ни каза, виждам че можете да танцувате, моля ви се кажете на инструкторите, че това е ча-ча-ча, а не салса, защото на мен не ми вярват. Много се смяхме, но човека си беше прав. Та нивото е ужасяващо ниско, въпреки че инструкторите - мацката от Австралия и един много красив младеж от Италия бяха доста чаровни /жалко че не зная как да ви кача малко снимки от този бар, но сайта е http://www.fuego.... Ние понеже доста обикаляме, мога да ви уверя, че положението в някои испански курорти като Costa del sol не е много по-добро. Единственото място, което сме посетили и хората наистина умеят да танцуват сласа беше Куба, но това не е критерий. Те просто се раждат с този танц. И въпреки всичко и там идва модата на регетон-а и все повече се танцува по дискотеките. Младите хора в Куба все повече се "поамериканчват", което е малко жалко, защото ще загубят едно богатство след време. Та както казахме и в интервю-то си, гордейте се че сте българи, защото нивото на танцуване на всички стилове в България е изключително високо.

http://www.liragroup.eu
El Doctor
Не Лори, съжалявам...Знам , че сме двама "доктори" , уважаемият колега с много повече стажSmileДа, прави сте за Малта...Жалко за Куба, бил съм там няколко пъти, и така, поамериканчват се, но няма как, те имат много силни други основания за това...Жалко, че губят помалко това с което се раждат : "la salsa callejera" , която е първична и "вкусна" в сравнение с някои напъни на да кажем "ballroom" salsa-ta, както е по-добра кафявата захар от супер пречистената бяла...Пак до захарна тръстика и Куба допряхме...Wink И ром...Wink

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.14 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,573 уникални посещения